נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  עסקת ענק בעולם השבבים: אנבידיה תרכוש את ARM ב-40 מיליארד דולר
13/9/2020 0:06

קבוצת סופטבנק (Softbank) קרובה לסגירת עסקה למכירת ARM, יצרנית השבבים הבריטית' לאנבידיה (Nvidia), תמורת יותר מ-40 מיליארד דולרים.


העסקה צפויה להיות מעורבת, במזומן ובמניות. העסקה תהווה ציון דרך משמעותי עבור הקונגלומרט היפני, שרכש את ARM לפני ארבע שנים תמורת 32 מיליארד דולרים. סגירת העסקה צפויה לקרות בתחילת השבוע.


ARM פיתחה ארכיטקטורת סט פקודות עבור מעבדים מסוג RISC. החברה מתכננת את המעבדים ומוכרת רישיונות שימוש בהם ליצרניות שבבים אחרות. הם משמשים כיום בדרך כלל כליבות של מערכות על שבב – שיכולות לכלול גם ליבות ARM נוספות כבקרים משניים. מרבית יצרניות הטלפונים החכמים הן צרכניות של מעבדים מבוססי-ARM, בהן סמסונג (Samsung) ואפל (Apple), לצד לקוחות נוספים, בהם טקסס אינסטרומנטס (Texas Instruments), אנבידיה וקוואלקום (Qualcomm).


החברה המשולבת, ציינו המשקיפים, תהווה ארגון רב עוצמה בעולם השבבים. אנבידיה היא שחקנית בתעשייה שצומחת במהירות, שהשבבים שלה משמשים להפעלת חישובים אינטנסיביים לגרפיקה – וממלאים תפקיד מפתח במשחקי וידיאו, במחשוב ענן ובפעילויות אחרות שמגיפת הקורונה עוררה להם ביקוש. מניותיה עלו השנה ביותר מ-100%, מה שהפך אותה למניה בעלת הביצועים הטובים בקרב החברות במדד S&P 500.


ביולי השנה דווח כי סופטבנק היפנית מחפשת משקיע שיקנה את ענקית השבבים הבריטית ARM, או חלק ממנה. לחלופין, היו מעוניינים בחברה היפנית לבצע הנפקת מניות שלה. הוול-סטריט ג'ורנל דיווח, כי סופטבנק שכרה לצורך כך את גולדמן זאקס. בהתחלה התכוונה סופטבנק לבצע הנפקה ראשונית של מניות לציבור (IPO), אולם לאחר מכן הוסיפה מכירה לסל האפשרויות, ואז התלבטה בין שני המהלכים שעל הפרק.


במידה ש-ARM אכן תירכש, תהיה זו אחת העסקאות הבודדות בשנים האחרונות בעולם המוליכים למחצה. אחת הסיבות למיעוט העסקאות בעולם זה היא מלחמת הסחר שבין ארצות הברית לסין והחשש של הרשויות האמריקניות מדליפת טכנולוגיות למתחרה הענקית.


סופטבנק היא "תמנון" רב זרועות: לנו היא ידועה יותר כמי שהייתה הבעלים של ווי-וורק (WeWork), בעקבות הפרשה שבמסגרתה מייסד החברה, אדם נוימן, עזב אותה, אולם יש לה אחיזה בחברות ידועות נוספות: באחרונה היא מכרה את המניות שלה בטי-מובייל (T-Mobile), אחת מספקיות התקשורת הגדולות בארצות הברית, ויש לה מניות רבות גם בענקית המסחר המקוון הסינית עליבאבא (Alibaba).


אנבידיה. מניותיה עלו השנה ביותר מ-100%, מה שהפך אותה למניה בעלת הביצועים הטובים בקרב החברות במדד S&P 500.https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2016/08/Nvidia.600.jpg 600w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

אנבידיה. מניותיה עלו השנה ביותר מ-100%, מה שהפך אותה למניה בעלת הביצועים הטובים בקרב החברות במדד S&P 500.


במרץ 2019, אנבידיה רכשה את אחת החברות הוותיקות והבולטות בהיי-טק הישראלי, מלאנוקס – תמורת 6.9 מיליארד דולרים. במסגרת העסקה רכשה אנבידיה את כל מניות החברה הישראלית תמורת 125 דולר למניה, והצליחה לגבור על ענקית אחרת, אינטל (Intel). מדובר היה ברכישה הגדולה ביותר של אנבידיה עד אז, והיא עתידה להגדיל את פעילותה בייצור שבבים למרכזי נתונים ולצמצם את ההישענות על תעשיית משחקי הווידיאו, שבעבורה היא הייתה ספקית טכנולוגיה ראשית. בנוסף, רכישת מלאנוקס הייתה ניצחון עבור קרן הגידור הפעילה Starboard Value LP, שהיא בעלת מניות בחברה.


מלאנוקס טכנולוגיות, שנוסדה כבר בשנת 1999, עוסקת באספקת פתרונות קישוריות חכמים מקצה לקצה עבור שרתי מרכזי נתונים ומערכות אחסון. השבבים שלה מפעילים רשתות המתחברות לשרתים במהירות גבוהה. החברה ממוקמת בישראל ובארצות הברית, ומעסיקה כ-2,700 עובדים.


ההכנסות מאספקת ציוד למרכזי נתונים מהוות כמעט שליש מכלל המכירות של אנבידיה. החברה, שבסיסה בסנטה קלרה שבקליפורניה, צמחה בקצב מהיר בשנים האחרונות, תחת המנכ"ל ג'נסן הואנג, אך מכירותיה ברבעונים האחרונים חוו ירידה. מלאנוקס ואנבידיה חולקות היסטוריה ארוכה של שיתוף פעולה, והן סייעו באחרונה לבניית שני מחשבי-העל המהירים Sierra ו-Summit, שמופעלים על ידי משרד האנרגיה של ארצות הברית.


ג'נסן הואנג, מנכ"ל ומייסד אנבידיה. צילום: אנבידעהhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2020/09/גנסן-הואנג-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 603px) 100vw, 603px" />

ג'נסן הואנג, מנכ"ל ומייסד אנבידיה. צילום: אנבידעה


עוד עסקאות ענק


אם העסקה תיסגר, זו תהיה אחת העסקאות הגדולות בעולם ה-IT, הגדולה ביותר השנה, ועסקת המוליכים למחצה השנייה בגודלה אי פעם. המכירה, ציינו אנליסטים, עשויה להיות מלווה בבדיקה של רגולטורים בתחום ההגבלים העסקיים. התנגדויות לעסקה עלולות להגיע מכיוון לקוחות ARM, דוגמת אינטל, סמסונג ואפל.


באוקטובר 2016 קוואלקום רכשה את NXP בעסקת שיא בענף השבבים – בסכום של 47 מיליארד דולרים.


ביוני 2016, רכשה מיקרוסופט (Microsoft) את הרשת החברתית העסקית לינקדאין (LinkedIn) תמורת 26.2 מיליארד דולר, בעסקת מזומנים.


במרץ 2017, אינטל רכשה את מובילאיי (MobilEye) הישראלית תמורת 15.3 מיליארד דולרים.


ביולי 2018, ברודקום (Broadcom) רכשה את CA Technologies, המתמחה בפיתוח תוכנות ארגוניות, כולל למערכות מיינפריים, בעסקת מזומן של 18.9 מיליארד דולר.


באוקטובר 2018 יבמ (IBM) רכשה את ענקית הקוד הפתוח רד האט (Red Hat) תמורת 34 מיליארד דולר במזומן. רד האט היא חברת הקוד הפתוח הגדולה בעולם והיא נמנית על המפיצות של מערכת ההפעלה הפתוחה לינוקס. זו העסקה הגדולה ביותר שיבמ ערכה אי פעם, והשנייה בגודלה בשוק ה-IT העולמי אחרי רכישת דל (Dell) את EMC תמורת 67  מיליארד דולר באוקטובר 2015.


עוברת ידיים מסופטבנק לאנבידיה. ARMhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2020/07/arm600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הפוסט עסקת ענק בעולם השבבים: אנבידיה תרכוש את ARM ב-40 מיליארד דולר הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.