נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  דו"ח סימנטק: קבוצה סינית השתמשה בכלי הריגול של ה-NSA להתקפה
8/5/2019 0:25

ה-NSA. צילום אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2016/01/NSA.600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


קבוצת האקרים סינית השיגה גישה לתוכנות זדוניות המשמשות את הסוכנות לביטחון לאומי האמריקנית, ה-NSA, לצורכי ביון, ועשתה בהן שימוש לצרכיה. הקבוצה, שמכונה Buckeye, לא נדרשה ככל הנראה לגניבת הקוד, אלא מינפה באופן ציני למדי את הכלים של הסוכנות אחרי שהותקפה על ידיהם, כך לפי מחקר חדש שפרסמה חברת הגנת הסייבר סימנטק.


Buckeye, הידועה גם בשם APT3, היא קבוצה המקושרת למודיעין הסיני, ששלושה מחבריה הואשמו בפריצה בשנת 2018 בארה"ב.


חוקרי סימנטק גילו עדויות לכך שהקבוצה ניצלה בשנת 2016 לרעה פגיעות שלא הייתה ידועה קודם לכן, אשר הודלפה מאוחר יותר, באפריל 2017. הפגיעות והדלת האחורית ששימשו את Buckeye נכללו בארגז הכלים של קבוצת ריגול הסייבר Equation Group, שתוכנו הודלף על ידי ה-Shadow Brokers, קבוצה פריצה לא מזוהה לפני כשנתיים.


כלי ביון המשמשים סוכנויות ביון אמריקניות


מערך הכלים של Equation Group נחשב כדומה לזה שבו משמשות סוכנויות ביון אמריקניות, והוא כולל התקפה שיכולה לתכנת מחדש את הקושחה של הדיסק הקשיח. אנשי קספרסקי, שחשפו את הפריצה הזו, נמנעו מלהצביע במפורש על כך שה-NSA מקושרת לקבוצת Equation, וכך עשו גם אנשי סימנטק, אבל מקורות חדשותיים רבים וחוקרי אבטחה עשו זאת ופרסמו פרטים על הקשר הסימביוטי בין שני הגופים.


הדו"ח הנוכחי של סימנטק מציין כי ההאקרים הסינים הפעילו כלים כמו אלו שהיו בשימוש של Equation Group והחלו להשתמש בהם בכדי לתקוף אחרים. בין השאר נכללה בכלים חולשת יום אפס חדשה, אשר דווחה על ידי סימנטק למיקרוסופט בספטמבר 2018 ותוקנה במרץ 2019. חוקי סימנטק מצביעים על שתי פגיעויות במחקרם - אחת שעליה התבססו הכלים EternalRomance ו-EternalSynergy, והאחרת, החדשה יותר, דווחה כאמור למיקרוסופט.


יצוין כי היות שלפי ציר הזמן שנחשף על ידי סימנטק, לקבוצת ההתקפה Buckeye הייתה גישה לפגיעויות ולדלת האחורית לפחות שנה לפני שהכלים הודלפו על ידי ה-Shadow Brokers, משמע שהם השיגו אותם בדרך אחרת ולא עקב החשיפה.


למרות ההקשר הדי וודאי שמייצר הדו"ח של סימנטק בין הפורצים לכלי ה-NSA, ישנן תיאוריות אחרות שיכולות להסביר לכאורה את העובדה שאותם כלים נמצאים בשימוש על ידי שתי קבוצות שונות של מדינות לאום, אך אף אחת מהן לא מתאימה לפרטי הממצאים של סימנטק.


כך לדוגמה, אם המודיעין הסיני גם ניהל את ה-Shadow Brokers, זה יכול להסביר מדוע הן Buckeye והן ה-Shadow Brokers היו בעלות גישה לחולשות ולדלת האחורית המסוימות. אבל עם זאת התיאוריה הזו לא מסבירה מדוע הגרסה של הכלים ששימשו את קבוצת Buckeye לא זהה לכלים שהודלפו כעבור שנה על ידי ה-Shadow Brokers.


"הדברים יכולים לחזור נגדך"


הממצאים אודות Buckeye ופיתוח הכלים של Equation Group ושל ה-NSA אינו מפתיע למעשה, כך לדברי אריק צ'יאן, המנהל הטכני של סימנטק ששוחח עם הניו יורק טיימס. הסיבה לכך היא שחברות האבטחה נוהגות באופן קבוע ללמוד טכניקות של תוקפיהן בכדי לעדכן את יכולות ההגנה שלהם, ואז ביכולתן למעשה למנף אותן לתועלתן.


"כל תעשיית האבטחה מפרסמת מדי יום אינפורמציה על מידע שנאסף מהתקפות", אמר צ'יאן. "אנשים היו צריכים כבר להבין את זה ...אם אתה מנהל איזה מבצע סייבר התקפי, הדברים האלה יכולים לחזור נגדך".


האירוע ממחיש נושא מרכזי וחשוב שעליו אנשי צבא וביטחון צריכים לתת את הדעת - ההתקפות מטעמם בעצם מלמדות את הקורבנות כיצד לתקוף. "למדנו שאינך יכול להבטיח שהכלים שלך לא ידלפו וישתמשו נגדך ונגד בעלי בריתך", הוסיף צ'יאן.


הפוסט דו"ח סימנטק: קבוצה סינית השתמשה בכלי הריגול של ה-NSA להתקפה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.