נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  ויזואליזציה כמשקפיים לכל הדרגים
29/3/2020 6:47

עמי סוויסה , ארכיטקט פתרונות בכיר בספלאנק. צילום: א. דאליhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... rofile-new600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


כתב: עמי סוויסה, ארכיטקט פתרונות בכיר בספלאנק.


במשך שנים, ארגונים הכינו את עצמם למקרים של DR ו-BCP - התאוששות מאסון והמשכיות עסקית. לרוב, ולהבנת מרבית הארגונים, אסון הוא מלחמה, רעידת אדמה או מקרה קשה של וירוס שתוקף מחשבים רבים. אלא שעל תסריט של מגפה כמו הקורונה לא חשבנו. כך או כך, ארגונים רבים בשלים ומתורגלים לאסון ולצורך בהתאוששות ממנו ובהמשכיות עסקית. אשר על כן, הם נקטו בכמה צעדים:



  • הכינו מלאי של מחשבים ניידים ונייחים לשימוש עובדים מרחוק. בחלק מהארגונים, המחשבים האלה היו בבתי העובדים עוד לפני המשבר, ולעובדים חיוניים ביותר אפילו נתנו טלפונים לווייניים למקרה של קריסת התשתיות הסלולריות, כפי שקרה באסון התאומים.

  • דאגו שקווי האינטרנט והציודים שאמורים לקלוט את התעבורה מרחוק יהיו מספיק חזקים כדי "לסחוב" את כל התעבורה שתגיע מהעובדים הרבים שמחוברים מהבית.

  • העבירו שירותים רבים לענן, ובכך ירד באופן משמעותי הצורך בהכנה של תשתיות משוכפלות בארגון, ויחד עם זאת, הוא עדיין קיבל שרידות גבוהה.

  • סימנו ותעדפו את השירותים הקריטיים ומי מקבל עדיפות - הן ברמת התשתית והן ברמת חשיבות התפקידים בארגון.

  • השקיעו מאמץ רב באבטחת מידע, בתשתיות, בניטור ובהסברה, כדי לוודא שהתהליכים העסקיים ימשיכו רגיל ככל האפשר, יחד עם אבטחת השירותים ברמה הטובה ביותר.


יש ארגונים שדואגים לבצע תרגילים פעם או פעמיים בשנה כדי לוודא שכל מה שהוכן אכן עובד, כולל מעבר לאתרי DR ובדיקה שהכל תקין גם לאחר מכן. הכנות אלה אינן פעולה חד פעמית, אלא היא נדרשת בשוטף, כדי לוודא שהכל בסדר ומעודכן מעת לעת. על מנת לתת לעבודת ההכנה תוקף במקרה אמת כמו משבר הקורונה יש לתפעל יחידות רבות בארגון, כדי שניתן יהיה להפעיל מהר את השירותים שהוא מספק. בזמן לחץ (ולא רק), מאוד קל לפספס חלקים בפאזל הגדול הזה שנקרא המשכיות עסקית.


על מנת שנוכל להגיע למצב שבו ניתן יהיה לראות את כלל שירותי הארגון, מומלץ לארגונים לאכלס את כל השירותים על מסך אחד, תחת מנגנון אחד של ספלאנק, שנקרא Monitor or Monitors. באמצעות מנגנון זה, ספלאנק מאפשרת לצפות על כל שירותי הארגון והתשתיות ממקום אחד.


כל מסך כזה יכול להתאים לכל תפקיד בארגון:


המנכ״ל, שירצה לראות את החלק העסקי ונושא כוח האדם.


Splunk CEO Dashboard



מנהל התפעול, שירצה לראות את מצב התשתיות הפיזיות, המכונות, השרתים החשובים, החשמל, הרכב, המזון ועוד.


Splunk COO Dashboard



המנמ"ר, שירצה לראות את מערכות המידע, האפליקציות והשירותים החשובים, דוגמת תקשורת מיילים, חיבור מרחוק, אפליקציות וידיאו ומצב חדרי המחשב.


Splunk CIO Dashboard



מנהל אבטחת המידע - שירצה לראות את כל היבטי אבטחת המידע: חיבורים מרחוק, ניסיונות פישינג (נושא קריטי בפני עצמו, במיוחד בזמנים כאלה), ניסיונות תקיפה ומודיעין.


Splunk CISO Dashboard



יש לציין שכל פונקציה אחרת בארגון יכולה לייצר בפתרון של ספלאנק את הדשבורד הרלוונטי לה. לדוגמה, מנהל ה-IT יכול לראות את סטטוס המערכות שתחת אחריותו ובמקרה שיש אזור בעייתי, לרדת לשורש הבעיה.


Splunk IT OPS Dashboard



לסיכום


כפי שראיתם בדוגמאות שלמעלה, הוויזואליזציות ניזונות ממערכות רבות בארגון. היתרון הגדול הוא שבשוטף ובמיוחד בחירום, אין צורך לפתוח חלונות רבים ומערכות רבות, כיוון שהמידע הוזן מראש לספלאנק. כך ניתן לבנות את התמונה על בסיס המידע הקיים ולהתאים אותו לדרישות של הארגון. המידע מוזן למערכת כל הזמן ולכן, הוא עדכני ולא מצריך פעולות של סנכרון או עיבודים נוספים.


מה שראיתם זהו ממש קצה המזלג של יכולות ספלאנק. הכלי מאפשר בנוסף שימוש בטכנולוגיות כבינה מלאכותית ולימודי מכונה כדי לחזות תקלות ועומסים, שליחת התראות, שימוש באוטומציה מלאה ועוד.


זה לא מספיק לרכוש טכנולוגיות Best of Breed, כיוון שהאתגרים הגדולים הם השילוב ביניהן והראייה של כל התמונה ממקום אחד.


להרשמה לאירוע לחצו כאן.


הפוסט ויזואליזציה כמשקפיים לכל הדרגים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.