נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  בחודש מרץ 2016 התייצבו בלשכות התעסוקה ברחבי הארץ 185.6 אלף דורשי עבודה (נתון מנוכה עונתיות). מספר זה מהווה ירידה של 1.8% ביחס לחודש הקודם, פברואר 2016, אז עמד הנתון על 188.9 אלף דורשי עבודה. הירידה במספר דורשי העבודה בחודש מרץ היתה גבוהה מהצפי על פי מודל
11/4/2016 17:00

במבט ארוך טווח ניכר שיפור משמעותי במגמות האבטלה: ברבעון ראשון של שנת 2016 עמד המספר החודשי הממוצע של דורשי העבודה על 187.8 אלף דורשי עבודה, מספר הנמוך ב- 2.9% ביחס למספר דורשי העבודה הממוצע ברבעון הקודם, כלומר רבעון 4 של שנת 2015, שעמד על 193.4 אלף. כמו כן המספר החודשי הממוצע של דורשי עבודה בשנת 2016 היה נמוך ב- 9.6% ביחס למספר החודשי הממוצע של דורשי העבודה ברבעון המקביל (1 Q ) בשנת 2015, שעמד על 207.8 אלף. ירידה חדה זו נובעת בעיקר מירידה משמעותית במספר תובעי הבטחת הכנסה בישראל (ראה פרק קשת האוכלוסיות בהמשך הפרסום).
 
בועז הירש, מנכ"ל שירות התעסוקה: נתוני שירות התעסוקה מצביעים על חוזק שוק העבודה, כאשר החודש הירידה במספר דורשי העבודה מוסברת לא רק בירידה במספר תובעי הבטחת הכנסה, אלא בנוסף גם מירידה מתמשכת הן   במספר תובעי דמי אבטלה שאינם אקדמאים והן במספר המפוטרים והמתפטרים. כמו כן, החודש נרשמה לראשונה ירידה גם במספר תובעי דמי אבטלה אקדמאים. עם זאת, למרות הממצאים החיוביים הברורים, מוקדם מדי לראות ירידה זו כמגמה ושירות התעסוקה ימשיך לעקוב אחר התפתחות הנתונים.
בחודש האחרון חלה ירידה של כ- 2.1% במספר תובעי אבטלה. זאת עקב ירידה מתמשכת, בחמשת החודשים האחרונים, במספר המפוטרים והמתפטרים.
 
שירות התעסוקה מספק שירות לכל קשת האוכלוסיות בישראל בנקודות משבר בחייהם, של הפסקת עבודה (תובעי קצבת אבטלה) או אבטלה ארוכת טווח (תובעי קצבת הבטחת הכנסה).
 
מפוטרים ומתפטרים חדשים -
בחודש מרץ 2016 עומד מספר המפוטרים והמתפטרים החדשים על 19.5 אלף איש ואישה. מספר זה מהווה ירידה של כ- 2.5% ביחס לחודש הקודם, פברואר 2016, בו עמד המספר על 20 אלף איש ואישה. הירידה בחודש מרץ משלימה ירידה רצופה של חמישה חודשים רצופים. מתוך סך כל המפוטרים והמתפטרים, מהווים המפוטרים 11 אלף איש ואישה. גם כאן חלה ירידה של 2.6% ביחס לחודש האחרון, בו עמד מספר המפוטרים על 11.3 אלף.
 
תובעי דמי אבטלה שאינם אקדמאים -
בחודש מרץ 2016   עמד מספר תובעי אבטלה שאינם אקדמאים על 72 אלף איש ואישה, נתון שמהווה ירידה של 2.1% ביחס לחודש הקודם, בו עמד המספר על 73.6 אלף. מספר תובעי אבטלה שאינם אקדמאים נמצא בירידה מתונה במהלך השנתיים האחרונות, מגמה שממשיכה בחודשים האחרונים.
 
תובעי אבטלה אקדמאים -
בחודש מרץ 2016   עמד מספר תובעי אבטלה שאינם אקדמאים על 18.5 אלף איש ואישה, נתון שמהווה ירידה של 2.1% ביחס לחודש הקודם, בו עמד המספר על 18.9 אלף. מספר תובעי אבטלה עלה משמעותית בחודשים הראשונים של שנת 2015. מחלקת המחקר עוקבת אחר המשמעות של עליה זו.
 
תובעי הבטחת הכנסה - גברים ונשים תובעי קצבת קיום -
בחודש מרץ 2016 עמד מספר תובעי הבטחת הכנסה על 96.3 אלף איש ואישה. מספר זה מהווה ירידה של 0.5% ביחס לחודש הקודם, בו   עמד המספר על 96.9 אלף.   מספר תובעי הבטחת הכנסה נמצא בירידה מתונה וקבועה מזה כשנתיים, עם הגברת מגמת הירידה בשנת 2015.
 
* כל הנתונים מנוכי עונתיות.

סקר חדש של שירות התעסוקה מנתח את החסמים התעסוקתיים של תובעי הבטחת הכנסה בישראל
ל- 38% מתובעי הבטחת הכנסה חסמי אוריינות ושפה. ל- 37% מהם חסמים סוציאליים או לחצים מבית כנגד יציאתם לעבודה. 50% מהם מתמודדים עם שני חסמים לפחות.
 
נתונים אלו הם חלק מתוצאות סקר חדש המנתח את מגוון החסמים ליציאה לעבודה בקרב תובעי הבטחת הכנסה המתייצבים בלשכות שירות התעסוקה המפעילות את תכנית מעגלי תעסוקה. הסקר נעשה באמצעות ראיון עומק של שעה, ונערך בקרב מדגם מייצג של 269 תובעי הבטחת הכנסה המשתתפים בתוכנית מעגלי תעסוקה - תכנית תעסוקתית שמפעיל השירות בכדי לסייע להם.
 
המיפוי נעשה במטרה לאפשר לשירות התעסוקה לשפר את הסיוע שאנחנו נותנים לאוכלוסיית תובעי הבטחת הכנסה, ולהתאימו לצרכיה ולחסמים שעומדים בפניה להשתלבות בתעסוקה. נתוני הסקר מאפשרים להבין את מגוון החסמים לתעסוקה המאפיינים את אוכלוסייה זו, המהווה את הקבוצה הענייה ביותר בישראל, ואת המורכבות הנדרשת בכדי ליצור תכנית סיוע לאוכלוסייה זו.
מימי כהן, סמנכ"לית השמה בשירות התעסוקה: "תכנית מעגלי תעסוקה המופעלת בהצלחה מזה כשנתיים, מתמודדת עם החסמים התעסוקתיים במגוון כלי תמיכה כמו: השלמת השכלה, קורסים בעברית תעסוקתית, יישומי מחשב, העצמה אישית ע"י מאמנים מקצועיים ועוד. כחלק מהתוכנית מתקיים גם תהליך למיצוי זכויות בשיתוף המוסד לביטוח לאומי וגורמי רווחה בקהילה ועוד, והכל במטרה להוריד חסמים ולשלב תובעי קצבאות במעגל העבודה בהתאם ליכולתם ובכך להוציאם ממעגל העוני"
 
 

לקבלת הנתונים והתמונה המלאה יש להיכנס לאתר השירות

לדף נתוני תעסוקה לחודש מרץ 2016.






האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.