נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  הצעה לממשלה: מעקב אחרי מבודדי קורונה – בלי השב"כ
3/8/2020 4:46

ארז בוגנים, משנה וממלא מקום מנכ"ל סינאל. צילום: אייל טואגhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2019/11/erez600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הפתרונות שיש כיום למעקב ולבקרה אחרי אנשים שנמצאים בבידוד לאחר שחלו בקורונה או נחשפו לחולה מאומת מעוררים מחלוקת, ובראשם טכנולוגיית האיכון הסלולרי של השב"כ. זאת, עקב הפגיעה בפרטיות והעובדה שהטכנולוגיה הזו הביאה לא אחת לטעויות, שהכניסו אנשים לבידוד שלא לצורך. למשרד הבריאות יש אמנם את אפליקציית המגן, שמציעה מעקב אחרי מבודדי קורונה בהתבסס על בלוטות', אולם מדובר באפליקציה וולונטרית, וגם בה יש היבטים של חדירה לפרטיות.


לסינאל יש אפליקציה אחרת, בשם הרמוני סמארט, שלדבריה יכולה "לסייע בפיקוח יעיל על השוהים בבידוד, בלי חדירה לפרטיותם". החברה פנתה לממשלה מספר פעמים, כשבאחרונה שבהן הנמענים היו בנימין נתניהו, ראש הממשלה, יולי אדלשטיין, שר הבריאות, ופרופ' רוני גמזו, פרויקטור הקורונה. עד כה היא לא קיבלה כל תשובה. כמו כן, משרד ראש הממשלה טרם השיב לפניית אנשים ומחשבים.


"בחודש מרץ, עם התפרצות הקורונה בישראל, פנינו למשרדי הממשלה הרלוונטיים והצענו וולונטרית את השימוש באפליקציה פרי פיתוחנו לדיווח ולאיכון נוכחות דיגיטלית - מבוססי ניטור לווייני - לשוהים בבידוד", אמר ארז בוגנים, משנה וממלא מקום מנכ"ל סינאל. "הפנו אותנו לרפרנט, שרצה לקבל פרטים טכנולוגיים על הפתרון, אבל הועבר מתפקידו ואף אחד אחר לא יצר אתנו קשר. לאור פרוץ הגל השני והעלייה במספר החולים והשוהים בבידוד - פנינו בשנית". יצוין שסינאל היא ספק מורשה ובלעדי בתחום איכון הנוכחות במשרדי הממשלה, לפי מכרז החשב הכללי.


בוגנים ציין כי "האחריות לשהייה בבידוד מוטלת לרוב על המבודד. ככל שמספר המבודדים גדל - כך יכולת האכיפה הופכת ממוגבלת לכמעט בלתי אפשרית. לעומת זאת, האפליקציה שלנו מאפשרת פיקוח יעיל על המבודדים, בלי שהפרטיות שלהם מופרת, כי המבודד מדווח מיוזמתו והמערכת מתאימה בין הכתובת שלו לבין מקום הימצאותו בפועל. המידע היחיד שנלקח מהנייד ומועבר למערכת הנוכחות הוא מיקום הדיווח, שעה ומספר המבודד. מידע זה נלקח רק ברגעים שמקליקים על כניסה או יציאה".


[caption id="attachment_320420" align="alignleft" width="300"]אפליקציית הרמוני סמארט. צילום מסך אפליקציית הרמוני סמארט. צילום מסך[/caption]


"חשוב להדגיש שבמהלך היום, האפליקציה לא ניגשת לכל תוכן במכשיר", אמר. "היא ניגשת ל-GPS של המכשיר בעת הדיווח בלבד - ולא משתמשת במיקרופון שלו או במצלמה".


איך המערכת פועלת?


"בהיבט הטכנולוגי", הסביר בוגנים, "ניתן להגביל מבודד קורונה לדיווח מאזור מסוים, באמצעות לווין. ניתן להגדיר שכל דיווח יישמר ביחד עם תמונת המדווח ומיקום שיוצג על גבי מפה מ-Google Earth. כמו כן, ניתן לבקש ממבודד לצלם את עצמו ולהעביר את התמונה ל-'פרטי המשתמש'. האפליקציה מאפשרת למשתמשים לבצע פעולות דיווח אונליין מהנייד על כניסה ויציאה מבוססות מיקום".


הוא הוסיף ש-"האפליקציה מותאמת לעבודה בטלפונים עם מערכות הפעלה אנדרואיד או iOS. היא עובדת באופן מאובטח, בפרוטוקול מאובטח. אנחנו לא חודרים לסקריפטים של הטלפון בלי אישור, אלא מתקינים אפליקציה בענן ציבורי מאובטח, שהמידע בו לא נשמר, וגם כך זהו מידע נקודתי של זמן הדיווח בלבד. מה שנדרש מהמבודד הוא לדווח על מיקומו כמה פעמים לאורך היממה. כך ניתן להימנע משליחת שוטרים לביתו".


"האפליקציה שלנו מבצעת שלוש פעולות: שומרת על הפרטיות, לא מייצרת תחושת 'האח הגדול עינו פקוחה' ואוכפת את הבידוד. אני רוצה להאמין שכיום יש יותר נכונות והקשבה לפתרונות כמו שלנו מאשר בגל הראשון. המבחן הוא לייצר שינוי בין הגל הראשון והשני, ולאכוף בלי פגיעה בפרטיות. אני מקווה שהפעם יקשיבו לנו", סיכם בוגנים.


הפוסט הצעה לממשלה: מעקב אחרי מבודדי קורונה – בלי השב"כ הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.