נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  יבמ טוענת שהיא מספר 3 בענן; אנליסטים: תלוי איך מגדירים
15/3/2020 3:44

מיהי באמת חברת הענן השלישית בגודלה בעולם - יבמ או גוגל? צילום אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... loud-23724506-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


כאשר גוגל פרסמה בחודש שעבר, בפעם הראשונה, את ההכנסות מגוגל קלאוד - פעילות מחשוב הענן שלה, תחושה של נקמה מרירה שטפה את יבמ.


גוגל מדורגת על ידי אנליסטים כספקית הענן השלישית בגודלה בעולם, אחרי AWS המובילה ומיקרוסופט, עם פלטפורמת ה-Azure שלה. אלא שההכנסות השנתיות מהענן ב-2019 שעליהן היא דיווחה - 8.9 מיליארד דולר - נמוכות בהרבה מאלה שעליהן דיווחה יבמ לאותה התקופה, שעומדות על 21 מיליארד. לכן, טוען הענק הכחול שהוא החברה השלישית בגודלה בעולם בתחום הענן, ולא גוגל, ושהדירוג של אנליסטים אותו במקום החמישי אינו נכון.


יש לציין שגוגל חווה בשנים האחרונות עליות יפות בהכנסות שלה בתחום הענן. כך, ב-2019 הן זינקו ביותר מ-50% לעומת 2018, אז הן עמדו על 5.8 מיליארד דולר, וב-2017 הן הגיעו ל-4.1 מיליארד.


אנליסטים הסבירו כי יבמ תמשיך להיות מדורגת נמוך יותר, כיוון שהחברה מגדירה את הענן בצורה רחבה יותר משאר הספקיות. אד אנדרסון, אנליסט בגרטנר, אמר כי "מה שיבמ מכנה 'ענן' שונה ממה שאמזון וגוגל מכנות 'ענן'".


לכל אחת מהחברות יש הגדרות שונות וייחודיות לענן, ומה שאנדרסון ועמיתיו האנליסטים מנסים לעשות הוא לחלץ את הנתונים שמעבר למספרים ולתיאורים המסורתיים. "ניתן לראות את המצב השונה עם יבמ", אמר אנדרסון. "הם ממש עצבניים מדיווח על מספר שהוא קטן מדי וגם עצבניים מדיווח על מספר שהוא גדול מדי, שאיש לא יאמין לו".


"יבמ 'דוחפת' לסעיף הענן קווי עסקים אחרים"


על פי המומחים, מה שמכונה "ענן ציבורי טהור" הוא התשתית המאפשרת לחברות לשכור שרתים, לשלוט בכוח המחשוב שלהן לפי דרישה ולשלם עבור מה שהן משתמשות בו. AWS של אמזון הייתה חלוצה בדרך מחשוב זו עוד ב-2006, ויחד עם מיקרוסופט, השתיים אוחזות ביותר מ-50% מנתח השוק העולמי של הענן הציבורי. האנליסטים מצביעים על כך שליבמ יש ענן ציבורי קטן, אולם באופן החישוב שלה את ההכנסות ממנו היא ''דוחפת'' לתוכו קווי עסקים אחרים, לרבות תוכנה, שירותי אירוח ושירותי ייעוץ, כדי לעזור לחברות להעביר נתונים לענן.


מקורבים לעסקי הענן של יבמ הסבירו לעיתונות הטכנולוגית בארצות הברית, שלא לייחוס, כי לו חישוב המכירות של החברה בענן היה נעשה כפי שמבוצע החישוב של AWS, הנתון לא היה עומד על 21 מיליארד דולר, אלא על מחצית מהסכום. מנגד, אנליסטים אחרים הסבירו כי "השוק התרגל למדוד את התחום לפי המדדים של AWS, ולא כך הדבר. השוק השתנה, ויש לבחון מחדש ולעדכן את אופן המדידה".


"התחום הענני שיבמ שולטת בו - לא 'סקסי'"


תחום ענני שעל פי האנליסטים יבמ אמנם שולטת בו הוא הייעוץ למעבר לקלאוד. אמנם, ייעוץ כיצד לבצע את המעבר לענן בצורה הנכונה הוא מכריע, אבל הוא לא "סקסי" כמו היצע הליבה של הענן הציבורי, כפי שהוא מגדיר את השוק וכפי שחברות המחקר, דוגמת גרטנר, IDC וסינרג'י, מודדות אותו.


כך, לפי פרנק גנס, מנהל מחקר ראשי ב-IDC, "לחברה כמו יבמ, שעברה שינויים רבים בהיסטוריה בת 108 השנים שלה, חשוב לתקשר כי 'לא מדובר רק בטכנולוגיה של אתמול'. זו הסיבה שלה, ולכולם, חשוב לבסס את מעמדם בתחום הענן".

טענת יבמ: נותנים לנו פחות מדי קרדיט


הענק הכחול נאבק עם ירידה בהכנסות במרבית הרבעונים שהיו בעשור הקודם. בין התפניות הטכנולוגיות החדשות שהיא ביצעה ניתן למנות את המעבר מחומרה ותוכנה למיקוד בתוכנה, בינה מלאכותית ומחשוב ענן. ב-2018 יבמ רכשה, תמורת 34 מיליארד דולר, את ענקית הקוד הפתוח רד-האט, כדי לסייע לה להגדיל את אחיזתה בעולם הענן. החברה הודיעה באחרונה כי ארווינד קרישנה, שעמד בראש עסקי הענן שלה, ומי ש-''תפר'' את רכישת רד האט, ימונה לתפקיד המנכ"ל בחודש הבא.


כך, יבמ עדיין מחכה להכרה במיצוב שלה בעולם הענן הציבורי. "אנחנו גאים בהתקדמות שלנו. השקענו רבות בהתפתחות תחום הענן כדי להגיע לרגע הספציפי הזה", אמר ססווטו דאס, סגן נשיא החברה לתקשורת. "אנחנו אוהבים את מה שיש לנו בתחום זה, וכבר עשינו טוב יותר מכפי שרוב האנשים נותנים לנו קרדיט".


הפוסט יבמ טוענת שהיא מספר 3 בענן; אנליסטים: תלוי איך מגדירים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.