נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  מה בין המאבק בנגיף הקורונה לאבטחת סייבר במערכות תעשייה?
11/8/2020 3:57

דניאל ארנרייך, יועץ להגנת סייבר למערכות בקרה תעשייתיות ולמערכות תפעוליות. צילום: ניב קנטורhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2019/09/2-7-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


המאמצים לעצור את התפשטות הקורונה בישראל בהחלט מזכירים את המאמצים המושקעים באבטחת סייבר טובה בארגונים תעשייתיים בהם פועלות מערכות שליטה ובקרה (שו"ב). מאמצים אלה לניהול מגיפה כוללים מגוון פעולות יזומות, חלקן מוכרות, חלקן על בסיס ניסוי ותהייה. המטרה היא ברורה: הפחתה של אזרחים שנכנסים למדינה, הגבלת תנועה בין אזורים ובתוך הערים, שמירה על היגיינה אישית של אנשים שעלולים להידבק, ריחוק פיזי בין אנשים בתוך המשפחה המורחבת, ובעיקר - החובה להגיב במהירות כאשר מזהים אירוע, ומיד להקטין את הסיכון לאירוע דומה בעתיד.


כאן חשוב להדגיש כי בהשוואה למגיפת הקורונה, שתפסה את המדינה ועולם כולו לא מוכנים ולא בדיוק מבינים מה לעשות, אנשי אבטחת סייבר על מערכות שו"ב יכולים לחייך בהנאה ולשאול: "מה חדש בכל ההנחיות של המדינה, המומחים והפרויקטורים למיניהם? הרי זה בדיוק מה שאנחנו עושים כל הזמן, בכל מערכת שו"ב במגוון יישומי תעשייה".


הכרת ההקבלות בין המאבק בווירוס הקורונה לאבטחת סייבר במערכות בקרה יכולה לעזור ביצירת תהליכים מהירים ויעילים יותר.


[caption id="attachment_320914" align="alignnone" width="600"]רשימה חלקית של דוגמאות לעשייה נכונה ויעילה רשימה חלקית של דוגמאות לעשייה נכונה ויעילה[/caption]


עוד השפעות בכיוון ההפוך


ההשפעה שיש למגיפת הקורנה על ביצועים של ארגונים עסקיים, על תפקוד בשרשרות האספקה החיוניות למשק הישראלי ​​וגם על מחירי המניות, היא היבט נוסף של המגיפה, שעשוי להועיל כשיש תמיכה רבה יותר לאבטחת סייבר הרשת.


לדוגמה התקפות כופרה (Ransomware), הפצת מידע כוזב לגבי אירועים אמיתיים, ודומיהן כבר הגבירו את הדאגה של ההנהלות בארגונים רבים. תקיפות מסוג זה עלולות לגרום לתוצאות הרסניות במיוחד בעת מגיפת הקורונה, ולגרום לארגונים להשבית את הפעילויות שלהם.


[caption id="attachment_319897" align="alignnone" width="600"]גם מעורר פעילות סייבר ענפה. וירוס הקורונה. אילוסטרציה: BigStock גם מעורר פעילות סייבר ענפה. וירוס הקורונה. אילוסטרציה: BigStock[/caption]


לסיכום, הקשר בין הגנות הסייבר להמלצות למלחמה בנגיף הקורונה בהחלט יגרום למנהלים להעריך את החשיבות של נהלי אבטחת הסייבר בארגון שלהם. לעתים קרובות, אנשי מקצוע בתחום הרפואה והמחלות הזיהומיות מעריכים את האנשים בתחומי אבטחת סייבר, כיוון שהם כבר שנים מגינים על הארגונים שלהם.


ברור כי אין באפשרות המומחים למנוע באופן מוחלט את תקיפות הסייבר על מערכות בארגונים שלהם, ובאופן מאד דומה אין ביכולת אנשי משרד הבריאות לעצור את התפשטות המחלה באופן מוחלט ומהר. אבל, בהחלט יש סיבה שהאנשים שמובילים את המלחמה במגיפה ילמדו כמה בפרקים בתחום אבטחת סייבר וטכנולוגיות לבלימה של תקיפות על ארגונים. יוזמה זו בהחלט תמקם אותנו צעד אחד קדימה ביחס למה שקורה בעולם, וכולנו נזכה מכך.


הכותב הוא יועץ ומרצה לאבטחת סייבר ויו"ר הכנס החמישי 2021 ICS CYBERSEC, בנושא אבטחת סייבר על מערכות בקרה, המאורגן על ידי אנשים ומחשבים


הפוסט מה בין המאבק בנגיף הקורונה לאבטחת סייבר במערכות תעשייה? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.