נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  ישראל לא ערוכה למהפכת המחשוב הקוונטי
28/7/2020 1:26

לירון רוז, אנג'ל, יזם סדרתי ומשקיע הון סיכון בסטארט-אפים וחברות טכנולוגיה בישראל ובעולם. צילום: איל מרילוסhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 07/IMG_0489-1-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


נגיף הקורונה מייצר פגיעה בריאותית, משבר כלכלי ואף מיתון, מאידך הוא מקפיץ תעשיות שלמות שנים קדימה. אחד הקשיים שנוצרים מכך בטווח הארוך הוא הקרבת משאבים ממשלתיים בכל העולם לצורך טיפול במשבר, ולא רק כלכליים, אלא ניהוליים. במקביל, יזמים וחברות טכנולוגיה מנוהלות היטב מאיצים השקעות במחקר ופיתוח, שיאפשרו להם דריסת רגל כשהתקופות יהיו טובות יותר. אחד מהתחומים שמושך אליו את התשומות הגדולות ביותר הוא מחשוב קוונטי. לכאורה, מדובר בצמד מילים זר מאוד, אך בעוד שנים לא רבות הוא יהפוך לביטוי שגור מאוד.


מה זה מחשוב קוונטי? מדובר בחומרת מחשב עם יכולות עיבוד הגבוהות פי 1,000 ויותר מהמחשבים המהירים והיקרים ביותר הקיימים כיום. ההשוואה הזו היא לא בין דור המחשבים הקוונטים למחשב ביתי פשוט, אלא למחשבי-על שיש בחברות הענק ושמבצעים עיבודים וחישובים מורכבים.


מחשוב קוונטי הוא לא עוד טכנולוגיה שמתבססת על תשתית קיימת, אלא הוא אם כל התשתיות. כלומר, טכנולוגיות כמו רכב אוטונומי ומחשוב ענן, שהתבססו על תשתיות תוכנה עם יכולות למידת מכונה, בינה מלאכותית ועוד, ייהנו בעתיד מיכולות שהן, כיום, על גבול הדמיון.


המהפכה הזו צפויה לשנות גם את כל שפות המחשב שאנחנו מכירים כיום ואת כל עולמות התכנות. בפועל, כל עולמות התשתית שאנחנו מכירים כיום אמורים לעבור מהפכה נוספת, כולל רשתות חברתיות, אפליקציות, ובכלל כל עולם הסמארטפונים והגאדג'טים.


[caption id="attachment_303770" align="alignnone" width="600"] מחשוב קוונטי. אילוסטרציה: BigStock[/caption]


תעשיית ההון סיכון הישראלית היא מבין החלוצות. כך לדוגמה, הסטארט-אפ הישראלי קוואנטום משינס (Quantum Machines), שגייס 23 מיליון דולר, הודיע כי פיתח מערכת חומרה ותוכנה חדשות למחשוב קוונטי ושחרר שפת תכנות חדשה למחשוב קוונטי. שפות התוכנה הקיימות, כולל אלו שפותחו ממש בשנים האחרונות, יהיו לא רלוונטיות עבור המחשוב הקוונטי.


התשתית המחשובית הטכנולוגית הזו היא כה עוצמתית עד כך שדור המחשוב הזה יהיה מסוגל לבצע חישובים ולפתור בעיות חישוביות, שלמחשבים החזקים ביותר הקיימים כיום - ייקח שנים רבות לחשב ולפתור.


משרד ראש הממשלה, ומשרדי שרים, התהדרו מאז ומעולם ביכולות הסייבר של ישראל, בקדמה הטכנולוגית ובהון האנושי. אם ישראל רוצה לשמר את היתרון הטכנולוגי שלה, לאורך דורות, ראוי כבר כעת לבנות את התשתיות שעליהן יוכלו יזמי המחשוב הקוונטי לשגשג. משבר הקורונה יוצר ללא ספק גירעון ענק וחובות ממשלתיים, אך לא נכון להתמקד בטווח הקצר בלבד. בטווח הארוך הגורמים שייצרו צמיחה בת קיימא, הם ההון האנושי בישראל, איכותו ויכולותיו.


מה יכולים משרדי הממשלה לעשות? ראשית, להקים צוות מיוחד במשרד המדע והטכנולוגיה בשיתוף עם משרד ראש הממשלה וללמוד את הנושא, תוך חיבור אל התעשייה המתהווה ולמידת הצרכים שלה. אפשרות נוספת היא תקציבים מיוחדים לזרועות הביטחון כמו צה"ל, שב"כ ומוסד, כדי שיעמיקו את החקר, השימוש והפיתוחים בתשתיות אלה. גם אם חלק מהתקציבים יאבדו על פיתוחים שלא יהיו שימושיים בעתיד, אין זהו כסף שישפך לריק. הטכנולוגיות הביטחוניות היו הבסיס להקמתן של חברות אזרחיות רבות ומצליחות מאוד, כך שיש בסיס לבצע את ההשקעות הללו כבר כעת.


תשתית המחשוב הקוונטי היא משהו שלא הכרנו, השפעתה על כל הטכנולוגיות שיתבססו עליה היא כה דרמטית, ומשנה את כל דרכי העבודה מהיסוד, כך שהיא מחייבת גם ניהול ממשלתי, מעורבות ולמידה עמוקה גם של המגזר הציבורי. לא כל שכן, אם המגזר הציבורי יתעורר מאוחר מדי - מדינות אחרות עלולות לעשות זאת, ולהפוך למובילות התחום.


הכותב הוא אנג'ל, יזם סדרתי ומשקיע הון סיכון בסטארט-אפים וחברות טכנולוגיה בישראל ובעולם


הפוסט ישראל לא ערוכה למהפכת המחשוב הקוונטי הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.