נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  מיהם עשירי ההיי-טק של ישראל?
24/6/2019 5:22

הלוואי על כולנו סכומים כאלה. צילום אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... s-26598107600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


המגזין הכלכלי דה מרקר פרסם באחרונה את רשימת העשירים של ישראל. היא כוללת שלל יזמים, מנכ"לים ואחרים, בתחומים שונים, שיש להם סכומים שרובנו יכולים רק לחלום עליהם. ההון הכללי של עשירי ישראל עומד, לפי הרשימה, על 230 טריליון דולר - עלייה מטאורית של כ-30% לעומת השנה שעברה. הרשימה כוללת 245 אנשים, אולם על פי הערכות זהירות, יש בישראל כ-500 אנשים עם הון אישי של יותר מ-100 מיליון דולר. זה כולל אחזקות נדל"ן, כסף מזומן בדמות פיקדונות בבנקים, יצירות אומנות ואחזקות בחברות אם - ציבוריות או פרטיות.


מתוך ה-500, כ-40 עשו את הונם מהשקעות בהיי-טק. מדובר ב-8% מעשירי ישראל - כמו שיעור המועסקים בענף בכלל השוק. אולם, בקרב הישראלים בעלי ההון של יותר ממיליארד דולר, התמונה משתנה: על פי הערכות זהירות, יש במדינה כ-50 מיליארדרים, כאשר 14, שהם 28%, עשו את הונם מפעילות בהיי-טק.


טובים בחדשנות - פחות טובים בעשיית כסף


זה לא צריך להפתיע, שכן ב-25 השנים האחרונות, ההיי-טק מהווה מכרה זהב לעוסקים בענף - בעולם ובכלל זה בישראל. אולם, בניגוד למה שקורה בעולם בכלל ובארצות הברית בפרט, עשירי ההיי-טק הישראליים לא מככבים בראש הרשימה של כלל עשירי ישראל. מכאן נובע שעל אף היותה של ישראל אומת הסטארט-אפ, צמרת ההיי-טקיסטים שלנו טובים ביזמות ובניהול, אבל יש טובים מהם בעשיית כסף.


[caption id="attachment_247624" align="alignnone" width="600"]במקום הראשון: גיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט. צילום: יח"צ במקום הראשון: גיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט. צילום: יח"צ[/caption]


למקום הראשון ברשימה הכללית הגיעה מרים אדלסון, הבעלים של ישראל היום, עם הון אישי של 22 מיליארד דולר. במקום השני, הרחק מאחור, נמצא רומן אברמוביץ' עם 13 מיליארד דולר, כשאחריו ברשימה אייל עופר, משפחת התעשיינים הוותיקה ורטהיימר, פטריק דרהי, משפחת בעלי הקניונים והנדל"ן בכלל עזריאלי, ושרי אריסון, שלא מכבר נפרדה מבנק הפועלים ומשיכון ובינוי.


איש ההיי-טק הראשון ברשימה נמצא במקום השמיני בלבד. מדובר, כמו שניתן לצפות, בגיל שויד, ממייסדי ומנכ"ל צ'ק פוינט, שהרוויח השנה חצי מיליארד דולר והשווי שלו עומד על 4.7 מיליארד. שלושה מקומות אחריו נמצא יזם ההיי-טק הבא - אדם נוימן, עם הון אישי של ארבעה מיליארד דולר, ש-2.3 מיליארד מהם הוא הרוויח מאז הרשימה הקודמת של דה מרקר.


[caption id="attachment_173523" align="alignnone" width="600"]מימין: אדם נוימן, ממייסדי WeWork, יחד עם בנג'י זינגר, מנכ"ל WeWork ישראל. צילום: עומרי שפירא מימין: אדם נוימן, ממייסדי WeWork, יחד עם בנג'י זינגר, מנכ"ל WeWork ישראל. צילום: עומרי שפירא[/caption]


בעוד שב-12 המקומות הראשונים ברשימת עשירי ישראל יש רק שני היי-טקיסטים, כלומר: שישית, ברשימה העולמית הנתון עומד על קרוב לשני שליש - כולם אמריקנים. מדובר בג'ף בזוס, מייסד ומנכ"ל אמזון; ביל גייטס, מייסד מיקרוסופט; מארק צוקרברג, מייסד ומנכ"ל פייסבוק; לארי אליסון, מייסד ומנהל הטכנולוגיות של אורקל; לארי פייג' וסרגיי ברין, מקימי גוגל; ומיליארדר שעוסק לא רק בהיי-טק, אבל בהחלט גם - מייקל בלומברג.


מדוע זה כך? למה ההיי-טקסטים לא תופסים את המקומות המובילים בין עשירי הארץ, כפי שקורה ברשימה העולמית? התשובה לכך היא, להערכתי, הסיבוביות של תעשיית ההיי-טק הישראלית: יזמים מקימים חברות, מפתחים אותן ועושים אקזיט מוקדם ככל שהם יכולים. כמעט שאין חברות היי-טק ישראליות גדולות - אפילו מלאנוקס, שנחשבה לאחת מספינות הדגל של ההיי-טק הישראלי, נמכרה באחרונה - ל-Nvidia, במקרה שלה. אחת היחידות שעדיין נמצאות בבעלות ישראלית היא צ'ק פוינט, ולכן לא מפתיע ש-שויד הוא ההיי-טקיסט הישראלי היחיד ברשימת עשרת העשירים ביותר בארץ של דה מרקר. זהו גם המקום להודות לדה מרקר על שאפשרו לנו להשתמש בנתונים.


[caption id="attachment_278547" align="alignnone" width="600"]טדי שגיא. צילום: יח"צ טדי שגיא. צילום: יח"צ[/caption]


ועוד הערה לסיום: זוהי עוד רשימה שמצביעה על הייצוג החסר של נשים בהיי-טק הישראלי, ובפרט בצמרת שלו. האישה הראשונה - רות פרסול - נמצאת רק במקום ה-13 מבין עשירי ההיי-טק, אם לא לוקחים בחשבון נשים שנמצאות שם עם בני המשפחה שלהן. גם הרשימה הזאת מעידה שיש מקום לשיפור, וכדאי שהוא ייעשה כמה שיותר מהר.


להלן הטבלה המלאה:



[caption id="attachment_242469" align="alignnone" width="600"]מימין: זיו אבירם ופרופ' אמנון שעשוע, מייסדי מובילאיי. צילום: יח"צ מימין: זיו אבירם ופרופ' אמנון שעשוע, מייסדי מובילאיי. צילום: יח"צ[/caption]


[caption id="attachment_210920" align="alignnone" width="600"]משה ינאי. צילום: פלי הנמר משה ינאי. צילום: פלי הנמר[/caption]


[caption id="attachment_163636" align="alignnone" width="600"]שלמה קרמר. צילום: יח"צ שלמה קרמר. צילום: יח"צ[/caption]


[caption id="attachment_242029" align="alignnone" width="600"]האחים זהר ויהודה זיסאפל, מייסדי קבוצת רד בינת. צילום: ניב קנטור האחים זהר ויהודה זיסאפל, מייסדי קבוצת רד בינת. צילום: ניב קנטור[/caption]


[caption id="attachment_193924" align="alignnone" width="600"]בני לנדא, יו''ר ומייסד קבוצת לנדא. צילום: ניב קנטור בני לנדא, יו''ר ומייסד קבוצת לנדא. צילום: ניב קנטור[/caption]


[caption id="attachment_192560" align="alignnone" width="600"]אדם סינגולדה, מייסד ומנכ"ל טאבולה. צילום: יח"צ אדם סינגולדה, מייסד ומנכ"ל טאבולה. צילום: יח"צ[/caption]


הפוסט מיהם עשירי ההיי-טק של ישראל? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.