נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  תשתיות תקשורת מתקדמות – חיוניות וחדשנות
29/7/2020 6:32

אריק טל, מנכ"ל נוקיה ישראל. צילום: אייל טואגhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2019/03/nok1600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


כתב: אריק טל, מנכ"ל נוקיה ישראל.


נוקיה היא חברת טלקום, אחת מיצרניות תשתיות התקשורת הגדולות בעולם, ומובילה בתשתיות סלולר, תקשורת רחבת פס נייחת, תמסורת IP ואופטיקה ומערכות ערך מוסף קצה לקצה. מחצית מתקשורת הדטה והשיחות בישראל עוברת דרך תשתיות מתוצרת נוקיה - בתוך המדינה ומחוצה לה, בנייח ובסלולרי.


אנחנו מאוד גאים במסורת הטלפונים הניידים שלנו, שמיוצרים כיום על ידי חברה אחרת - HMD, שמשתמשת בלוגו המוכר שלנו, באישורנו.


מניסיוני הרב בשוק התקשורת המקומי אני יכול להעיד שתשתית התקשורת הישראלית נמצאת במצד ירוד, וזה משפיע על כלל הפעילות המשקית שלנו. על פי דו"ח של משרד התקשורת, ישראל נמצאת במקום ה-86 בעולם במהירות הגלישה הסלולרית, לצד מדינות לא מפותחות כמו אנגולה ואקוודור. כמו כן, שיעור חדירת הסיבים האופטיים לבתים בישראל נמצא במקום השלישי מהסוף - נמוך פי 14 מממוצע ה-OECD.


זה לא מפתיע, מאחר שאין בישראל השקעה ציבורית-לאומית בתשתיות תקשורת, בשונה מתשתיות כמו תחבורה, רפואה וחינוך. מישהו מצפה שבמחיר של מנת פלאפל חברות הסלולר ישקיעו בכיסוי איכותי, רציף ומהיר? הן מדממות בשנים האחרונות, וגם הסקטור העסקי סובל. במצב שכזה, לא ניתן להסתמך על תשתיות תקשורת מבחינת רציפות, אמינות וזמני תגובה, שלא לדבר על כיסוי טוב.


מה עם הרשת הפנים ארגונית?


רשת תקשורת ציבורית איכותית זה חשוב, אך לא פחות חשובה מזה הרשת הפנים ארגונית שלכם. במדינות מצליחות אני רואה התקדמות מרשימה של תשתיות תקשורת לערים חכמות, מפעלים, נמלים, בתי חולים וכו'... הן מביאות למספר דברים, לדוגמה:



  • איחוד רשתות והוזלת עלויות תפעוליות באמצעות IP/MPLS.

  • חיסכון בנדל"ן ובחשמל באמצעות תשתית סיבים אופטיים בתוך הקמפוס - POL.

  • הקמת רשתות סלולריות פרטיות, והשגה של רציפות תפקודית וזמני תגובה קצרים (להפעלת ציוד מרחוק) ואבטחת מידע משופרת


כל אלה מניבים החזר השקעה מוכח, חדשנות, רציפות עסקית, כושר תחרותיות מול חו"ל ושירותים חדשים ללקוחות.


אסור לחשוב שהישענות על Wi-Fi או סלולר ציבורי קיים יעשו את העבודה, וזה בא לידי ביטוי בפרט בתקופת הקורונה והקושי לעבוד וללמוד מרחוק. כל גוף עסקי או ציבורי שרוצה להשיא ערך חייב לבנות תשתית תקשורת פרטית. זה לא יקר ומפחיד כמו שזה נשמע.


[caption id="attachment_320183" align="alignnone" width="600"]נוקיה נוקיה[/caption]


מספר דוגמאות להתקדמות העולמית - לעומת ישראל


העולם כבר התקדם וישראל נשארה מאחור. להן מספר דוגמאות לכך:


דור חמישי סלולרי פרטי בנמל המבורג - בנמל הגרמני ביצעו אוטומציה לשרשרת הלוגיסטית, שמאפשרת הנעת כלים מרחוק, העלאת חוזי ומכ"מ של מכלים בתנועה, בטיחות משופרת (יכולת לשלוט על כלים כבדים מרחוק, לרבות עצירת חירום מיידית) ועוד. אצלנו, בהמשך השנה צפוי נמל אשדוד להפעיל רשת פרטית PLTE (דור רביעי) .


ערים חכמות - צ'אטאנוגה שבטנסי הפכה מעיר המזוהמת והננטשת ביותר בארצות הברית להצלחה עולמית בעזרת טרנספורמציה בתחום התקשורת. היא הקימה מערך תקשורת עצמאי, מונים חכמים למים ולחשמל ועוד, עודדה מפעלים לעבור טרנספורמציה והפכה לעיר מושכת ביותר לתעסוקה, עם היי-טק, מפעלים חכמים ואינטרנט של הדברים – מה שהוביל להגירה חיובית אליה.


מפעל חכם בעזרת 5G - בוש, טויוטה ולופטהנזה הן דוגמאות למפעלים שהקימו רשת דור חמישי פרטית כדי לאפשר גמישות בפס הייצור (שליטה אלחוטית - מכונות ניידות), לצד אבטחת איכות אוטומטית מבוססת בינה מלאכותית והתייעלות תפעולית מרשימה.


רפואה חכמה בעזרת 5G - פרופסור איטלקי התחבר בעזרת הדור החמישי לחדר ניתוח במרחק 100 ק"מ וסייע למנתחים המקומיים. בכך התאפשרה ביתר קלות הבאת רפואה מתקדמת לפריפריה. כמו כן, בית החולים האוניברסיטאי RUSH בשיקגו הטמיע תקשורת 5G מתקדמת לשיפור השירות למטופלים, כולל מרחוק, ולייעול לוגיסטי. בעתיד הקרוב נראה גם העברת חוש מישוש מרחוק באמצעות כפפות מיוחדות המחוברות לתקשורת מתקדמת.


עיר חכמה באמצעות סלולר פרטי ורחפנים אוטונומיים - העיר סאנדיי ביפן, שחוותה רעידת אדמה וצונאמי אדירים ב-2011, עם הרס מוחלט וכ-5,000 הרוגים, הפיקה לקחים והקימה רשת סלולרית עצמאית שאינה תלויה ברשת הציבורית, עם מערך בקרה ולהק רחפנים אוטונומיים לניטור בשגרה והצלת חיים בחירום. בנוסף, העיר השתדרגה פלאים בהשקה של שירותים חדשים, שליטה ובקרה מתקדמים.


לסיכום, שדרוג תשתיות התקשורת - סלולר, סיבים אופטיים וכדומה - יביא לרציפות תפקודית וחיזוק העצמאות של המשק הישראלי, הן ברמה הלאומית והן ברמה העירונית-ארגונית.


הפוסט תשתיות תקשורת מתקדמות – חיוניות וחדשנות הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.