נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  קדיט הישראלית תשתתף במחקר של DARPA לשמירה על קוד תוכנה
16/9/2020 7:33

חברת הסטארט-אפ הישראלית קדיט (Qedit) תשתתף בשנים הקרובות במחקר של DARPA – הסוכנות האמריקנית למחקרים ביטחוניים מתקדמים, שמטרתו פיתוח טכנולוגיית הוכחה באפס ידיעה (ZKP), שתשמור על שלמותן ופעילותן של תוכנות מחשב.


את המחקר תוביל גליוס והיקפו הכספי עומד על 12.6 מיליון דולר, כחלק מחוזה שחתמה DARPA עם החברה האמריקנית. מתוך תקציב זה זכתה קדיט בסכום של שני מיליון דולר לבניית טכנולוגיית הוכחה באפס ידיעה, שיכולה להוכיח כי תוכנות מחשב אינן סובלות מחולשות קריטיות, מבלי לאפשר לצד השני לבחון את קוד המקור עצמו.


יונתן רואש, מנכ"ל קדיט, הסביר כי "בדרך כלל, כדי לדעת שבתוכנה אין באגים, חולשות או דלתות אחוריות שמשמשות האקרים, יש צורך לבחון מההתחלה את קוד המקור. המחקר עוסק בטכנולוגיה שתאפשר להוכיח שאין חולשות קריטיות, מבלי שהמשתמש יצטרך לבחון את קוד המקור. מדובר בסוג של תו תקן קריפטוגרפי, שיוכיח שהתוכנה עובדת כמו שהיא צריכה לעבוד ושאין בה פגמים קריטיים ומסוכנים. זהו מאמץ מחקרי ייחודי, שנדרש כדי להפוך את טכנולוגיית ה-ZKP ליישומים פרקטיים המגנים על תוכנות ברחבי העולם".


הפרויקט של קדיט הוא אחד מ-12 פרויקטים שכלולים במחקר זה, שמטרתם הגנה על קוד תוכנה ואימות מוצפן של פעילות ותקינות הקוד. "אנחנו שואפים לסגור את הפער בין מחקר ושימושים בעולם האמיתי", אמר ד"ר אלכס מוזלמוף, החוקר הראשי בגליוס. "טכנולוגיית ה-ZKP נמצאת בדיוק במקום הזה. למרות התפוצה הרחבה של הטכנולוגיה הזו במטבעות הדיגיטליים, אנחנו לא רואים כמעט חברות, ארגונים או ממשלות שעושים בה שימוש וככלל, אין עדיין שימושים משמעותיים בתחום". בפרויקט כולו משתתפים כמה מוסדות אקדמיים בעולם, בהם אוניברסיטת קולומביה, והוא מתוכנן להימשך עד 2024.


קדיט מפתחת יישומים מגבירי פרטיות (PET) , המבוססים בין השאר על טכנולוגיית הוכחה באפס ידיעה. כלי התוכנה שלה מאפשרים לשתף מידע בין חברות, תוך שמירה על סודיות הנתונים עצמם, והם פועלים כיום בתחומי זיהוי הונאות בין חברות ביטוח, שיתוף מידע מודיעיני בין בנקים לזיהוי של פשיעה כלכלית ועוד.


DARPA (ר"ת Defense Advanced Research Projects) – בעלת השם ה-"קליט" הסוכנות למחקר פרויקטי ביטחון מתקדמים שבמשרד ההגנה – אחראית על פיתוחים טכנולוגיים רבים לשימושים צבאיים ואזרחיים כאחד. הסוכנות, שמכונה "המשוגעת", הביאה לעולם את האינטרנט 51 שנים. בשנות ה-60' של המאה הקודמת היא מימנה את Arpanet, שפיתחה את רשת מיתוג המנות הראשונה בעולם, שהחלה לפעול ב-1969 וממנה התפתחה רשת האינטרנט.


ביוני השנה היא פיתחה דור חדש של טכנולוגיה, שיביא לכך שמכונות הצבעה, בסיסי נתונים רפואיים ומערכות דיגיטליות קריטיות אחרות יהיו בטוחים בהרבה מפני האקרים. הטכנולוגיה החדשה מבוססת על חומרה שעברה הנדוס מחדש (Re-engineering). באוקטובר 2019 ביקשה הסוכנות להגדיל באופן דרסטי את מהירות הרשת כדי לטפל בצווארי בקבוק ובנקודות חסימה לטובת יישומים עתירי מחשוב. באפריל באותה השנה פצחה DARPA במיזם חדש, שמטרתו לפתח פלטפורמת תקשורת חדשה חסינה ואנונימית לכל אחד, בדומה לווטסאפ.


סוכנות שהולכת נגד הזרם


DARPA ידועה בדעות העצמאיות והלא קונפורמיות של אנשיה, ובכך שהעובדים שלה אוהבים לעשות דברים "מחוץ לקופסה". כך, למשל, במסגרת אחד הפרויקטים החשובים שלה – פרויקט "ולה", שהחל ב-1963, ציידו אנשי הסוכנות לוויינים באמצעי גילוי קרינה אטומית, במטרה לעלות על ניסויים בנשק גרעיני, כולל ניסויים תת ימיים.


הסוכנות אחראית, בין השאר, לפיתוח עכבר המחשב הראשון, ובין תחומי הפעילות שלה נמנו, או נמנים, ביצוע מחקרי בינה מלאכותית ומציאות מדומה, רובוטיקה, שותפות בפיתוח ה-GPS לדורותיו, פיתוח תאי דלק קלים לשימוש במכשירים שנישאים על גב חיילים ופיתוח כלי רכב לא מאויש לשדה הקרב.


תקציב DARPA הוא רב, אבל ההיתכנות של הפרויקטים שלה נמוכה ביותר, ויש האומדים אותה בפחות מ-10%. ממילא, רוב התוכניות שמבצעת הסוכנות חסויות ומכוונות לצאת נגד המגמות העיקריות המדוברות בשדות הטכנולוגיים השונים.


יונתן רואש, מנכ"ל קדיט. צילום: רונן גולדמןhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2019/10/יונתן-רואש-צילום-רונן-גולדמן-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הפוסט קדיט הישראלית תשתתף במחקר של DARPA לשמירה על קוד תוכנה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.