בלוג עדכונים: מאמרים בנושא תזונה
בעולם המערבי יש שפע מוצרי חלב על המדפים כשהנפוץ מבין סוגי החלב הוא חלב הפרה ולכן הישראלי הממוצע צורך הרבה חלב מסוג זה, מה גם שמוצרי חלב הפרה הם זמינים וזולים יותר מחלב עיזים וגם טעמם מעודן יותר. עם זאת, נשאלת השאלה, האם חלב הפרה בריא יותר?...
| 7 חשיפות | 3/43
לחץ הדם הוא הלחץ המופעל על ידי נוזל הדם על דפנות כלי הדם. הלחץ הנמדד כאשר הלב מתכווץ ומזרים דם אל העורקים נקרא לחץ דם סיסטולי (הערך הגבוה), והלחץ הנמדד כאשר הלב מתמלא בזמן מנוחה נקרא לחץ דם דיאסטולי (הערך הנמוך). לחץ הדם אינו קבוע, הוא מושפע מגורמים רבים ולכן עשוי להשתנות במשך היום...
| 7 חשיפות | 3/45
בערב ראש השנה נוהגים לאכול מאכלים מיוחדים, לכל מאכל מאפיין המתקשר באופן סמלי לשנה החדשה הבאה עלינו לטובה. בעדות מסוימות נוהגים שלא להעלות על שולחן החג מאכלים חמוצים, מרים וחריפים ומצד שני מרבים באכילת מאכלים מתוקים לשם התחלת השנה החדשה ברגל ימין. במאמר זה נציין 7 מאכלים נבחרים אשר יעלו על שלחן החג במרבית עדות ישראל וכן נעמוד על סגולותיהם...
| 6 חשיפות | 3/46
עצירות הינה בעיית העיכול הנפוצה ביותר והמדוברת פחות. הדבר מעיד על הקשר בין העצירות הרגשית לעצירות הפיסית.רבים מנסים להתמודד עם הבעיה לבד ובחשאי, יתכן בשל המבוכה או הבושה. חשוב לטפל בבעיה בדרך הנכונה והבריאה ולא להתמכר לשיקויי פלא ומקסמי שווא, אשר מקלים על הבעיה בטווח הקצר אך עלולים לגרום לסיבוכים ובעיות בריאותיות בטווח הארוך.
| 6 חשיפות | 3/46
אלפי מחקרים מוכיחים- צריכת ירקות מגנה מפני מחלות שונות ותורמת לשמירה על הבריאות ואיכות החיים. המחקרים מוצאים קשרים הדוקים בין צריכת ירקות לבין הפחתת הסיכון לתחלואה ולתמותה מהמחלות הכרוניות השכיחות ביותר: סרטן, מחלת לב, אירוע מוחי, סוכרת, קטרקט, אוסטיאופורוזיס ועוד...
| 7 חשיפות | 3/45
חסר בברזל (אנמיה) הינו החסר התזונתי הנפוץ ביותר בארץ ובעולם, וזאת בעיקר בשל הקושי לקבל דרך המזון את כמות הברזל היומית המומלצת. כאשר יש חוסר בברזל, התאים אינם מקבלים מספיק חמצן והדבר מתבטא בעייפות, חולשה, בעיות ריכוז, כאבי ראש, סחרחורות, תחושת נימול באצבעות הידיים והרגליים ואף לתופעת "פיקה"- נטייה לאכול מאכלים כמו חול וקרח...
| 6 חשיפות | 3/45
כמה ביצים מותר לאכול? וכמה שומן רווי? ומה עם הכולסטרול? האיסור הישן והמוכר על אכילת ביצים ממשיך ללוות את כולנו, למרות שכבר מזמן אין לו כל אחיזה מדעית במציאות...
| 6 חשיפות | 3/44
מוצר מעובד שעבר תהליכי ייצור שונים, איבד את רוב ערכיו התזונתיים ולכן תווית המזון המציינת את תכולת הויטמינים ו/או המינרלים במוצר,איננה רלוונטית. רכיבים אלה, שהם, בדרך כלל, סינתטיים ולא טבעיים הוכנסו בכמויות קטנות, ולאחר מכן המוצר עובר תהליכי חימום/טיגון/מיצוק וכו`, תהליכים אלה הורסים את הויטמינים/המינרלים שמלכתחילה איכותם היתה ירודה (מאחר והינם סינטטיים ולא טבעיים). התוצאה היא, ברוב ...
| 7 חשיפות | 3/44
בעבר חשבו כי בהריון יש לאכול בשביל שניים, כיום יודעים כי אין הדבר נכון ובסה"כ יש להוסיף לתפריט לא יותר מ-300 קלוריות ביום. קיימת חשיבות גם למקור הקלוריות שתאכלו בהריון ולא רק לכמותן- במאמר זה תמצאו מגוון טיפים מועילים לתזונה בריאה בהיריון...
| 6 חשיפות | 3/44
האולימפיאדה בטח עושה לכם חשק לעלות על מזרן או לרוץ באצטדיון, אבל האם הגוף שלכם בנוי לזה? הדרך הנכונה לשמור על הבריאות היא לצרוך כמות מתונה של תוספי תזונה וכמובן לאמץ שגרה ספורטיבית נכונה. הנה כל הפרטים...
| 6 חשיפות | 3/43
בין כל הדיווחים של בעד ונגד צריכת חלבונים מוגברת, הבטחות המשווקים של תוספי החלבון השונים והשמועות והמיתוסים שאתם שומעים בחדר הכושר, קשה מאוד להבין מה נכון, מה פחות נכון ומה לא נכון בכל הקשור לצריכת חלבונים והאימון הגופני לסוגיו. במאמר זה, נפריד בין העובדות הנכונות לבין מה שאינו נכון או מוגזם בכל הקשור לחלבון, בעזרת סדרת שאלות ותשובות...
| 6 חשיפות | 3/43
בטיחות מזון היא דיסציפלינה מדעית המתארת את ה"התעסקות", ההכנה והשמירה של המזונות השונים במטרה למנוע הרעלות מזון. לצורך כך, נקבעו מספר כללי מפתח אותם צריכים לבצע על מנת להימנע מסיכונים בריאותיים פוטנציאליים.
| 5 חשיפות | 3/40
הקישוא והזוקיני נחשבים לאחד הירקות הפופולאריים ביותר במטבח הישראלי. מדובר בירק ממשפחת הדלועיים הגדל במקשה. חוקרי תזונה מאמינים כי מקור הקישוא הוא ממרכז אמריקה וממקסיקו.הקישוא הוא ירק קיצי בעיקרו, ובעבר הוא גדל בעיקר בעונת הקיץ, אולם השיפורים בחקלאות גרמו לפיתוח זנים אותם ניתן לגדל לאורך כל השנה, אך בכל העונות קיימת חשיבות כי הוא לא ייחשף לקרה בזמן גידולו.
| 5 חשיפות | 3/43
מכירים את התחושה הזו שלפתע פתאום מפלח כאב חד את הגולגולת שלכם והוא כל כך כואב ומשתק עד שאתם לא מסוגלים לתפקד? הסבירות היא שאתם סובלים ממיגרנה. גם אם אתם חושבים שניסיתם כבר הכל, יכול מאד להיות ששינויים קטנים באורח החיים שלכם, יוכלו להביא להקלה משמעותית במצב.
| 6 חשיפות | 3/43
ידוע כי אכילה היא אחת מתענוגות החיים. אך האם אתם יודעים כמה זמן לוקח לעכל כל אחד מהמזונות הנכנסים לפיכם? בהמשך יפורטו סוגי מזונות שונים והערכה של הזמן שהם שוהים בקיבה (יש לכך השפעה ישירה על תחושת הרעב והשובע שלנו)...
| 6 חשיפות | 3/41
הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...
התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד.
אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים.
אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות
טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.