נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  מומחי סייבר זה לא רק 8200
31/7/2019 5:28

מגייסים אנשי סייבר? כדאי שתחשבו מחוץ לקופסה. אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... -Resources-Hr-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


תעשיית הסייבר מורכבת מהרבה מאוד בוגרי 8200, ממר"ם ושאר היחידות הטכנולוגיות של צה"ל. אפשר להסביר את זה בשתי סיבות עיקריות: ראשית, חבר מביא חבר - כלומר, קצינים או חיילים לשעבר ביחידות אלה שמקבלים תפקיד נחשק בחברות סייבר אזרחיות אחרי שהם פושטים את המדים מביאים לארגונים את עמיתיהם ליחידה, ושנית - הצבא מעניק לחיילים העובדים לעתיד ניסיון וידע שלא יסולאו בפז.


אלא שזה לא חייב להיות כך: גם מחוץ לבסיסים יש לא מעט אנשים מוכשרים, שיכולים למלא את המחסור ההולך וגובר בכוח אדם בהיי-טק בכלל ובתעשיית הסייבר בפרט. אומת הסייבר יכולה להיבנות גם על (יותר) חרדים, ערבים, נשים וכאלה שהעבירו את השירות הצבאי שלהם ביחידות אחרות, או לא שירתו בכלל. במקרים רבים, התרומה שלהם יכולה להשתוות לזו של יוצאי היחידות הטכנולוגיות של צה"ל, ואולי אפילו לעלות עליה.


בצ'ק פוינט הבינו את זה, לקחו בחשבון את המחסור בכוח האדם והסתכלו על היתרונות שהם יכולים לקבל מהכשרת עובדים בעלי ניסיון מועט עד בכלל לא בסייבר - ויזמו קורס שמכשיר עובדים לעולם זה בזריזות, אבל מבלי לוותר על האיכות. Check Point Security Academy (בתרגום חופשי - אקדמיית האבטחה של צ'ק פוינט) מתקיימת זו השנה השלישית ומציעה הכשרה בטכנולוגיות ובתכנים בתחום הסייבר, וגם בכאלה שאינם, אבל בלעדיהם לא ניתן להבין אותו. החברה מציעה למשתתפים קורס של שלושה חודשים אינטנסיביים, שם הם יוכלו ללמוד מהידע ומהניסיון של אנשי ענקית אבטחת המידע הישראלית, כמו גם של מומחים אחרים בענף - ולקבל על זה כסף: צ'ק פוינט נותנת שכר למשתתפים בקורס. לאחר תום הלימודים, החברה מתכוונת - אם כי לא מתחייבת - לקלוט את הסטודנטים הטובים שעברו אותו לשורותיה. לגבי יתר המשתתפים, הידע שצברו במהלך הלימודים ודאי יקנה להם יתרון בבואם למצוא עבודה בחברות אחרות.


ה-"אב הרוחני" של הקורס, שיזם ודחף לקיומו, הוא גיל שויד, המייסד והמנכ"ל של צ'ק פוינט. לדברי אייל פז, ממרצי הקורס, את הידע המוקנה בו ניתן לרכוש גם בעבודה בחברות סייבר (כאלה שמקבלות עובדים ללא ניסיון וידע) - אבל זה ייקח ארבע ואפילו חמש שנים. כך, הוא מספר, היה במקרה שלו. "רק אחרי התקופה הארוכה הזאת הרגשתי שאני מיושר קו עם אנשים ששירתו שירות סדיר ביחידה טכנולוגית. בקורס שלנו אנחנו מקנים את המיומנויות האלה מאוד מהר, במטרה להביא לשורות צ'ק פוינט והענף בכלל אנשים מוכשרים בזמן קצר", ציין.


"למעשה, אנחנו סוגרים את הפער בין אנשים שיש להם את הידע והניסיון בתחום הסייבר משירותם הצבאי לאלה שלא", ציין יניב בלמס, מנהל הקורס. "אנחנו מלמדים נושאים שכמעט שאי אפשר ללמוד באזרחות. כיום, אם מישהו רוצה להיכנס לתחום הסייבר והוא לא בוגר של אחת היחידות הטכנולוגיות של צה"ל - כמעט שאין לו אפשרות לעשות זאת".


[caption id="attachment_296546" align="alignnone" width="600"]יניב בלמס, מנהל קורס הסייבר של צ'ק פוינט. צילום: יח"צ יניב בלמס, מנהל קורס הסייבר של צ'ק פוינט. צילום: יח"צ[/caption]


מה זה נותן לצ'ק פוינט?

בלמס: "קשה לגייס כוח אדם איכותי בתחום הסייבר, כי יש מאגר מצומצם של אנשים עם הידע הרלוונטי והרבה מאוד משרות. גם צ'ק פוינט חווה את זה. אז במקום לחכות שיהיו מסגרות כאלה בחוץ, ייסדנו אחת בעצמנו - בהשקעה ענקית, של מיליונים דולרים, אבל כזו שאני בטוח שתשתלם".


מהם התכנים שאתם מלמדים?

פז: "אנחנו מתחילים מיישור קו של פיתוח בסיסי - שפת C, פיתוח ל-Windows וכדומה, ואחרי זה מלמדים הנדוס לאחור ועוד תחומים רלוונטיים, שמאפשרים לזהות חולשות, לפתור אותן ועוד. מדובר בפירמידה של נושאים שמצטברים האחד על השני, וגולת הכותרת היא התרגיל המסכם, שמקבץ אותם ושכדי לפתור אותו, צריך להבין את כולם".


מדובר בקורס לא קל, שמתקבלים אליו עשרות בודדות מתוך מאות ואף אלפי מועמדים. כדי להתקבל אליו, על המועמד.ת להיכנס לאתר ייעודי ולענות על 11 חידות, שבצ'ק פוינט מגדירים אותן כ-"לא קשות מאוד, אבל כאלה שכדי לפתור אותן נדרשת חשיבה יצירתית, מחוץ לקופסה. כל אחד שיש לו גישה בסיסית לתחום אמור לדעת לפתור את כל אחת מהחידות האלה".


הלימודים, אגב, מורכבים לא רק, ואפילו בעיקר לא, מהרצאות פרונטליות. "העבודה בקורס היא עצמית", אמר פז. "המשתתפים מתיישבים ופותרים תרגילים בכיתה, יש בודקים שעוברים, וכל אחד שמסיים לפתור תרגיל - עובר לתרגיל הבא, לפי הקצב שלו. אין יישור קו בין הסטודנטים, אם כי יש רף מינימלי".


לסיכום אמר בלמס ש-"אני מחשיב את הבוגרים של הקורס כיחידת עלית. אלה מהם שממשיכים לעבוד בצ'ק פוינט מתקבלים בדרך כלל לתפקידים המובחרים ביותר, כאלה שלא פשוט להיכנס אליהם אם לא עוברים את הקורס".


הפוסט מומחי סייבר זה לא רק 8200 הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.