נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  נחשפו פרצות שאפשרו לגנוב כספים ולארגן מפגשים במיט-אפ
3/8/2020 8:37

בלי החולשות - שהתגלו ותוקנו. מיט-אפ. צילום אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... in-Germany-Au-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


חוקרי צ'קמרקס חשפו חולשות אבטחה בפלטפורמת מיט-אפ, שמשרתת עשרות מיליוני משתמשים ברחבי העולם למפגשים מקצועיים - כך מסרה היום (ב') חברת אבטחת המידע. פרצות האבטחה אפשרו לתוקפים להשתלט על ארגון וניהול מיט-אפים, בין אם הם נערכים אונליין או אוף ליין, להפנות תשלומים שבוצעו באתר או באפליקציה דרך פייפאל לחשבונות שלהם מבלי שהמשתמשים ישימו לב, ועוד. צ'קמרקס פנתה למנהלי מיט-אפ וחולשות האבטחה תוקנו.


מיט-אפ משרתת 49 מיליון חברים רשומים מסביב לעולם ויותר מ-230 אלף מארגנים יוצרים באמצעות הפלטפורמה בממוצע 15 אלף אירועים ביום. החוקרים של צ'קמרקס מצאו בה כמה חולשות שמאפשרות לתוקף, בין היתר, להפוך למארגן-שותף (Co-organizer) של המיט-אפ ולהשתלט עליו. באופן כזה הוא מקבל גישה למיילים של כל המשתתפים גם כשמדובר בקבוצה פרטית, יכול לארגן מפגשים, לשנות את הפרטים, כמו מועד ומיקום, ואף לבטל אותם.


כמו כן, כיוון שחלק מהמפגשים גובים תשלום באמצעות פייפאל, החולשות מאפשרות לתוקף לשנות את כתובת חשבון הפייפאל המקורית לכתובת שלו, וכך לנתב אליו את כל המימון מהמשתתפים, מבלי שהם והמארגנים שמים לב.


החולשות שהתגלו


הפעולות הללו התאפשרו הודות לחולשות נפוצות מסוג XSS ו-CSRF, שמצאו החוקרים. במתקפת XSS (ר"ת Cross-Site Scripting) "מוזרקים" קודים זדוניים לאתרים מהימנים. מתקפות אלה מתרחשות כאשר תוקף משתמש ביישום אינטרנט כדי לשלוח קוד זדוני, בדרך כלל בצורה של סקריפט בצד הדפדפן, למשתמש קצה אחר. תוקף יכול להשתמש ב-XSS כדי לשלוח סקריפט זדוני למשתמש התמים, מבלי שיידע על כך, תוך שהוא חושב שזה הגיע ממקור מהימן. כך הסקריפט הזדוני יכול לגשת לכל קבצי ה-Cookie, ל-Session tokens או למידע רגיש אחר שנשמר בדפדפן ומשמש לפעילות באתר זה. סקריפטים אלה יכולים אפילו לכתוב מחדש את תוכן עמוד ה-HTML.


מתקפת CSRF (ר"ת Cross-Site Request Forgery) מאלצת את משתמשי הקצה לבצע פעולות לא רצויות באפליקציית הרשת שבה הם מאומתים באותו הזמן. בעזרת הנדסה חברתית (כגון שליחת קישור באימייל או בצ'ט), תוקף יכול להערים על המשתמשים באפליקציית הרשת לבצע פעולות לפי בחירתו. אם הקורבן הוא משתמש רגיל, מתקפת CSRF מוצלחת יכולה להכריח אותו לבצע דרישות משתנות, כמו העברת כספים, שינוי כתובת המייל שלו וכו'... אם הקורבן הוא חשבון מנהל (אדמין), מתקפה כזו עלולה לסכן את אפליקציית הרשת כולה.


החוקרים גילו גם פרצת אבטחה בממשק ה-API באתר, דרכה ניתן לקבל את רשימת כתובות המייל של כל משתתפי המפגשים בקבוצות השונות.


לדברי ארז ילון, ראש צוות המחקר בצ'קמרקס, "בזמן שחברות וארגונים מסתמכים יותר ויותר על תקשורת וכנסים וירטואליים כדי להישאר מחוברים לעובדים, לקוחות ושותפים, בפלטפורמות כגון מיט-אפ עוברות כמויות מידע גדולות מאי פעם. כך, חולשת האבטחה שנחשפה עלולה הייתה לסכן מידע רגיש, הרשאות וכספים. החשיפה שלנו היא חלק מהמאמצים המתמשכים של מחלקת המחקר בצ'קמרקס ליזום ולבצע את השינויים הנדרשים באבטחת תוכנה בקרב ארגונים ברחבי העולם".


הפוסט נחשפו פרצות שאפשרו לגנוב כספים ולארגן מפגשים במיט-אפ הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.