נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  דו"ח הלמ"ס: ירידה במספר הסטארט-אפים בישראל
30/12/2019 5:37

תמונת המצב של הסטארט-אפים בישראל. צילום אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... up-Business-C-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


מספר הסטארט-אפים שפועלים באומת הסטארט-אפ, ישראל, נמצא בירידה וכמעט מחצית מאלה שנפתחו מ-2011 כבר נסגרו - כך עולה מדו"ח שפרסמה היום (ב') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. הנתונים אף מראים את מה שכבר ידוע, ועגום: רוב מוחלט של הסטארט-אפים נמצאים במרכז הארץ.


נתוני הלשכה לא כוללים חברות בשלב ה-Pre-Seed וכלה שפועלות "מתחת לרדאר", כלומר: לא מדווחות על הטכנולוגיות שלהן. מכאן, אומרים בלמ"ס, נראה שהנתונים שלהם מהווים הערכת חסר לעומת המצב האמיתי של השוק, בפרט ב-2018 - השנה האחרונה שאליה הדו"ח מתייחס.


[caption id="attachment_306924" align="alignnone" width="600"]מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה[/caption]


כך או כך, על פי הנתונים, אשתקד פעלו בישראל 4,363 סטארט-אפים - ירידה של 6% לעומת 2017, ועלייה שנתית ממוצעת של 5% בהשוואה ל-2011. אשתקד גם נצפתה ירידה במאזן הפתיחות והסגירות של סטארט-אפים, בהמשך לירידה שהחלה ב-2016. זאת, לאחר עלייה שנתית ממוצעת של 4% בשנים 2015-2011. ככלל, בשנים 2018-2011 נפתחו בישראל 5,313 חברות הזנק, כאשר עד השנה שעברה, 2,387 מתוכן (45%) נסגרו או השהו את פעילותן.


73% מהסטארט-אפים מרוכזים במחוזות תל אביב והמרכז, בעוד שבמחוזות האחרים בארץ, כולל הפריפריה, נמצאים רק 27%.


[caption id="attachment_306928" align="alignnone" width="600"]מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה[/caption]


מספר השכירים שהועסקו בסטארט-אפים עמד בשנה שעברה על כ-29 אלף - עלייה שנתית ממוצעת של 7% החל מ-2011. השכר החודשי הממוצע של כל אחד מהם עלה אשתקד ב-4% לעומת השנה שקדמה לה ועמד על 20,800 שקלים. מדובר על קצת יותר מפי שניים מהשכר הממוצע לשכיר במשק - 10,200 שקלים.


עוד עולה מהנתונים כי כמעט שני שלישים - 64% - ממשרות השכיר מרוכזות בחברות הפעילות בתחומים מבוססי תוכנה, בהם יישומים לתעשיות ולעסקים, מידע רפואי, אינטרנט, אפליקציות לסמארטפונים, אבטחה, יישומי תקשורת, אי-קומרס ופרסום. כמו כן, כ-19% מהסטארט-אפים ומהחברות הבשלות הוגדרו אשתקד כמהירות צמיחה וכ-11% - כאיילות.


[caption id="attachment_306926" align="alignnone" width="600"]מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה[/caption]


כסף, כסף, כסף


כמו כן, על פי נתוני הלשכה, חלק מהסטארט-אפים תלויים, באופן חלקי או כמעט מלא, במענקים שהם מקבלים מרשות החדשנות. ב-2016-2018, כ-13% מהסטארט-אפים קיבלו את המענקים מהרשות, שהסך הכולל שלהם עמד על 1.7 מיליארד שקלים. מספר החברות הגדול ביותר שקיבלו מענק מהרשות מפתחות טכנולוגיות לתחום הביטחוני (18%), בעוד שאת הסכום הכולל הגדול ביותר - 117 מיליון שקלים - קיבלו חברות שמפתחות טכנולוגיות רפואיות. תחום הביטחון הוא גם זה שנמצא בו השיעור הגבוה ביותר של חברות בשלות מבין כלל החברות.


סכום הגיוסים של חברות ההזנק והחברות הבשלות עלה אשתקד ברבע ועמד על כ-6.8 מיליארד שקלים.


הפוסט דו"ח הלמ"ס: ירידה במספר הסטארט-אפים בישראל הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.