נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  "שיתוף הידע בקהילת הקוד הפתוח מניב חדשנות ומצמצם את כמות הבאגים"
15/10/2020 5:12

כתב: הילל יוסף.


"בעשור האחרון עולם הקוד הפתוח הוא הפלטפורמה לחדשנות. הסתכלו סביב ותגלו: הקוד הפתוח נמצא במרבית מערכות הליבה של הארגונים ויותר מכך במוצרי התשתית של היצרנים, ספקי הענן וניהול המידע. הענן לא היה מגיע למה שהוא בלי הקוד הפתוח. התשתיות של מרבית ספקי הענן מבוססות לינוקס, מנועי אוטומציה מבוססי אנסיבל וקוברנטיס, ומנועי הביג דטה מבוססי Hadoop & Spark. הקוד הפתוח מניע את החדשנות של העולם", כך אמרה לימור אפיק, מנכ"לית רד-האט (Red Hat) לאזור ישראל, יוון וקפריסין.


אפיק דיברה לקראת אירוע Red Hat Forum EMEA 2020, שמקודם על ידי אנשים ומחשבים. הכנס הווירטואלי יתקיים ב-3 בנובמבר.


https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... FORUM-600-1-1-300x100.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


לדבריה, "האתגר המרכזי של החברות הגדולות הוא ההתמודדות עם השינוי בתפיסת העסקים המודרניים. השינוי במודלים העסקיים גורם להאצת אימוץ טכנולוגיות חדשות והפיכת מערכות המחשוב הארגוניות למרכז העסקים של החברות. החברות הגדולות – בנקאות, טלקו, ביטוח תעשייה ומסחר – מוצאות בשוק מתחרות מסוג אחר: חברות אינטרנט שנותנות שירותי ביטוח, בנקאות, תקשורת ומסחר על בסיס הענן והקוד הפתוח, ומאתגרות את הארגונים הוותיקים".


על פי אפיק, "החזון שאנחנו מובילים הוא להאיץ את יכולות החדשנות של ארגוני האנטרפרייז באמצעות הקוד הפתוח. שילוב החדשנות המתמדת שבקוד הפתוח והפיכתו לפתרון מוכן לדרישות האנטרפרייז – אבטחת מידע, תמיכה ויציבות – הם המפתח לסייע לארגונים אלה להתחרות בעולם העסקי החדש".


"עולם הקוד הפתוח עודד הבנה שהחדשנות נמצאת בכל מקום"


בהתייחסה למשבר הקורונה אמרה אפיק כי "תרבות העבודה מהבית הייתה קיימת אצלנו כבר טרם המשבר. עולם הקוד הפתוח עודד עבודה מכל מקום, והבנה שהכישרון והחדשנות נמצאים בכל מקום. תפיסה זו מגובה בתפיסת IT היברידית לתשתיות, אימוץ עננים ציבוריים רבים וסביבת פיתוח אג'ילית, הבנויה על הפלטפורמה שלנו. התאמנו את עצמנו לאתגרי המגיפה, ועשינו זאת בקלות יחסית. הקורונה נתנה לגיטימציה לאסטרטגיה שלנו, שענן, ובמיוחד ענן היברידי, הוא ערך חשוב לתפעול עסקים".


היא הוסיפה כי "פלטפורמת Red Hat OpenShift מאפשרת את המודלים השונים של צריכת משאבים מהעננים השונים (ציבורי ופרטי) בצורה מאובטחת, אופטימלית ובגישת ה- Cloud Ready, פריסת האפליקציה בכל ענן בצורה דומה. OpenShift נותנת למנמ"רים את הגמישות האולטימטיבית עבור מינוף יכולות מגוונות ומשאבים המוצעים על ידי ספקי ענן".


"כך", ציינה, "מיד עם פרוץ המשבר סייענו לארגונים רבים שמערכי המחשוב שלהם אינם בענן להגר את המערכות עם רמות הסיווג ה-'נמוכות' לעננים ציבוריים. בנינו עבור לקוחות, בין השאר מהמגזרים הביטחוני והפיננסי, מעבדות פיתוח, שיאפשרו למפתחים להמשיך לעבוד. בכמה מקרים הקצינו שרתים ממעבדות Red Hat Israel לעננים פרטיים מקושרים לענן, כדי לאפשר המשכיות עבודה. הקפדנו על אבטחת הפתרון ותשומת לב למדיניות סיווג ופרטיות הנתונים. כך המחשנו את עוצמת המושג 'ענן היברידי'. המפתחים יכולים היו להמשיך לעבוד מהבית, כרגיל. הקורונה הביאה להאצת מגמות טכנולוגיות ששנים אמרו עליהן שלא יתממשו. העתיד, לאחר מציאת החיסון, יהיה היברידי. הווירטואלי לא יחליף את הפיזי, אלא יהיה לצידו".


לסיכום אמרה אפיק כי "בכנס הווירטואלי השנה נעסוק בטכנולוגיות קוד פתוח, תוך מיקוד בערך שהן מניבות למודלים עסקיים חדשים. מנמ"רים נדרשים לבחור את הכלים הנכונים, להטמיע אותם במהירות ולקצר את זמן ההגעה לשוק. בכנס ישתתפו בכירי החברה מאזור EMEA (ר"ת אירופה, המזרח התיכון ואפריקה). אחרי המליאה המרכזית ייערך פאנל שיעסוק בעסקים ובפיתוח לקידום חדשנות. לאחר מכן הכנס יפוצל לשני מסלולים: מודרניזציה של יישומים והתשתית החדשה לתמיכה בפלטפורמת הקונטיינרים. נקנח בסיפורי לקוח: בנק הפועלים, שמאיץ מימוש חדשנות לבנק על בסיס OpenShift, ו-ARMO, שמאפשרת קבלת פתרונות אבטחה המתממשקים ל- OpenShift וזמינים דרך החנות הטכנולוגית של רד-האט".


מתעניינים בחדשנות מבוססת קוד פתוח? רוצים לשמוע עוד? להרשמה לאירוע לחצו כאן.


לימור אפיק, מנכ"לית רד-האט ישראל, יוון וקפריסין. צילום: מולי נעיםhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2020/10/Limor-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הפוסט "שיתוף הידע בקהילת הקוד הפתוח מניב חדשנות ומצמצם את כמות הבאגים" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.