נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  אל תאמינו לאף אחד – גם לא למכשירי האינטרנט של הדברים
31/12/2019 3:25

אינטרנט של הדברים. אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2016/02/IOT600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


כתב: עופר שמואלי, מנהל פעילות ההדרכה ושירותי המומחה בסקיור ווייב, המפיצה בישראל של פולס סקיור.


אחד הדגשים באבטחת מידע שכל יצרן פתרון ידגיש בפניך הוא נראות - להיות כל העת עם היכולת לראות בזמן אמת מה קורה אצלך ברשת בהיבטים של טראפיק, ולא פחות חשוב - אילו התקנים שותפים ברשת. זה היה פשוט עד לפני שנים לא רבות: הרכיבים הרשתיים היו בעיקר מתגים, נתבים, תחנות קצה, שרתים, חומות אש ועוד כמה.


בשנים האחרונות התרחשו שתי מהפכות שמגדירות מחדש את החשיבה הרשתית: שירותי ענן והכניסה המסיבית של התקני אינטרנט של הדברים (או העצמים), שחדרו לכל מקום בחיינו הפרטיים והמקצועיים.


אם נתמקד בהתקני ה-IoT, הרי שלכאורה מדובר בעוד התקן רשתי המצטרף לרשת הארגונית, הלכה למעשה. זהו אוסף של עצמים (Things) עם חיבוריות בעייתית, מינימום אבטחה ומקסימום חולשות. התוצאה: מנהל אבטחת המידע בארגון נותר עיוור בחשיכה בסביבות ICS - מערכות של בקרה תעשייתית הנמצאות בשימוש בענפי התעשייה ובתשתיות קריטיות. כניסתם של מערכות בקרה וחיישנים, המיועדים לשליטה על רכיבים מרובים, הופכת לזירת אבטחה קריטית, בשל היכולת של רכיבים אלה לפגוע בקווי הייצור.


[caption id="attachment_307001" align="alignnone" width="600"]סקיור ווייב סקיור ווייב[/caption]


מדיניות של אפס אמון - Zero Trust Policy


כדי להתמודד עם התקני אינטרנט של הדברים בארגון ובמבנים תעשייתיים, פולס סקיור (PulseSecure), מובילה עולמית בפתרונות Access, שסקיור ווייב (SecureWave) היא המפיצה שלה בישראל, יצאה עם PPS (ר"ת pulse policy secure) - חלק בלתי נפרד מפתרון ה-VPN וה-NAC המשולב, המספק לרשתות ארגוניות Zero Trust Security באמצעות נראות - Visibility של כלל ההתקנים, אכיפת מדיניות ואורקסטרציה של אבטחה עם תשתיות הרשת, וניהול והרשאות של משתמשים ואורחים.


PPS מייצר באופן דינמי פרופיליזציה של הרשת המאפשרת גילוי, סיווג והחלת מדיניות על התקני IoT. הפתרון של Pulse משתלב גם עם פתרונות NGFW (הדור הבא של הפיירוולים), המספקים זיהוי של מכשירים שונים בתעבורת הרשת וכך, למעשה, בפעם הראשונה, ניהול התקני ה-IoT ברשתות הארגוניות נעשה באופן מאורגן ומובנה.



הרחבת מודל ה-Zero Trust


PPS מרחיב את מודל ה-Zero Trust Security למכשירי אינטרנט של הדברים שנמצאים בשימוש במפעלים ובבניינים חכמים, עם סביבות IT ו-OT מעורבבות. הוא מגלה ומפרסם אוטומטית מערכות IoT, כגון SCADA ברמת מפעל, PLCs ו-HMIs, או מערכות HVAC לבניית משרדים, ומספק נראות דינמית ואבטחה, על ידי אכיפת מדיניות לגישה מקומית ומרוחקת על ידי משתמשים וקבלנים מורשים. אחד האתגרים המשמעותיים הוא האינטגרציה למערכות פייירוול בארגון. PPS עושה זאת באינטגרציה מלאה לפתרונות הדור הבא של הפיירוולים של יצרנים מוכרים דוגמת פורטינט, פאלו אלטו וצ'ק פוינט, במתן גישה לאותם התקנים, מבלי לייצר תקורות נוספות.


[caption id="attachment_307002" align="alignnone" width="600"]פולס סקיור פולס סקיור[/caption]


נראות, נראות, נראות...


עדיפות עליונה עבור לקוחות עם רצפת ייצור פעילה, היא נראות מלאה ואבטחה של מכשירי IoT. מכיוון שמערכות כושלות עלולות להוביל לאובדן הכנסות או חיי אדם, הלקוחות חייבים לשים דגש על תיקון מהיר של מכונות, כדי למנוע הפסקות במערכת.


PPS מספק ניתוחים התנהגותיים מתוחכמים, שמתריעים לצוותי האבטחה על אנומליה בהתנהגות התקני ה-IoT, שמחייבת אוטומטית גורמי אימות נוספים. זה נעשה באמצעות בניית פרופילי התנהגות בסיסיים עבור התקנים אלה, בין אם מנוהלים או לא מנוהלים, תוך שימוש במידע המתואם ממקורות רבים, כמו NetFlow, נתוני משתמשים ומכשירים אחרים ברשת. בעזרת פרופילים אלה, הפלטפורמה מגלה פעילות חריגה, זיהומים זדוניים והתקפות מצד דומיינים חשודים, ומאפשרת לצוותי האבטחה להגיב יותר לאיומים ולנקוט בצעדים מקדימים לפני שהמתקפות מצליחות.


הפוסט אל תאמינו לאף אחד – גם לא למכשירי האינטרנט של הדברים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.