נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  נציבות שירות המדינה הטמיעה מערכת AI של אופיסופט במאות אלפי שקלים
20/10/2020 7:10

אגף מערכות המידע של נציבות שירות המדינה, בראשות המנמ"רית, רויטל ויצמן, פיתח באחרונה מערכת בינה מלאכותית המשרתת את כל מנהלי משאבי האנוש במשרדי הממשלה. המערכת פותחה במשך שמונה חודשים ביחד עם צוות של אופיסופט מקבוצת SQLink והיא יושבת על תשתית מרכב"ה הממשלתית. ההיקף המוערך של הפרויקט הוא מאות אלפי שקלים.


מערכת הבינה המלאכותית מהווה חלק מתשתית ומערכת ה-BI של אופיסופט, שמוטמעת כבר כמה שנים בנציבות, במסגרת פרויקט מהו"ת. היא מאפשרת למנהלי משאבי האנוש בממשלה לקבל מידע עדכני על כל התקנים, המשרות הקיימות והמוצעות, ומצב העובדים בכל משרד ומשרד, כאשר הניהול המרכזי הוא באמצעות הנציבות. המערכת עושה זאת באמצעות שילוב של בינה מלאכותית ולמידת מכונה, שמסווג את העיסוקים לאשכולות. מדובר במודל ניסיוני, שישופר לאחר קבלת משובי המשתמשים.


פיתוח שנועד לעשות סדר


הפיתוח של הבינה המלאכותית נועד לעשות סדר ולסייע למנהלי כוח האדם בממשלה להגדיר את סוג העיסוק או התפקיד של העובד שהם מבקשים לגייס ומפרסמים על כך הודעות. לדברי ויצמן, יש בנציבות שירות המדינה לא פחות מ-23 אלף סוגי תפקידים ועיסוקים, ולא פעם כשמשרדים מחפשים עובדים לתפקיד מסוים הם פותחים קטגוריות חדשות, על אף שסוג העיסוק שהם מבקשים כבר קיים במערכת. זאת, בשל המורכבות הרבה של מרכב"ה. היא אמרה כי "לפתיחת עיסוק חדש יש משמעות לא רק בהיבט של הצפת מידע אלא גם ברמת התקנים ויש לה גם השלכות של דרגות ושכר".


לדברי ויצמן, "מערכת ה-AI החדשה מאפשרת חיפוש בטקסט חופשי ובמסננים מובנים בכל מאגר העיסוקים, בסגנון של גוגל, כמו גם לבצע השוואות בין עיסוקים, בסגנון דומה לזאפ. המערכת מחלקת את העיסוק למרכיביו, גם אם התיאור שלו נכתב בטקסט חופשי ולא באופן מובנה. כעת, מנהלי משאבי האנוש במשרדי הממשלה יכולים להגיע לכל המשרות המקושרות בכל המשרדים".


צביקה גולדרייך, מנכ"ל אופיסופט, ציין כי "מודול העיסוקים הינו בשורה חדשנית ונדבך חשוב במערכת מהו"ת. הרצון של אגף הטכנולוגיות בנציבות שירות המדינה בחדשנות ובידע, כמו גם הניסיון שצבר צוות הפרויקט, בהובלת מרינה שניר, שניהלה אותו מטעם אופיסופט, אפשרו לנו לחדש את היכולות של מהו"ת, תוך שילוב טכנולוגיות בינה מלאכותית ולימוד מכונה".


רויטל ויצמן, מנמ"רית נציבות שירות המדינה. צילום: ניב קנטורhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 07/waizman600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הפוסט נציבות שירות המדינה הטמיעה מערכת AI של אופיסופט במאות אלפי שקלים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.