בלוג עדכונים: מאמרים בנושא תזונה
כמה ביצים מותר לאכול? וכמה שומן רווי? ומה עם הכולסטרול? האיסור הישן והמוכר על אכילת ביצים ממשיך ללוות את כולנו, למרות שכבר מזמן אין לו כל אחיזה מדעית במציאות...
| 11 חשיפות | 3/212
תקופת גיל המעבר מתרחשת בערך בשנות ה- 40-50 לחיי האשה ומתאפיינת בהפסקת הווסת. מבחינה פיזיולוגית חלה ירידה הדרגתית ברמות האסטרוגן והפרוגסטרון וכתוצאה מכך חלים שינויים בווסת המתבטאים במחזור לא סדיר עד להפסקת הווסת בכלל (מנופאוזה). מומלץ כי התזונה לגיל המעבר תהיה ברובה...
| 15 חשיפות | 3/208
לחץ הדם הוא הלחץ המופעל על ידי נוזל הדם על דפנות כלי הדם. הלחץ הנמדד כאשר הלב מתכווץ ומזרים דם אל העורקים נקרא לחץ דם סיסטולי (הערך הגבוה), והלחץ הנמדד כאשר הלב מתמלא בזמן מנוחה נקרא לחץ דם דיאסטולי (הערך הנמוך). לחץ הדם אינו קבוע, הוא מושפע מגורמים רבים ולכן עשוי להשתנות במשך היום...
| 12 חשיפות | 3/192
בעולם המערבי יש שפע מוצרי חלב על המדפים כשהנפוץ מבין סוגי החלב הוא חלב הפרה ולכן הישראלי הממוצע צורך הרבה חלב מסוג זה, מה גם שמוצרי חלב הפרה הם זמינים וזולים יותר מחלב עיזים וגם טעמם מעודן יותר. עם זאת, נשאלת השאלה, האם חלב הפרה בריא יותר?...
| 12 חשיפות | 3/202
חסר בברזל (אנמיה) הינו החסר התזונתי הנפוץ ביותר בארץ ובעולם, וזאת בעיקר בשל הקושי לקבל דרך המזון את כמות הברזל היומית המומלצת. כאשר יש חוסר בברזל, התאים אינם מקבלים מספיק חמצן והדבר מתבטא בעייפות, חולשה, בעיות ריכוז, כאבי ראש, סחרחורות, תחושת נימול באצבעות הידיים והרגליים ואף לתופעת "פיקה"- נטייה לאכול מאכלים כמו חול וקרח...
| 13 חשיפות | 3/208
מחלת הסוכרת היא המחלה הנפוצה ביותר במערב. הסוכרת מוגדרת כמחלה מטבולית המתאפיינת בריכוז גבוה של סוכר (גלוקוז) בדם ובשתן. בשנים האחרונות מתגברות העדויות המחקריות כי לתזונה תפקיד מפתח באיזון מחלת הסוכרת. מאמר זה כולל טיפים של תזונה לחולי סוכרת ולמעוניינים למנוע את היווצרות המחלה...
| 14 חשיפות | 3/197
בערב ראש השנה נוהגים לאכול מאכלים מיוחדים, לכל מאכל מאפיין המתקשר באופן סמלי לשנה החדשה הבאה עלינו לטובה. בעדות מסוימות נוהגים שלא להעלות על שולחן החג מאכלים חמוצים, מרים וחריפים ומצד שני מרבים באכילת מאכלים מתוקים לשם התחלת השנה החדשה ברגל ימין. במאמר זה נציין 7 מאכלים נבחרים אשר יעלו על שלחן החג במרבית עדות ישראל וכן נעמוד על סגולותיהם...
| 18 חשיפות | 3/193
בין כל הדיווחים של בעד ונגד צריכת חלבונים מוגברת, הבטחות המשווקים של תוספי החלבון השונים והשמועות והמיתוסים שאתם שומעים בחדר הכושר, קשה מאוד להבין מה נכון, מה פחות נכון ומה לא נכון בכל הקשור לצריכת חלבונים והאימון הגופני לסוגיו. במאמר זה, נפריד בין העובדות הנכונות לבין מה שאינו נכון או מוגזם בכל הקשור לחלבון, בעזרת סדרת שאלות ותשובות...
| 13 חשיפות | 3/189
רבים חושבים כי איזון גוף נפש, כושר גופני ותזונה נכונה הם טרנדים שהתפתחו בשנים האחרונות בלבד. עם זאת, עיון במקורות חז"ל בכלל ושל הרמב"ם בפרט, מציגה בפנינו תמונה שונה לחלוטין. נראה כי עוד בתקופתם הבינו חכמים אלו את הדברים שכעת המחקרים המדעיים מוכיחים...
| 13 חשיפות | 3/175
וטמין D הינו הורמון הנוצר מכולסטרול בהשפעת הקרניים האולטרה-סגוליותבתגובה פוטותרמית המתרחשת בעור. עם זאת, לרבים מאיתנו יש חסר בויטמין שעלול לגרום לבעיות בריאות מגוונות. במאמר זה נסקור את הבעיות הבריאותיות הקשורות לחסר בוויטמין ואת הדרכים להתמודד עם הבעיה...
| 9 חשיפות | 3/180
ארוחת הבוקר נחשבת לארוחה החשובה ביותר ביום. למרות זאת, נמצא כי 1 מכל 4 אנשים לא אוכל כלל ארוחת בוקר!. מתברר כי אנשים נוהגים לדלג על הארוחה החשובה ביותר ביום עקב שלל סיבות ותירוצים: חוסר זמן, הרגל, דיאטה, חיסכון בקלוריות וכד`...
| 13 חשיפות | 3/182
כולם יודעים ששמן זית הוא בעל תכונות בריאותיות משובחות, אך האם כל שמן זית הוא כזה? האם יש סוגים של שמן זית טובים יותר או פחות מאחרים? במאמר זה נסקור כיצד איך מזהים שמן זית טוב, איך זה קשור לשיטת ההפקה שלו וכמה הוא אמור לעלות...
| 9 חשיפות | 3/171
עצירות הינה בעיית העיכול הנפוצה ביותר והמדוברת פחות. הדבר מעיד על הקשר בין העצירות הרגשית לעצירות הפיסית.רבים מנסים להתמודד עם הבעיה לבד ובחשאי, יתכן בשל המבוכה או הבושה. חשוב לטפל בבעיה בדרך הנכונה והבריאה ולא להתמכר לשיקויי פלא ומקסמי שווא, אשר מקלים על הבעיה בטווח הקצר אך עלולים לגרום לסיבוכים ובעיות בריאותיות בטווח הארוך.
| 11 חשיפות | 3/179
קמח לבן נחשב לפחמימה ריקה עם ערך תזונתי נמוך. העמילן עתיר קלוריות ומשמש כאנרגיה זמינה המתפרקת בקלות, נספגת לדם ומעלה את רמות הסוכר בצורה חדה. התוצאה המיידית היא תחושת שובע וערנות אך עם צניחת הסוכר מרגישים חולשה, סחרחורות ובעיקר רעב גדול הגורם לאכילה מרובה...
| 12 חשיפות | 3/171
ידוע כי אכילה היא אחת מתענוגות החיים. אך האם אתם יודעים כמה זמן לוקח לעכל כל אחד מהמזונות הנכנסים לפיכם? בהמשך יפורטו סוגי מזונות שונים והערכה של הזמן שהם שוהים בקיבה (יש לכך השפעה ישירה על תחושת הרעב והשובע שלנו)...
| 17 חשיפות | 3/173
הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...
התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד.
אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים.
אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות
טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.