נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  הלמ"ס: כ-200 אלף ישראלים נפגעים מעבירות ברשת בשנה
4/2/2020 6:56

האלימות ברשת ממשיכה לשגשג. צילום אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... -275054473600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


כ-195 אלף ישראלים בני 20 ומעלה, המהווים 3.5% מכלל בני גילאים אלה, נפגעו ב-2018 מעבירות ברשת - כך עולה מנתונים שפרסמה היום (ג') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, לרגל היום הבינלאומי נגד בריונות והשבוע הלאומי לגלישה בטוחה. על פי הנתונים, מספר הנפגעים והנפגעות שווה, השיימינג לא כל כך רווח כמו שחושבים והרוב המכריע לא מדווחים על העבירות שמהן סבלו למשטרה.


[caption id="attachment_309686" align="alignnone" width="600"]מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה[/caption]


הנתונים מראים כי השיעור הגבוה ביותר של נפגעים מעבירות ברשת - 4.3%, שהם כ-51 אלף איש - הוא בקרב בני גילאי 25-34, בעוד שהשיעור הנמוך ביותר - 2%, שהם כ-20 אלף איש - הוא בקרב בני 65 ומעלה. כ-3.6% מהגברים וכ-3.4% מהנשים בני.ות 20 ומעלה סבלו מעבירות במרחב המקוון, כאשר בשני המקרים מדובר ב-98 אלף נפש. 89.2% מהנפגעים.ות לא דיווחו על כך למשטרה, כשהסיבה השכיחה לכך היא חוסר היכולת של המשטרה, לפחות לדעתם, לטפל במקרים כאלה - 24% מהם ציינו סיבה זו. אחרים ציינו כי לא התלוננו מאחר שהם דיווחו לגורם אחר או שמדובר באירוע קל ערך.


[caption id="attachment_309687" align="alignnone" width="600"]מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה[/caption]


הסוג השכיח ביותר של העבירות - 32.5% - הוא התחזות או גניבת זהות, כשלאחר מכן נמצאים הפצת מידע (27.2%) והפצת נוזקות, רושעות, פישינג וכדומה - מה שמכונה על ידי הלמ"ס עבירה כנגד מחשב, כגון וירוס או תולעת (17.9%).


[caption id="attachment_309688" align="alignnone" width="600"]מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה[/caption]


מה בקרב הילדים?


על פי הנתונים, ילדים ב-19.3 אלף משקי בית (2.4% מכלל משקי הבית) נפגעו מבריונות ברשת ומשיימינג - נתון שמעלה תמיהות, לנוכח הסברה שהתופעה רחבה הרבה יותר. השיעור בקרב משפחות יהודיות גבוה יותר מאשר אצל אלה שאינן, עם 18.7 אלף משקי בית, או 3%. גם אצל הבוגרים, שיעור הנפגעים היהודים היה גבוה, ואף יותר מכפול, מאשר הנפגעים הערבים: 3.9% ו-1.8%, בהתאמה. כללית, ב-38% מהבתים שילדים החיים בהם נפגעו מאלימות ברשת (לא כולל שיימינג), הם סבלו משתי פגיעות או יותר. המספר הכללי של העבירות הללו שבוצעו ב-2018 עמד על כ-15 אלף.


נתון נוסף מראה שלמרות האזהרות והדיבור התכוף על התופעה, 76.7% מבני ה-20 ומעלה ציינו שהם חוששים להיפגע מעבירה ברשת במידה מועטה, או בכלל לא.


עוד נתונים מראים שנשים בגילאי 20-34 סבלו מפגיעות ברשת הרבה יותר מאשר בנות גילאי 35 ומעלה: 4.8% לעומת 2.8%. אצל הגברים, המצב הפוך: אצל בני ה-35 ומעלה עמד השיעור על 3.7% ואצל הצעירים יותר – על 3.5%.


הנדגמים בסקר התבקשו להגדיר את מידת דתיותם. השיעור הגבוה ביותר של נפגעי עבירה אונליין הוא בקרב חילונים (4.6%) ולאחר מכן בקרב מסורתיים-דתיים (4.4%). בקרב מסורתיים-לא כל כך דתיים ודתיים נמצאו שיעורים דומים (3.6% ו-3.5%, בהתאמה). בלמ"ס אומרים שלא ניתן להפיק אומדנים שנוגעים לחרדים, עקב מיעוט מקרים.


הפוסט הלמ"ס: כ-200 אלף ישראלים נפגעים מעבירות ברשת בשנה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.