נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  מפקד פיקוד העורף: "עד 2017 הפיקוד החמיץ את הפוטנציאל שב-IT"
30/7/2019 5:00

מפקד פיקוד העורף, האלוף תמיר ידעי. צילום: דובר צה"לhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 7uYYBiUcYC600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


"בשונה מצה''ל ההתקפי, הפועל בשטח האויב, פיקוד העורף נותן שירותים לאזרחי מדינת ישראל. הפיקוד יכול להתבסס במידה רבה מאוד על רשתות תקשורת, מאגרי מידע, חיישנים, משאבים ואמצעים שזמינים ממילא במרחב הלחימה שלו. אלא שככל שעמדנו על הפוטנציאל, במסגרת בדיקה שעשינו עם כניסתי לתפקיד ב-2017 - כך חשנו את גודל ההחמצה עד כה", כך כתב מפקד פיקוד העורף, האלוף תמיר ידעי.


האלוף ידעי כתב מאמר שמתאר את השינוי שעשה הפיקוד, שהתפרסם בכתב העת בין הקטבים לטרנספורמציה צבאית ולאמנות המערכה, שיוצא לאור במרכז דדו לחשיבה צבאית בין-תחומית של צה"ל.


"ב-2017", כתב האלוף, "פיקוד העורף ציין 25 שנים להקמתו. כשהגעתי לתפקיד, הנעתי תהליך למידה אסטרטגי. בתהליך האבחון התחוור כי הפיקוד מצוי במעין 'שיתוק תפיסתי', בשל דיון אינסופי ובלתי פתור בגבולות האחריות והסמכות שלו. נדרש היה לחתוך את הקשר הגורדי הזה. התברר כי חלו שינויים באיומים: העורף הפך לבטן הרכה של ישראל, בשל מערכים רקטיים בהיקפים גדולים של האויב; לפי תכניות האויב, בבוא העת הוא יעביר את הלחימה לשטחנו; צבאות הטרור סביבנו מפתחים יכולות של תקיפה מדויקת; גם בתחום הסייבר האויב פעיל, במטרה לשתק בזמן אמת תפקודים חיוניים בתחומי הכלכלה והמשק האזרחי, כמו גם תפקודים חיוניים צבאיים; ונוסף תרחיש של לחימה בכמה חזיתות במקביל".


"משעמדנו על הפערים וחיפשנו דרכים להתמודד עימם, הרגשתי שנכון לברר את ההזדמנויות של האתגר הטכנולוגי", כתב האלוף ידעי. "הטכנולוגיה עשתה שינויים בתחום שיטות הניהול והמודלים העסקיים שבעולם. הגענו לכמה תובנות: מהפכת המידע בעידן הביג דטה רלוונטית גם לפיקוד העורף; מיצוי הפוטנציאל הטכנולוגי של עידן המידע תלוי בשינוי של ממש בשיטות הניהול שלנו; כלכלה שיתופית רלוונטית כמענה לעורף בחירום; יתרון הגודל מובהק לפיקוד העורף בעולם המידע; הפיקוד יכול לשמש מוקד, 'רשת של רשתות' לטובת ארגוני החירום בארץ".


הטרנספורמציה הדיגיטלית של פיקוד העורף


"לאור זאת", כתב מפקד פיקוד העורף, "הפיקוד החל באמצע 2017 בתכנון וביצוע טרנספורמציה דיגיטלית, שמהותה לחולל את ההקמה התפיסתית, הארגונית והטכנולוגית של רשת תפקוד אזרחית, לאומית וצבאית. כזו שתאפשר עוצמות במרחב האזרחי והממשלתי, לטובת מענה לעורף בחירום. כמימוש התפיסה, הפיקוד החל בסדרת פרויקטי IT. הקמנו את ענף אג"מים, העומד בלב השינוי בפיקוד. מטרתו להביא לעליונות המידע שבעורף, על בסיס ארגון, הבניה ומיצוי כלל המידע הרלוונטי הקיים - במשק האזרחי, בארגוני החירום ובפיקוד העורף, כדי לתת מענה לאתגרי מצב החירום. בנינו את היכולת באמצעות פיתוח גוף ידע מקצועי, שלמד את 'שפת העורף' ותרגם אותה לשפת המידע, בעזרת שימוש באנליטיקות מתקדמות וביג דטה. הענף מיפה את כל המערכות והממשקים, כדי ליצור אוטוסטרדת מידע עם ערך אמיתי. המערכת מנהלת מידע מגוון ויוצרת ממנו ידע מעשי ואינטגרטיבי. היא מעבדת, מנתחת ומציגה כל סוג מידע - גיאוגרפי, טקסטואלי וחזותי, קול ו-וידיאו. יצרנו, בראשונה, מיפוי מלא וחיבור בין סוגי מידע שונים - אזרחי ופיזי, ציבורי, מסחרי ומידע אודות האוכלוסייה. מערכת המידע העיקרית היא GIS, המתבססת על הצגת שכבות המידע על מפה. המערכת ממפה את התפתחות הנתונים על גבי המרחב, ומאפשרת לתחקר את המגמות, ללמוד דפוסים ולזהות חריגות".


"תפיסת הלוחמה מבוססת המידע", ציין האלוף ידעי, "מחייבת גם שיטות ניהול אג'יליות. ארגון המתיך מידע מגופים שונים, לקבלת החלטות רב תחומיות בזמן אמת - לא יכול להמשיך לפעול בנהלי עבודה איטיים, טוריים והיררכיים".


"השינוי התרבותי עדיין בראשיתו", המשיך. "הפעילות מבוססת המידע של הפיקוד תלך ותתפשט. יורחבו מקורות המידע, ישתכללו האמצעים הטכנולוגיים, יורחבו שיתופי המידע. ככל שיגדל מספר המשתמשים - הערך של השירות יעלה. העבודה בחזית הטכנולוגית מחייבת אבטחה - אנחנו עובדים תחת ההנחיות של הגופים השונים להגנה בסייבר".


אלוף פיקוד העורף סיכם בכתבו כי "השמיים הם הגבול בתחום. מידע מחיישנים בזמן אמת, כמו מצלמות רחוב ותנועה, ערים חכמות ונתוני זמן אמת של חברת החשמל, רשתות שיווק ומזון, מפעילים סלולריים ועוד - מאפשרים אפקטיביות שלא ניתן היה לדמיינה בעבר".


הפוסט מפקד פיקוד העורף: "עד 2017 הפיקוד החמיץ את הפוטנציאל שב-IT" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.