נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  הושקה תוכנית לשילוב סטודנטים בפארק ההיי-טק גב-ים נגב
5/8/2020 5:28

תכנית לשילוב עובדים בחברות היי-טק שפועלות בו. פארק גב-ים נגב בבאר שבע. צילום: יח"צhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2020/01/3s600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הנהלת פארק ההיי-טק גב-ים נגב בבאר שבע, השיקה לאחרונה תכנית התמחות בשיתוף אוניברסיטת בן גוריון, ארגון ארץעיר (לאודר) וארגון אלומה. מטרת התכנית לשלב סטודנטים ממקצועות ההנדסה מאזור באר שבע והנגב, במרכזי הפיתוח והסטארט-אפים שקמו בפארק ההיי-טק גב-ים נגב.


[caption id="attachment_320566" align="alignnone" width="600"]מחזור הפיילוט הראשון של תכנית Starship. צילום: יח"צ מחזור הפיילוט הראשון של תכנית Starship. צילום: יח"צ[/caption]


מחזור הפיילוט הראשון של תכנית Starship - תכנית ההתמחות הייחודית והראשונה מסוגה שהושקה בתחילת הסמסטר האקדמי (במרץ האחרון) - עומד להסתיים. במסגרתו כ-30 סטודנטים מצטיינים עברו התמחות בשלל חברות היי-טק, מהמובילות בעולם, היושבות בפארק ההיי-טק גב-ים נגב בבאר שבע. בין החברות שמשתתפות בתכנית אפשר למנות את: מלאנוקס (Mellanox), טבולה (Taboola), פלייטיקה (Playtika), אולסקריפטס (Allscripts), אלביט מערכות (Elbit Systems), מערך הסייבר הלאומי, רד (RAD), אודיוקודס (AudioCodes), ועוד רבות אחרות. בתום ההתמחות, החברות יבחרו האם לגייס את הסטודנט כעובד מן המניין.


עניין בגיוס המתמחים עם סיום המחזור


הצורך ביצירת תכנית ההתמחות הייחודית מגיע מהקושי שיש לבוגרי מוסדות אקדמיים טריים להשתלב בעבודה בחברות היי-טק או בסטארט-אפים. לרוב, בשל חוסר ניסיון וחוסר היכרות עם סביבות הפיתוח בתעשייה. במסגרת תכנית Starship לסטודנטים, ניתנת ההזדמנות להתמחות בחברות היי-טק מובילות, בליווי מנטור מצוות הפיתוח של החברה, ולהיחשף לאופי העבודה. בעיקר, לצבור ניסיון במגוון תחומים, ואילו החברות מצידן יכולות להכיר טוב יותר את המתמחים ויכולותיהם - ולסייע להם להגדיל את סיכוייהם בתעשייה. הקרבה הפיזית בין פארק ההיי-טק לקמפוס אונ' בן-גוריון (במרחק חמש דקות הליכה), והעובדה שהאוניברסיטה היא אחת המייסדות של הפארק, מהווים יתרון גדול עבור החברות בפארק, המחפשות הון אנושי איכותי. לראיה, עוד טרם סיום המחזור הראשון של התכנית, גויס אחד המתמחים על ידי אחת החברות החונכות ומספר חברות נוספות מביעות עניין בגיוס המתמחים עם סיום המחזור.


ייחודה של התכנית בעובדה שהחברות אינן נדרשות לשאת בעלויות הכרוכות בהכשרת המתמחים. התכנית מציעה פתרונות לחסמים בירוקרטיים, כגון ביטוח המתמחה, אי התקיימותם של יחסי עובד-מעביד ופתרון פשוט לנושא הקניין רוחני, אשר מוסדרים במסגרת התכנית ושייכים לחברה באופן מלא. לאור ההצלחה הגדולה של המחזור הראשון של התכנית, הנהלת הפארק והשותפים לתכנית עובדים כעת על הכפלת מספר המשתתפים בשנה האקדמית הקרובה.


פארק ההיי-טק גב-ים נגב - בניית קהילה ואקו-סיסטם טכנולוגי 


פארק ההיי-טק גב-ים נגב שוקד בשנים האחרונות על בניית קהילה ואקו-סיסטם טכנולוגי, הכולל שילוב של חברות סטארט-אפ, חממות, חברות היי-טק ישראליות וחברות רב-לאומיות מובילות. הפארק מאפשר לתושבי הנגב, לסטודנטים ולבוגרי אוניברסיטת בן-גוריון הזדמנות להשתלב בחברות קטנות וגדולות שהקימו מרכזי פיתוח בפארק. 


לאור משבר הקורונה, בימים אלה התכנית מתאפשרת גם בעבודה מרחוק. הליווי של הסטודנט על ידי מנטור במהלך ההתמחות מתאפשר באמצעות אמצעי תקשורת מרחוק דוגמת זום (Zoom). בנוסף, מלבד לחלק ההתמחות עצמה, התכנית משלבת גם מפגשי מיט-אפ ייעודיים, בהם כל המתמחים בתכנית פוגשים מדי שבוע נציגי תעשייה מאחת מהחברות בפארק, ושומעים מהם על הדרך בה המתודות המקצועיות באות לידי ביטוי בעבודה היומיומית בתעשייה. כמו כן הסטודנטים נחשפים לתכני פיתוח קריירה ומיומנויות שונות של המרכז לפיתוח קריירה באוניברסיטת בן-גוריון, שיסייעו להם בסיום התכנית להיכנס לעולם התעסוקה מוכנים ומנוסים יותר. גם מפגשים אלו מתקיימים כיום בזום.


"ראיון עבודה שנמשך סמסטר שלם"


רועי צוובנר, מנכ"ל פארק הייטק גב-ים נגב אמר: "החזון הגדול של הפארק בבניית אקו-סיסטם טכנולוגי בדרום לא מסתיים רק בקהילה וחיבורים בין חברות, אלא גם בפיתוח אזורי של העיר והנגב וביצירת הזדמנויות לתושבי האזור לבסס את מרכז חייהם כאן עם סיום הלימודים.


אנחנו מכירים את הקושי של בוגרי אוניברסיטאות ואקדמיה להשתלב בעבודה מיד עם סיום התואר בשל חוסר ניסיון, ותכנית ההתמחות שלנו נועדה בין היתר על מנת לגשר על הפער הזה. חברות ההייטק הן הכי מרוצות מהחיבור הזה, היות שהתכנית מאפשרת לחברות להבין את היכולות של הסטודנטים ולהכירם לאורך תקופת ההתמחות – מעין ראיון עבודה שנמשך סמסטר שלם וכולם מרוויחים מהתהליך".


הפוסט הושקה תוכנית לשילוב סטודנטים בפארק ההיי-טק גב-ים נגב הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.