נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  המשטרה והרשות להגנת הצרכן: הקורונה משתוללת – וכך גם הפישינג
19/3/2020 3:11

שימו לב לתמרורי האזהרה. אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... -134069792600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


על רקע משבר הקורונה, בימים האחרונים חלה עלייה באירועי הונאה שונים, כאשר העיקרי שבהם הוא עוקץ פיננסי באמצעות פישינג. מדובר בפעילות שנועדה לאסוף פרטי לקוחות ופרטי חשבונות בנק של קורבנות, ולאחר מכן לגנוב מהם כספים - כך עולה מהודעה שפרסמו הבוקר (ה') משטרת ישראל והרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן. מתחילת התפרצות נגיף הקורונה בישראל התקבלו במשטרה וברשות יותר מ-40 תלונות חדשות בנושא.


ההונאה מתבצעת באמצעות שליחת מייל או הודעת SMS שמכילים קישור לאתר הנחזה לכזה של חברה לגיטימית, להשארת פרטים בנושא הלוואות חוץ בנקאיות בריביות אטרקטיביות. היא מופצת גם ברשתות החברתיות או בשיחות טלפון יזומות על ידי מישהו הנחזה למוקדן, וכן בבאנרים ובדפי נחיתה ברשת.


הקורבן משאיר פרטים ולאחר זמן קצר מקבל שיחת טלפון מנציג ייעוץ פיננסי למתן הלוואות פיננסיות. במהלך ההתקשרות בטלפון, הוא מתבקש להעביר סכום של מאות ואלפי שקלים לחשבון בנק שנמסר לו, עבור "פתיחת תיק הלוואות", תוך אימות פרטים אישיים, בהם פרטי מספר כרטיס אשראי, ססמה לחשבון בנק ועוד.


בהודעה נכתב כי "משטרת ישראל והרשות להגנת הצרכן מבקשות מהציבור להגביר ערנות, בעיקר בעת הזאת, בכל קבלה של הודעת דואר אלקטרוני או SMS שבהם מבקשים להזין אמצעי זיהוי, פרטי חשבון בנק ו/או כרטיס אשראי. כמו כן, מומלץ שלא למהר להתחייב ולהעביר כספים. מומלץ לבדוק באיזו חברה מדובר, האם היא מוכרת ואמינה. יש לבדוק גם במשרד האוצר, במאגר נותני שירותי מטבע, כי מדובר בחברה שנמצאת במאגר רישיונות שירותים פיננסיים".


עברייני הסייבר לא יוצאים לחל"ת


דרכים נוספות שבאמצעותן עברייני סייבר מבקשים למנף את משבר הקורונה לטובתם הן שינוי ועדכון שיטות ההתקפה שלהם בהתאם להתרחשויות בעולם – כך גילתה סופוס. על פי צ'סטר וויסנייבסקי, מדען מחקר ראשי בחברה, העבריינים החלו להתחזות לגופים שמתרימים עבור המאבק בנגיף.


הוא אמר כי "כשמחברים את החשש של אנשים בנוגע למה שמדווח בחדשות, אפשר לסמוך על עברייני הסייבר שהם יהיו שם כדי לנצל את השילוב עד תום. בתחילה, סופוס זיהתה מתקפות פישינג שהתחזו לארגון הבריאות העולמי כדי להשיג את מטרות התוקפים. לאחר מכן, כמה כנופיות של קוד זדוני החלו להסתיר את הקוד שלהן במסמכים שעסקו בקורונה. כעת, אנחנו רואים עברייני סייבר מתחזים להתרמה של ארגון הבריאות העולמי, במקרה זה תחת 'קרן התגובה הסולידרית לנגיף הקורונה' (COVID-19 Solidarity Response Fund). המיילים האלה הם מזויפים, אבל נראים אמיתיים. ההאקרים מנצלים את העובדה שיש ארגוני התנדבות חדשים רבים, או שאינם מוכרים".


כמו במקרי פישינג רבים, הסימן המרכזי לזיוף הוא הבקשה לתרומה בביטקוין במקום בכרטיס אשראי. בכל פעם שהעניין הציבורי מתקבע על נושא מסוים, נצמדים פושעי הסייבר, הספאמרים וכותבי הקודים הזדוניים לאירועים חדשותיים ומנסים למצוא כל דרך כדי לנצל את ההזדמנות. "ראינו סוג כזה של פעילות בעבר", ציין וויסנייבסקי, "אבל נדיר המצב שהעולם כולו ממוקד בנושא אחד, באופן המעניק לעברייני הסייבר יכולת לפתח הונאות נרחבות. כמעט כל סוגי הפעילות הזדונית שסופוס מזהה כעת ברשת קשורים בדרך כזו או אחרת ל-COVID-19. ישנה כמות אינסופית של דואר זבל שמציע לרכוש מסיכות יקרות נגד קורונה, סרטי וידיאו שמסבירים כיצד לבנות בונקר אישי או 'מדריכים' אחרים, שמסבירים איך לשמור על העסקים והמשפחה בטוחים. ראינו גם משפחות קוד זדוני, כגון Fareit ו- Trickbot, ששולחות הודעות זדוניות במסווה של המרכז האמריקני למניעת מחלות (CDC) וארגון הבריאות העולמי (WHO)".


לסיכום הוא נתן טיפ: "אם אתם רוצים לקבל עצה ממי שבאמת יודע מה קורה, בקרו באתר של משרד הבריאות המקומי. שמרו במועדפים של הדפדפן את אתר ארגון הבריאות העולמי האמיתי. אם אתם רוצים לתרום כספים למאבק בקורונה, אל תשלחו ביטקוין".


הפוסט המשטרה והרשות להגנת הצרכן: הקורונה משתוללת – וכך גם הפישינג הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.