נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  דו"ח: מתנגדי הנורמליזציה עם ישראל מנצחים ברשתות החברתיות
11/10/2020 7:44

ההסכמים בין ישראל לאיחוד האמירויות הערביות ולבחריין הביאו ללא מעט תגובות חיוביות במדינות ערב, אבל מסתבר שברשתות החברתיות, מתנגדי הנורמליזציה מנצחים בגדול – כך על פי דו"ח שפרסם המשרד לנושאים אסטרטגיים. לטענת המשרד, מתנגדי הנורמליזציה עושים מאמץ ממוקד ברשתות החברתיות על מנת להפיץ את הדעות שלהם בערבית, והממשלה לא עושה מספיק כדי להשיב להם. מחברי הדו"ח ממליצים לישראל "להיערך למערכה תודעתית ממושכת בסוגיה".


על פי הדו"ח, הפעילות הנמרצת של מתנגדי הנורמליזציה עם ישראל אל מול חוסר הפעילות של הממשלה בעניין הביאו להתנגדות כמעט מוחלטת של הגולשים הערביים וגינוי חריף של האמירויות ובחריין, תוך האשמתן בבגידה בפלסטינים ובהתרפסות בפני ישראל וארצות הברית. כך, האשטאגים בולטים כמו #הנורמליזציה היא בגידה ו-#בחריינים נגד הנורמליזציה צוינו יותר מ-100 מיליון פעמים בתקופה של חתימת ההסכמים.


הנתונים עולים ממחקר רשתי שיזם המשרד בעקבות ההודעה על נרמול היחסים בין המדינות, שמצא שכ-90% מההתייחסויות לכך ברשתות החברתיות הן שליליות ורק 5% – חיוביות. כמו כן, המילה "שלום", שנתפסת כחיובית, נעדרת מהשיח כמעט לחלוטין.


בבורדו - שיח שלילי מאוד על ההסכמים, באדום - שיח שלילי, בתכלת - ניטרלי, בירוק בהיר - חיובי, ובירוק כהה - חיובי מאוד. מקור: המשרד לנושאים אסטרטגייםhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2020/10/i-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />

בבורדו – שיח שלילי מאוד על ההסכמים, באדום – שיח שלילי, בתכלת – ניטרלי, בירוק בהיר – חיובי, ובירוק כהה – חיובי מאוד. מקור: המשרד לנושאים אסטרטגיים


"ניסיון לייצר מראית עין של התנגדות ערבית גורפת"


מהמחקר עולה גם כי 95% מהטענות השליליות ביחס להסכם מופנות כלפי איחוד האמירויות. הטיעונים המרכזיים היו כינויו כבגידה (45%); איסור על חתימת הסכמים עם "הציונים" (27%); צביעות של האמירויות (10%); כניעה לארצות הברית (5%); תאוות בצע ואיסור על נרמול היחסים קודם להסכם עם הפלסטינים, ברוח היוזמה הערבית (4% כל אחד).


פירוט הנימוקים המתנגדים להסכם עם האמירויות. מקור: המשרד לנושאים אסטרטגייםhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2020/10/i2-300x130.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />

פירוט הנימוקים המתנגדים להסכם עם האמירויות. מקור: המשרד לנושאים אסטרטגיים


מנגד, הטיעונים בעד ההסכם היו שיש לו יתרונות ביטחוניים (61%); כדאיות כלכלית (33%); ו-"הלבנה" של מצב קיים דה פקטו (6%). יצוין כי בהקשר השיח החיובי בלטו בתמיכתם בהסכם פעילי רשת מעיראק, שאף הביעו רצון שהמדינה שלהם תגיע לשלום עם ישראל.


במשרד אומרים כי "השיח השלילי ברשתות החברתיות מוזן בעיקר על ידי גורמי ההתנגדות להסכם, ובראשם איראן, החיזבאללה, החמאס והרשות הפלסטינית, לצד שורה של ארגוני חברה אזרחית (פלסטיניים – י"ה) המקדמים דה לגיטימציה נגד ישראל. הללו מנסים לייצר מראית עין של התנגדות גורפת בעולם הערבי להסכמים, ולכל הפחות 'רועשת', ובכך לנסות ולהרתיע מדינות נוספות ללכת בדרכן של האמירויות ובחריין".


כמו כן, במשרד לנושאים אסטרטגיים ציינו את הפעילות של גורמי חברה אזרחית פלסטיניים נגד ההסכם. כך, בכנס שערך בסוף החודש שעבר המכון הפלסטיני למחקרי ביטחון לאומי תחת הכותרת "מובילי דעה ברשתות החברתיות מתמודדים עם הנורמליזציה", התקבלו מספר החלטות להגברת הפעילות בהן, ובין היתר הקמת "הרשת הערבית נגד נורמליזציה" עבור בלוגרים והחרמת אמצעי תקשורת ופלטפורמות המצדדים בנורמליזציה. באופן דומה, ארגון BCP, המקדם דה לגיטימציה וחרמות נגד ישראל, שבראשו עומד בכיר חמאס בעזה, באסם נעים, מגלה פעלתנות רבה נגד הנורמליזציה ומרבה להשתמש בפרסומיו באחד מההאשטאגים הבולטים ביותר ברשתות החברתיות בהקשר זה – #הנורמליזציה היא בגידה.


"האמירתים והבחריינים פעלו, ישראל – לא מספיק"


מהצד השני, מעריכים במשרד, באיחוד האמירויות ובבחריין היו מודעים למתקפה ההסברתית הצפויה, ולכן נערכו מבעוד מועד עם שורה של מהלכים ומיזמי נורמליזציה. היערכות זו כללה, בין היתר, פעילות ברשתות החברתיות; ניגוני המנון 'התקווה' אקראיים; שיתופי פעולה מוזיקליים, כגון קליפים משותפים; ראיונות עם גורמים ממשלתיים ולא ממשלתיים בתקשורת; ושיח דתי מצד גורמים דתיים פופולריים שתומכים בנורמליזציה. זאת, תוך שיווק היתרונות הכלכליים (למשל, פרויקטים בתחומי ההיי-טק והבנקאות) והמדיניים (ביטול הכוונות להחלת הריבונות), שנובעים מפירות הנורמליזציה.


השרה לנושאים אסטרטגיים, אורית פרקש הכהן, אמרה כי "לנוכח האתגר שמציבים גורמי ההתנגדות, שניכר שלפחות בחלקו הינו מאורגן, ישראל צריכה לקדם מערכה תודעתית נגדית בהובלתה. זאת, תוך התמקדות בפעילות ברשתות החברתיות בערבית, בעיקר במדינות המפרץ ובמדינות אחרות שאיתן עשויים להיחתם הסכמים נוספים, במטרה להבליט את היתרונות הגלומים בתהליכי הנורמליזציה עבורן. במסגרת זו, המשרד לנושאים אסטרטגיים יגביר את פעילותו ברשתות החברתיות לחיזוק תפיסת הנורמליזציה, בשיתוף משרדי ממשלה נוספים".


רוב הגולשים הערבים לא ממש אוהבים את ההסכמים בין ישראל לאיחוד האמירויות ולבחריין. מקור: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... l-flag-with-U-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הפוסט דו"ח: מתנגדי הנורמליזציה עם ישראל מנצחים ברשתות החברתיות הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.