נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  הטכנולוגיות המבשילות שיאפשרו לחיות עם הקורונה בשנים הקרובות – גם בישראל?
11/10/2020 6:17

ברוב הערים בסין אזרחים ומבקרים חייבים להוריד אפליקציית קוד בריאות שנותנת חיווי מיידי האם האדם חיובי או שלילי, זאת כתנאי לאישור כניסתו לחללים ציבוריים. מסך ירוק פירושו שהאדם חופשי לנסוע, צהוב מציין כי עליו להיכנס לבידוד ואדום מראה שהוא חיובי.


בהודו הטמיעו אפליקציה שבודקת את מצב בריאותם של מטיילים, והאם הם יכולים לעלות לרכבת או למטוס.


באיחוד האמירויות, השיקו אפליקציה דומה לזו שבסין, והיא מופעלת בכניסה לשדה התעופה ובמעברים בין הנסיכויות.


אלו הן רק שלוש דוגמאות לטרנד הולך ומתגבר ברחבי העולם, של מערכות דיגיטליות שישמשו את בני האדם בשנים הקרובות, כחלק מתפישת עולם של חיים לצד הקורונה, המאפשרת אורח חיים סדיר פחות או יותר, ולא סגרים מדינתיים שמשתקים מדינות שלמות, כמו בישראל.


חברת המחקר גרטנר (Gartner) אומרת שטרנד הדרכון הדיגיטלי הוא חלק מיישומים שונים שכבר קיימים, או יפותחו בקרוב, והם ישפיעו על הכלכלה, ועל אורח החיים של כולנו, בעידן של הפוסט קורונה.


המגמות האלו מצטרפות לטבלת ה"הייפ סייקל" שגרטנר מפרסמת בכל שנה, ובה מציינים האנליסטים של הלשכה את הבשלות של טכנולוגיות שונות, והיא משמשת מדע לידע וכלי ניהול סיכונים שכרוכים באימוץ טכנולוגיות.


הדרכון הבריאותי ודומיו הצליח להגיע לדרגת בשלות בהיקפי הטמעה של עד 20 אחוזים, דבר שמאפשר לשלב אותם באותה טבלת הטכנולוגיות שיבשילו בשנים הקרובות.


באורח פלא כל אחת מאותן טכנולוגיות שמופיעות בטבלת ההייפ סייקל של גרטנר נותרו רלוונטיות לתקופה הזו, למרות שהן עוסקות בתחומים רחבים יותר עליהם דיברו לפני הקורונה.


כך למשל, אחת המגמות שגרטנר צפתה בתחילת השנה היא פיתוח אלגוריתמים בתחום ה-AI, בעלי תכונת "מגבירי אמון" במטרה, בין היתר, למניעת זיופים וגניבת זהויות, דבר חשוב מאוד ביישומי בריאות. 


מגמה אחרת, הקשורה לעולם החומרה אבל שיכולה להיות מגבלה בפיתוח יישומים, היא מגבלות הגודל בייצור שבבי הסיליקון. מציאת פתרונות למגמה זו חשובה, כאשר מדברים על יישומים ומערכות שיודעות לזהות ולטפל ב-DNA של חולים. אחד הפתרונות שעובדים עליו הוא אחסון נתוני DNA בביוכימיה, ולא על תצורות של סיליקון, כאשר הנתונים מספקים יכולות עיבוד באמצעות תגובות כימיות.


הטרנד הבא שנכתב, כאמור, לפני הקורונה ואקטואלי יותר מתמיד כעת: היכולת של כל אחד מאיתנו לייצר לעצמו זהויות דיגיטליות תאומות, גרסה אחת המייצגת אותנו בעולם האמיתי ואחת בעולם הוירטואלי. שינוי הזהות יכול להיעשות באמצעות קשר בין אדם למכונה, שתדע להשפיע על מצבו הנפשי של האדם, בעזרת גלי המוח שיש לו, על ידי הפעלת זרמים על המוח שישפיעו על מצב הרוח, או שיכולים לגרום למשל לעובד להיות עירני יותר. האפשרות הזו של יצירת זהויות כפולות תהיה אתגר כאשר יגיעו ליישם ברחבי העולם את הדרכון הבריאותי, ויתקלו בקושי לזהות את בעל הדרכון כאשר קיימת יכולת לשנות את הזהות הבריאותית שלו.


מה יסייע לישראל, הסטארט-אפ נייישן?


אבל עוד לפני יישום הטכנולוגיות כגון דרכון בריאותי, ישנם טרנדים נוספים, שחלקם מפותחים גם בישראל, הנותנים מענה לאתגר היותר ממשי כרגע: קיצור תהליכי החקירות האפידמיולוגיות, אפליקציות שמסוגלות לבצע בדיקות קורונה ולספק תשובות תוך 15 דקות, ומערכות נוספות שיכולות לקצר את זמני הבידוד הארוכים שנהוגים בישראל ובמדינות אחרות.


אלו הן טכנולוגיות מבשילות, שלפי מירב התחזיות תפרוצנה כבר בסוף השנה הזו ותהיינה בולטות גם ב-2021. היישום שלהן בישראל הוא חשוב ועשוי לחולל פה שינוי בכל המאבק בקורונה, שכרגע נע בין סגר להגבלות, בניסיון לשטח את העקומה.


האתגרים אצלנו הם לא רק ברמה הטכנולוגית אלא גם הבירוקרטית, כאלו הקשורים לתפישת הניהול של הקורונה, שאינה מספיק גמישה ומסוגלת לתת מענה לבעיות שצצות כמעט מדי יום.


האבסורד הזועק לשמיים הוא שכמו בתחומים אחרים בסטארט-אפ ניישן, חברות ישראליות כבר מעורבות בפיתוח יישומים לזירוז תהליכי בדיקות או סוג של דרכונים בריאותיים, אבל בארץ הדרך לאישורם מתנהלת באיטיות. יש לקוות שההבשלה של טכנולוגיות אלו בקצב מהיר במדינות רבות, תיושם גם בישראל, ובכך תזרז את פתיחת הכלכלה וחזרה לסוג של שגרה. 


טכנולוגיות מבשילות לעצירת המגיפה או לחיים לצידה. צילום אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... R-359903314-1-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הפוסט הטכנולוגיות המבשילות שיאפשרו לחיות עם הקורונה בשנים הקרובות – גם בישראל? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.