נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  היעד הבא למתקפות סייבר: גוף האדם
17/9/2020 0:12
קספרסקי. צילום: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... -moscow-russia-march-.jpg 600w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

קספרסקי. צילום: BigStock


סייבורג, הדור הבא. מרבית האנשים בעולם מתלהבים מההעצמה הדיגיטלית-טכנולוגית של גוף האדם, אלא שמחקר חדש של קספרסקי (Kaspersky) מעיד כי התהליכים הללו כרוכים בסכנות סייבר. 


המחקר העלה כי 92% מאיתנו ישנוּ היבט פיזי של עצמנו, אם יוכלו, בעוד שכמעט שני שלישים (63%) מאיתנו ישקלו להעצים את גופנו בטכנולוגיה, כדי לשפר אותו, באופן קבוע או זמני.


המחקר נערך בקרב 14,500 מבוגרים ב-16 מדינות באירופה ובצפון אפריקה. הוא מצא כי האיטלקים הם בעלי הרצון הרב ביותר לשקול העצמה טכנולוגית לגוף בני האדם (81%), ואילו הבריטים הם בעלי הרצון הפחות ביותר לכך (33%). חלק מהנשאלים אף הביעו את הרצון לחבר סמארטפונים לגופם.


מרבית הנסקרים היו רוצים להשתמש בהעצמה הטכנולוגית לטובת האנושות. 53% מהם אמרו שיש להשתמש בה לשיפור איכות החיים. המטרה של כל העצמה טכנולוגית, לפי כלל הנשאלים בלא הבדל גיאוגרפי, הייתה לשפר את הבריאות הגופנית הכללית (40%) או את הראייה (33%).


עם זאת, נותרו ספקות מסוימים, כאשר 69% מהמשיבים ציינו כי הם חוששים שההעצמה הטכנולוגית תהיה מוגבלת לעשירים, בעוד ש-88% מהם הביעו חשש כי גופם ייפרץ על ידי פושעי סייבר.


זקוקים לסטנדרטים מוסכמים כדי להבטיח את הצלחת הפיתוחים


לדברי מרקו פרויס, מנהל צוות המחקר והניתוח העולמי בקספרסקי, "השתלת אמצעים טכנולוגיים בגוף האדם היא אחת ממגמות הטכנולוגיה המשמעותיות ביותר כיום. אנו רואים כבר מגוון רחב של יישומים מעשיים הנפרשים באזורי חיינו, כמו בריאות וסעד, ספורט, חינוך ותחבורה. שריונות, שלדים חיצוניים ללוחמי אש, או הדפסה ביולוגית של איברים הם רק שתי דוגמאות. אלא שהאנשים צודקים בזהירות שלהם. תומכי ההעצמה הטכנולוגית כבר בודקים את גבולות האפשר, אך אנו זקוקים לסטנדרטים מוסכמים כדי להבטיח שההעצמה תמצה את מלוא הפוטנציאל – תוך צמצום הסיכונים".


מחלוצי תחום חיבור מוח האדם למחשב. אילון מאסק. צילום מתוך ויקיפדיהhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... _Musk_Royal_Society-1.jpg 600w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

מחלוצי תחום חיבור מוח האדם למחשב. אילון מאסק. צילום מתוך ויקיפדיה


אחד החלוצים והמובילים בפיתוח התחום הוא המיליארדר והיזם אילון מאסק, מייסד הענקיות טסלה (Tesla) ו-SpaceX – המתמחות במכוניות חשמליות שעתידות להפוך לאוטונומיות, ובהטסת טילים לחלל, בהתאמה. חברת סטארט-אפ נוספת שלו, נוירלינק (Neuralink), שאותה הציג לעולם ביולי 2019, חשפה בשלהי אוגוסט האחרון חזירה בשם גרטרוד ששבב מחשב בגודל מטבע הושתל במוחה ונמצא בו בחודשיים האחרונים. בכך הדגים מאסק את הצעד הראשון לעבר המטרה של החברה – לממשק את המוח האנושי למחשב. לפי מאסק, הצ'יפ של נוירלינק, לכשיושתל בבני אדם, יוכל לאפשר לנו לתקשר זה עם זה מוחית, במקום לכתוב או לדבר – מה שמאסק מכנה "טלפתיה רעיונית". דוגמה נוספת ליתרונות החיבור בין המוח למחשב היא שנוכל להאזין לשיר, פשוט על ידי מחשבה על שמו.


העתיד שלנו בסייבורג. אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... t-363454081-1-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הפוסט היעד הבא למתקפות סייבר: גוף האדם הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.