נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  צה"ל סיכל ניסיון של החמאס לחדור לטלפונים של חיילים
16/2/2020 10:26

אחד הפרופילים המזויפים שהחמאס פתח בפייסבוק. מקור: דובר צה"לhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2020/02/4_1600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


צה"ל סיכל ניסיון של ארגון החמאס לחדור לטלפונים של חיילים - כך פורסם היום (א'). בימים האחרונים, אגפי המודיעין והתקשוב בצבא, בשיתוף השב"כ, סיכלו פעילות של תשתית שרתים של ארגון הטרור, ששימשו פלטפורמה ליצירת קשר ולאיסוף מידע מחיילים הגולשים ברשת.


דובר צה"ל, תא"ל הדי זילברמן, אמר כי "החמאס רצה להשתמש במערך הכלים הטכנולוגי שברשותו בפעם השלישית. מערך ביטחון המידע זיהה שש דמויות שבהן החמאס השתמש על מנת להגיע לחיילים". הוא הוסיף שצה"ל זיהה בתקופה האחרונה ניסיון להדביק טלפונים של חיילים בנוזקות - דרך הרשתות החברתיות. לדבריו, אין מדובר בדפוס פעולה חדש. תא"ל זילברמן ציין כי חלק מהדמויות הפיקטיביות הציגו את עצמן כעולות חדשות, על מנת לחפות על העילגות של שפתן.


ראשת מחלקת ביטחון מידע, אל"מ ר', אמרה כי "לדמויות יש כמה מאפיינים: החמאס השתמש בהאשטגים על מנת להגדיל את האמינות ואת כמות המשתמשים שאליהם הגיעו הדמויות ברשת, ובחר להשתמש בפונקציית Intro של פייסבוק. ה-'נערות' עשו כל שביכולתן כדי להגדיל את מידת האמינות שלהן". היא הוסיפה שארגון הטרור ערך את התמונות של הדמויות, על מנת שיהיה קשה יותר למצוא את השייכות והזהות האמיתיות שלהן ברשת. לדבריה, "המטרה שלהם היא להשיג מידע על צה''ל. זיהינו ניסיונות להתרחב לעבר גורמי יעד חדשים לתקיפה".


באחרונה, בצה''ל זיהו שלוש אפליקציות שהחמאס עשה בהן שימוש כדי להדביק באמצעותן את מכשירי הטלפון של החיילים. מדובר באפליקציות הדומות לסנאפצ'ט, שמאפשרות פרסום תמונות לפרקי זמן קצרים. האפליקציה מבקשת הרשאת גישה לתמונות ולמצלמה של החייל, ועם האישור - המכשיר נדבק. לאחר הדבקת הטלפון, ניתן לעשות שימוש במצלמה ובהקלטה שלו.


לדברי גורם בצבא, החמאס ממשיך להשתפר בעולם הסייבר, והוא משתמש בטלגרם, פייסבוק ואיסנטגרם על מנת לחדור לטלפונים של חיילים, לצד שימוש בהנדסה חברתית.


[caption id="attachment_310549" align="alignnone" width="600"]אחת האפליקציות המזויפות שהחמאס ניסה ללכוד "בעזרתן" חיילים. מקור: צ'ק פוינט אחת האפליקציות המזויפות שהחמאס ניסה ללכוד "בעזרתן" חיילים. מקור: צ'ק פוינט[/caption]


החדירה: בגלל שימוש במערך מזויף של אפליקציות היכרויות


חוקרי צ'ק פוינט אומרים כי מדובר בנוזקה מסוג סוס טרויאני, המספקת גישה מרחוק לטלפון הנייד. החדירה למכשיר נעשית בשל שימוש במערך - מזויף - של אפליקציות היכרויות, שעונות לשמות GrixyApp, ZatuApp ו-Catch & See. היעד מקבל מהחמאס קישור להורדת האפליקציה הזדונית מ-"בת שיחו", שמציגה את עצמה כאישה מושכת. ברגע שהאפליקציה מותקנת, היא מציגה הודעת שגיאה, המציינת כי המכשיר אינו נתמך, והאפליקציה תסיר את ההתקנה של עצמה - מה שלא קורה: היישומון מסתיר רק את הלוגו שלו. תוך כדי הסתרה, האפליקציה מתקשרת, באמצעות שרתי שליטה ובקרה, עם השרתים שמהם היא הורדה.


היכולת העיקרית של הנוזקה, ציינו בענקית האבטחה הישראלית, היא לאסוף נתונים על הקורבן: מספר טלפון, מיקום, הודעות SMS ועוד.


הפוסט צה"ל סיכל ניסיון של החמאס לחדור לטלפונים של חיילים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.