נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  משואת המגוון: SheCodes, צופן, קמא-טק ו-LGBTech
8/5/2019 10:00

משואת המגוון. אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... -167273471600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


כאן בחרנו לעשות משהו שחורג מטקס הדלקת המשואות המסורתי, ולבחור ארבעה גופים "להדליק" משואה אחת. הרציונל לכך הוא שיש אוכלוסיות רבות שיש להן תת ייצוג בהיי-טק הישראלי, כאשר כל גוף מאלה שבחרנו פועל לשילובה של אוכלוסייה מסוימת בענף, או לפחות מעודד את חבריה להשתלב, ואל לנו להעדיף אחת מהן על פני האחרות.


SheCodes - נשים הן אחת הדוגמאות הבולטות להדרה שיש בהיי-טק הישראלי. הן מהוות יותר מ-50% מהאוכלוסייה, אבל הרבה פחות מהמועסקות בענף הדגל של ישראל. הדבר בולט הרבה יותר כשזה מגיע לדרגים הבכירים ביותר - להוציא דוגמאות בודדות, קומות ההנהלה של חברות ההיי-טק הן גבריות לחלוטין.


הארגון המרכזי שפועל לשנות את המצב הוא SheCodes, שאותו יסדה רות פולצ'ק ב-2013. הוא פועל להעצמת נשים מתכנתות, ומנסה לעודד כמה שיותר מהן ללמוד תוכנה. המטרה שלו היא שאפתנית מאוד - להגיע ל-50% מתכנתות - אבל בהחלט צודקת. SheCodes פועל בשיתוף פעולה עם התעשייה וכבר נחל לא מעט הצלחות, אבל העבודה של הגוף החשוב הזה עוד מרובה.


צופן - אחת האוכלוסיות המודרות ביותר בהיי-טק הישראלי היא זו הערבית. שיעור העובדים הערבים בחברות הטכנולוגיה המקומיות, כולל בחברות הרב לאומיות שפועלות בישראל, נמוך מאוד. הדבר בולט עוד יותר כשזה מגיע לקומת ההנהלה. צופן הוא ארגון שפועל כבר 11 שנים על מנת לתקן את המצב, באמצעות הגברת שילובם של בני אוכלוסיה זו בענף. המצב אמנם רחוק מלהיות משביע רצון, אבל מאחורי צופן יש כמה הישגים, ובראשם הקמת סצנת היי-טק, גם אם קטנה, בנצרת ובכפר קאסם. בנוסף, הארגון פועל לקידום מטרתו עם הממשלה וחברות היי-טק, ומציע תכניות מנטורינג ליזמים ערבים.


קמא-טק - מקרה דומה אבל שונה הוא זה של קמא-טק. החרדים אמנם משתלבים בשוק העבודה פחות מהאוכלוסיות האחרות המצוינות כאן, אבל כמותן, גם הם "זוכים" בלא מעט מקרים ליחס שונה, הדרה ואף אפליה במקומות העבודה, או אפילו עוד לפני שהם מתקבלים אליהם, בראיונות.


קמא-טק פועל לשנות זאת בעולם ההיי-טק. הארגון, שאותו יסדו משה (מויש) פרידמן ואברמי ויינגוט, מאגד יותר מ-80 חברות טכנולוגיות ישראליות וכאלה שפועלות בארץ למען שילוב גברים ונשים מהחברה החרדית וסגירת הפערים בינה לבין שאר מגזרי החברה. לצורך כך, הארגון מקיים האקתונים, מפעיל תכנית מנטורינג ומציג נראות תקשורתית בולטת למדי.


LGBTech - אוכלוסיית הלהט"ב קצת שונה בהקשר זה, בין היתר כי לא ניתן למדוד מספרית את כמות הלהט"בים בהיי-טק, מאחר שחלקם נמצאים בארון. אלא שככל שעובר הזמן, יותר ויותר היי-טקיסטים להט"בים נפתחים בפני עמיתיהם לעבודה, וגופים רבים וגדולים בתעשייה מבינים את החשיבות שבאימוץ תפיסה שתומכת בזכויות הקהילה הגאה - בתאגידים הרב לאומיים מדובר בחלק ממדיניות המגוון הכוללת שלהם. מעידה על כך יותר מכל ההיענות של חברות רבות לשביתה הלהט"בית שהייתה בקיץ האחרון.


לא מעט חברות היי-טק הצהירו על מחויבותן לקידום זכויות הלהט"ב במסגרת תקן המגוון הישראלי שהוציא, עוד לפני המחאה, אחד הארגונים שמסייעים בקידום הנראות הגאה בהיי-טק - LGBTech. בניגוד לארגונים הקודמים שציינתי, הקבוצה הזאת לא מציעה מנטורינג, אלא בעיקר נטוורקינג. פלטפורמה לאנשי היי-טק וסטארט-אפיסטים להט"בים להיפגש, לדבר, להחליף רעיונות ולקדם את הקהילה - בחברה בכלל ובעולם הטכנולוגי בפרט.


לרשימה המלאה של המשואות ומדליקיהן לחצו כאן.


הפוסט משואת המגוון: SheCodes, צופן, קמא-טק ו-LGBTech הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.