נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  מחקר: ירידה בשימוש בתוכנות קנייניות בארגונים
27/2/2020 2:32

הענן והקוד הפתוח בעלייה. אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 9/03/CLOUD600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


השימוש בתוכנה קניינית בארגונים צפוי לקטון: בעוד שב-2018, כ-55% מהתוכנות בהן השתמשו ארגונים היו קנייניות, בשנה החולפת ירדה כמות המשתמשים בהן ל-42% ובעוד שנתיים היא תרד ל-32% - כך על פי מחקר חדש, שנערך ביוזמת רד-האט בקרב ארגונים שונים, לא רק מלקוחותיה. המשיבים גם לא היו מודעים לכך שרד-האט היא שהזמינה אותו.


המחקר, שנקרא דו"ח מצב: קוד פתוח ארגוני 2020, מעלה כי פתרונות הקוד הפתוח הפכו לברירת מחדל של גופי IT לפיתוח תוכנה ותשתיות. הוא נערך בקרב 950 מנמ''רים ומנהלי IT בכירים ברחבי העולם, שיש בארגונים שלהם פתרונות קוד פתוח ומערכת הפעלה לינוקס בשיעור של 1% לפחות.


[caption id="attachment_311421" align="alignnone" width="600"]מקור: רד-האט מקור: רד-האט[/caption]


לצד הירידה בשימוש בתוכנות קנייניות בארגונים, חל גידול בהיקף החשיבות והשימוש בקוד הפתוח: כיום, 36% מהתוכנה של ארגונים הנה בקוד פתוח ארגוני, והם מצפים לגידול של 44% בתוך שנתיים.


95% מהמנהלים הנסקרים ציינו שלקוד הפתוח יש חשיבות אסטרטגית לתכנון תשתית התוכנה הארגונית הכוללת שלהם - נתון המשקף גידול לעומת 89% ב-2018. עוד עולה מהמחקר שלא רק שהמנמ''רים מאמצים קוד פתוח, אלא ש-80% מהם מזהים שקוד פתוח מאומץ על ידי החברות החדשניות ביותר, ושאבטחת מידע ועמידה ברגולציה ממוקמות בראש סולם העדיפויות של מנהלי ה-IT הבכירים בשימוש בקוד פתוח.


מחשוב ענן, כך עולה, הפך לחלק אינטגרלי מהאסטרטגיה העסקית ומארכיטקטורות ה-IT של הארגונים, וענן היברידי הופך לגישת הענן המובילה: 54% מהארגונים מתכננים שתהיה להם תשתית ענן מסוג זה בתוך שנתיים. ענן היברידי הנו הענן הדומיננטי מסיבות רבות, במרכזן שליטה על אופן הצריכה והחופש לבחור את השירותים מספקי ענן שונים. כיוון שלא כל פעילות מחשוב מתאימה לסביבות ענן ציבורי, הגישה ההיברידית עונה לצורך להקיף את כלל המחשוב הארגוני - מנקודות קצה ושרתים בודדים ועד לסביבה מרובת עננים ציבוריים. הדבר מאפשר בחירה וגמישות רבה יותר למשתמשי הקצה. כך, 83% ממנהלי IT אמרו כי לקוד פתוח ארגוני היה תפקיד מכריע ביכולת ארגוניהם ליהנות מיתרונות ארכיטקטורות ענן.


[caption id="attachment_311422" align="alignnone" width="600"]מקור: רד-האט מקור: רד-האט[/caption]


החיסכון - לא הגורם המכריע בבחירה


עוד עולה מהמחקר כי ארגונים המשתמשים בקוד פתוח ארגוני מזהים בו כמה יתרונות: איכות גבוהה של תוכנה (33%) הייתה הסיבה העיקרית לבחירתם כקוד פתוח, כאשר אחריה עלות בעלות כוללת (30%) ואבטחת מידע טובה יותר (29%).


יש מקומות מסורתיים בהם מצפים לראות שימוש בקוד פתוח - בחדשנות ובענן, אולם יותר ויותר רואים שימוש בו בכל התחומים, כולל החלפת מערכות קנייניות. כך, מנהלי ה-IT ציינו ששלושת התחומים העיקריים שבהם התשתית שלהם מבוססת על פתרונות קוד פתוח ארגוני הם אבטחת מידע (52%), כלי ניהול ענן (51%) ובסיסי נתונים (49%).


נתון מעניין נוסף הוא ש-77% מהמנמ''רים מצפים להגדיל את השימוש שלהם בתוכנות קוד פתוח ארגוניות. לפי גורדון האף, אנליסט ומחבר הדו"ח, הסיבה העיקרית להחלפת תוכנות קנייניות היא כי "תוכנה קניינית מאבדת גובה בגלל שהרישוי שלה יקר ובלתי גמיש, מה שגורם להוצאות (CapEx) גבוהות ול-'נעילת' הלקוח כל ידי ספקי התוכנות הקנייניות".


יצוין כי הגידול בהיקף הקוד הפתוח לא מגיע רק מהעלייה בשימוש של פתרונות של הספקיות בתחום. החוקרים חוזים גידול בשימוש של ארגונים בתוכנת קוד פתוח מבוססת קהילה מ-16% ב-2018 ל-21% בעוד שנתיים. למעשה, הוא כבר בעלייה: בשנה החולפת הגיע הנתון ל-19%. על פי האף, "הקוד הפתוח מבוסס הקהילה לא גדל באותה המהירות כמו הקוד הפתוח הארגוני שמציעות הספקיות בתחום, אך גם הוא נמצא בעלייה, בניגוד לירידה הברורה והמוחלטת של התוכנות הקנייניות".


הפוסט מחקר: ירידה בשימוש בתוכנות קנייניות בארגונים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.