נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  "הזהויות הן קו ההגנה ההיקפי החדש של ארגונים"
27/7/2020 7:32

אודי מוקדי, מייסד ומנכ"ל סייברארק. צילום: יח"צhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... di-Mokady_600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


"בעולם המובייל, הדיגיטל והענן של ימינו, כל הזהויות יכולות להיות פריבילגיות בתנאים מסוימים. זהויות הן קו ההגנה ההיקפי החדש של הארגון ובלי הגנה נכונה, זוהי דלת פתוחה שעלולה לשמש את ההאקרים לביצוע יותר ויותר מתקפות ממוקדות", כך אמר אודי מוקדי, יו"ר ומנכ"ל סייברארק. מוקדי דיבר בכנס Impact של החברה, שנערך השנה אונליין, מול אלפי משתתפים ולקוחות סייברארק מהעולם.


"במציאות החדשה, הגישה המסורתית לניהול ואבטחת זהויות כבר לא מתאימה", אמר מוקדי. "הטכנולוגיה של אידפטיב, שאותה רכשנו במאי השנה, מסייעת לנו להרחיב את ניהול הגישה הפריבילגית - שכבה קריטית בגישת 'אבטחה לפני הכול'. זאת, על מנת להגן על הגישה לרשת הארגונית מפני מגוון זהויות של בני אנוש, אפליקציות, מכונות והשירותים שכל אלה צורכים".


הוא אמר כי "צוותי האבטחה המקצועיים ומגני הסייבר התמודדו ומתמודדים בחודשים האחרונים עם אתגרים גדולים מאי פעם, וזאת תוך מעבר למודלים חדשים של עבודה. בעולם שבו גבולות הארגון נעלמו כמעט בן לילה, צוותי ההגנה נאלצים להגן על מרחב מתקפה שגדל באופן אקספוננציאלי".


מה אומרים המחקרים?


"העבודה מרחוק לא הקלה על חיי המגנים", ציין מוקדי. "במחקר שערכנו עלה כי 77% מהעובדים מרחוק נכנסים למערכות הארגוניות ממכשירים שהביאו מהבית (BYOD), שאינם מנוהלים ואינם מאובטחים. 93% השתמשו באותה סיסמה ליישומים והתקנים רבים. 29% מההורים שעובדים מהבית הודו שהם מאפשרים לבני משפחה אחרים להשתמש במכשירים של העבודה לפעילויות כמו שיעורי בית, משחקים וקניות אונליין. בנוסף, 66% מהעובדים מהבית אימצו כלים כמו זום או מיקרוסופט טימס, שהתגלו בהם פרצות אבטחה משמעותיות".


מוקדי ציטט מחקר של וריזון שממנו עולה כי 80% מהפריצות מבוססות על הרשאות גנובות או אבודות. "גם בפריצה האחרונה לטוויטר, התוקפים השתמשו בשיטות 'מסורתיות' יותר כדי להשיג שיתוף פעולה מבפנים וגישה לכלי הניהול (אדמין) - מה שאפשר השתלטות על חשבונות בעלי פרופיל גבוה. הדפוס הזה מאוד מוכר - וניתן למנוע אותו. טוויטר הגיבה מהר, אבל הנזק כבר נעשה", אמר.


לדבריו, "כדי למנוע זאת, יש כמה צעדים בסיסיים שניתן לנקוט: ראשית, בידוד של ההרשאות הפריבילגיות הללו, ניטורן באופן רציף וניתוח התנהגות המשתמשים בהן. זאת, לצד כלי בקרה ליצירת גישה פרטנית ומוגבלת (Least privileged), כדי למזער את הגישה של עובדים לפונקציות רגישות".


ארבע מגמות מרכזיות


מוקדי אמר כי "לא משנה באיזו תעשייה או מדינה מדובר, הגנה על כל סוג של מידע - בין אם אלה נתוני לקוחות, קניין רוחני או מוניטין - אפשרית רק אם מגנים על גישה פריבילגית".


הוא ציין ש-"משיחות שאני מקיים עם מנהלים בארגונים מסתמנות ארבע מגמות מרכזיות: בעולם שבו הפרימטר (הגנה היקפית) כמעט נעלם, שבו הזהות היא הפרימטר החדש, חיוני לאמץ גישה כוללת יותר לאבטחת הזהות. בעולם ההיברידי ומרובה העננים של היום, זהויות פריבילגיות מתרחבות: כל הזהויות - אנושיות ולא אנושיות - יכולות להפוך לפריבילגיות בתנאי עבודה מסוימים. זה יכול להיות אדמין שצריך גישה זמנית לקונסולת הענן, או בעל תפקיד אחר בארגון, שיש לו מעמד אדמין במערכת משאבי האנוש או הניהול הפיננסי, או ישות לא אנושית, בוט שיש לו הרשאה פריבילגית גבוהה על מנת לקבל גישה לחומר רגיש ולבצע משימות שגרתיות".


"מגמה שלישית", אמר, "היא שהעקרונות של הגישה הפרטנית מיושמים בקנה מידה גדול יותר. אנחנו רואים יותר ויותר ביקוש לפתרונות שמעניקים את הגישה הפריבילגית הנכונה, ברמה הנכונה ובזמן הנכון, תוך שימוש בטכניקות נטולות סיסמה. המגמה הרביעית היא שימוש הולך וגדל באבטחת גישה פריבילגית ובאבטחת זהויות באמצעות פתרונות תוכנה כשירות (SaaS)".


"עם הטכנולוגיה של אידפטיב נציע פתרון SaaS בגישת 'אבטחה לפני הכול', כדי לנהל זהויות, עם ניהול אבטחה פריבילגית כבסיס - מה שמפחית סיכון, מקל על התפעול ומשפר אג'יליות", סיכם מוקדי. "כיום, להיות מאובטחים זה אומר לנקוט בגישת 'אבטחה לפני הכול', שמונעת על ידי בינה מלאכותית, שמעבירה חוויית משתמש חלקה, בכל מקום, על כל מכשיר ולכל משתמש - אנושי או אפליקציה".


הפוסט "הזהויות הן קו ההגנה ההיקפי החדש של ארגונים" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.