נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  כך נערך בית חולים השרון לטיפול מרחוק בחולי הקורונה
19/3/2020 6:19

https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2020/03/אמנון-אבי-גיא-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הטיפול בנפגעי הקורונה בבתי החולים מתבסס לא מעט על פתרונות תוכנה וחומרה, שמאפשרים לצוותים הרפואיים לטפל בחולים מרחוק מבלי שיצטרכו לבוא איתם במגע. בבית חולים השרון, מרכז רפואי רבין, שהוכרז בשבוע שעבר כבית חולים ייעודי רק לחולי קורונה, אושפזו עד היום 14 חולים שפוזרו בחדרים שונים. הרופאים והאחיות מבצעים את הניטור, הטיפול והבדיקות בעזרת מערכת ייחודית, שפותחה והוטמעה בבית החולים על ידי צוות של חברת י.א. מיטווך. המערכת מבוססת על מערכת תוכנת וידיאו ייעודית של חברת ViDYO, המתחברת למחשבים רפואיים, ומאפשרת לבצע תהליכי טלה-רפואה מלאים מרחוק בחולים.


לדברי ד"ר איתן הבר, מנהל בית חולים השרון, ההיערכות לפתיחת המקום לטובת חולי קורונה הייתה מורכבת ביותר וכללה מעורבות של מאות אנשי צוות, מיגון הולם והכנסה לשימוש של טכנולוגיות רפואיות מתקדמות ביותר.


אמנון אבי גיא, מנהל החטיבה לציוד מחשוב בחברת מיטווך מספר, כי "המערכת חוברה למחשב רפואי ייעודי וכן למערכות אחרות, דוגמת מכשירי Tyto, סטטוסקופים דיגיטליים, מכשירי אק"ג ואחרים, המספקים יכולת ביצוע של בדיקות רפואיות וקבלת אבחון מרחוק במהלך ביצוע שיחת הווידאו על ידי הגורם המטפל.


"המטרה הייתה לתת לאנשי הצוות הרפואי את מירב התנאים לטפל בחולים מרחוק, לפחות בחלק מהזמן", הוא אומר. "היה ברור לנו, שחייבים לעבוד כאן בלוחות זמנים מהירים מאוד. בפועל, לאחר הפיתוח הראשוני, המערכת יושמה בשטח תוך מספר ימים מצומצם".


אבי גיא מסביר עוד, כי הייחוד בפתרון שסופק לבית חולים השרון הוא בכך, שכל המערכות הן על פי תקן HIPPA, שהוא תקן בינלאומי מחמיר, העוסק בעיקר באבטחת מידע, מה שלא קים בבתי חולים אחרים. כמו כן, ציוד הקצה שלו אינו טאבלטים, כמו בבתי חולים אחרים, אלא מסך גדול שמחובר למחשב הרפואי הייעודי, המאפשר לחולים לראות את הרופא או האחות ממיטתם ולנהל איתם שיחה מרחוק, בין היתר מפני שהמערכת מצוידת ברמקולים רגישים ביותר, המאפשרים לשמוע היטב את הן החולה והן את הרופא".


באמצעות המערכת, הצוות הרפואי גם מבצע בדיקות מרחוק. "המצלמה, שהיא חלק מהמערכת, מסוגלת להתקרב אל החולה מבלי שהוא יצטרך לזוז, ולבצע בו את הבדיקות. אם יש צורך - הצוות הרפואי מתמגן, ונכנס לחדרו של החולה", מסביר אבי גיא.


כרגע מוצבות בבית החולים כ-18 עמדות, ולהשלמת התמונה, מציין אבי גיא, אנשי הצוות הצטיידו בתחנות עבודה קבועות, או מתניידות על גבי עגלות רפואיות ממוחשבות, כאשר המחשבים והמקלדות הן בעלי תכונות אנטי בקטריאליות.


ההטמעה של המערכות נעשתה בלו"ז קצר, לדברי אבי גיא, ימים בודדים לאחר שמשרד הבריאות הכריז על בית החולים כבית חולים ייעודי לקורונה.


״הפרויקט נתפס אצלנו כבעל חשיבות לאומית. היה ברור לכולם שיש לנו ולפתרונות הטכנולוגיים שלנו תפקיד חשוב בהגנה על הצוות הרפואי, המסור לתפקידו ועובד סביב השעון כדי לטפל בחולי הקורונה", אומר אמיר מיטווך, מנהל הפיתוח העסקי של החברה.


בעקבות ההצלחה של ההטמעה בהשרון, המערכת מוטמעת גם בבית חולים שניידר בפתח תקווה ובבית חולים העמק בעפולה.


הפוסט כך נערך בית חולים השרון לטיפול מרחוק בחולי הקורונה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.