נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  ליל סדר אינטראקטיבי בכאן 11 יונגש מחר לקשישים על פלטפורמת הטלה-רפואה יוניפר
7/4/2020 7:35

https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2020/04/אלעד-טנא-צילום-איה-אפרים-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


ליל הסדר שישודר מחר בכאן 11 בשעה 17:00, בהובלת דב אלבוים, יונגש לראשונה גם ל-600 קשישים באמצעות פלטפורמת הטלה-רפואה של חברת ההזנק יוניפר. השידור לקשישים יהיה במקביל לשידור החי בטלוויזיה, ובחלקו יהיה אינטראקטיבי עם הקשישים עצמם, ובמהלכו הם יוכלו לשתף את הצופים בכאן 11 מהחוויות האישיות שלהם בלילה הסדר. הקשישים יתחברו באמצעות פלטפורמת זום. כך מספר אלעד טנא, סמנכ"ל חטיבת הדיגיטל של כאן 11, בשיחה עם אנשים ומחשבים. הפרויקט משותף עם החטיבות האחרות של התאגיד, האחראיות על השידור הישיר בטלוויזיה.


יוניפר היא פלטפורמת טלה-רפואה, המסייעת לארגוני בריאות ורווחה בהנגשת תוכניות טיפול אישי מרחוק. באמצעות הפלטפורמה הזאת גם מועברים תכנים לאוכלוסייה שמחוברת אליהם נוסף על תכנים הקשורים בבריאותם.


לדברי טנא, פרויקט ההנגשה הוא רק אחד מהפרויקטים המיוחדים שחטיבת הדיגיטל בראשותו מובילה מאז תחילת משבר הקורונה.


אלעד טנא נמנה עם אחד העובדים הראשונים של כאן, ולמעשה הקים את חטיבת הדיגיטל לפני ארבע שנים. הוא בעל ניסיון עשיר בתחום התוכן והתקשורת. היה שותף בגרעין ההקמה של אתר ynet ובהמשך כיהן כחמש שנים כראש דסק החדשות באתר מבית ידיעות אחרונות. טנא גם ייסד וערך את מגזין "מוצש" בעיתון מקור ראשון, שימש כסגן עורך מעריב וכיהן כעורך הראשי של אתר nrg.


חטיבת הדיגיטל בראשותו מעסיקה 70 עובדים, כאשר אחת המשימות המרכזיות שלהן היא דיגיטציה של ארכיון רשות השידור, פרויקט שכאן משקיעה בו מיליוני שקלים והוא עתיד להסתיים בעוד שנתיים.


טנא אומר, כי משבר הקורונה הגדיל מאוד את החשיפה של ערוצי חטיבת הדיגיטל כאן 11. "אנחנו מתייחסים אל התקופה המורכבת הזאת כחלק מהאחריות ציבורית של שידור ציבורי להעביר מידע מוסמך ואמין", הוא אומר. "התוכן שאנו מפיקים מתורגם ומתואם לכל האוכלוסיות בחברה הישראלית, בהן בשפות ערבית ואידיש. בנוסף, אנו מפיקים שידורי הנגשה קוגנטיבית עבור אזרחים ותיקים ובעלי מוגבלות ושידורים לחירשים", הוא מוסיף. התוכן עולה בפלטפורמות הדיגיטליות של התאגיד וגם בשידורי הטלוויזיה של כאן 11.


טנא מסביר, שהתוכן נחלק לארבעה סוגים: הסברה, דוקו המתעדים את המציאות בארץ תחת משבר, תוכן גולשים לא מסונן, המאפשר הצצה לחייהם של ישראלים בימים אלו, וכמובן גם קצת הומור. לדברי טנא, הסרטונים זכו בחודש שעבר לחשיפה של 28 מיליון צפיות בעמוד הפייסבוק של כאן 11.


מטבע הדברים, הפקת התוכן הדיגיטלי מבוססת על מערכות טכנולוגיות, מידע באתרים השונים ואפליקציות כגון אפליקציית כאן 11 הפופולארית. אחד משיאי הפעילות, המשלבת טכנולוגיה ותוכן, אומר טנא, היא העברת משחקי המונדיאל שניתנו לצפייה בטלפונים החכמים. בשנה שעברה, הפרויקט המרכזי שהחטיבה יזמה הוא הנגשת האירוויזיון לאוכלוסיות שונות, כולל שפת סימנים. כמו כן, חטיבת הדיגיטל מנגישה מדי ערב את מהדורות החדשות לאזרחים ותיקים בשידור מקביל, חי, ביו-טיוב, שהם מפשטים את הטקסטים של המהדורות לשפה שאותן אוכלוסיות יכולות להבין, בצורה קונגנטיבית. "למיזם הזה", מציין טנא, "יש חשיבות מיוחדת דווקא כעת בתקופת הקורונה, משום שהוא מסייע להם להבין מה קורה וגם להבין את ההוראות וההנחיות. פרויקט ההנגשה נעשה בשיתוף עם קרן רודרמן - קרן פילנתרופית פרטית של משפחת רודרמן, והיא פועלת בשני תחומים עיקריים: שילוב אנשים עם מוגבלויות בכל תחומי החיים, וחיזוק הקשר של ישראל עם הקהילה היהודית".


הקורונה אילצה את החטיבה גם להתאים את עצמה להנחיות משרד הבריאות, מבחינת כוח אדם. "נוצרה סביבת עבודה מרחוק, מבוססת ענן, לאותם עובדים שנוכחתם אינה חיונית לתפעול השידורים", אומר טנא. טנא מציין גם, כי כל הפעילות של החטיבה נעשית בשיתוף פעולה של אנשי ה-IT בתאגיד, שהם חלק מחטיבת ההנדסה בתאגיד. "העומס הרב על הרשתות קיבל מהם מענה להגדלת עומסים והרחבת הקיבולת של הרשתות ותחזוקת הענן, כדי שהשידורים יתנהלו כסדרם", הוא אומר.


הפוסט ליל סדר אינטראקטיבי בכאן 11 יונגש מחר לקשישים על פלטפורמת הטלה-רפואה יוניפר הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.