המקרר הוא ציוד חיוני בתעשיית המזון. טכנולוגיה כזו דחקה לנצח מכשירי חשמל ביתיים פשוטים. חדרי קירור מאפשרים קירור אינטנסיבי של מוצרים. השימוש במכשירים תעשייתיים מאפשר אריזה מהירה ומשלוח לחברות עם מחזור מוצרים גדול. לחברות ייצור מזון חדרי קירור הן ציוד הכרחי כי לשמור על הטריות של המזון.
מקררים תעשייתיים מספקים קירור אינטנסיבי במפעלי תעשיית המזון הגדולים, בבתי מלאכה קטנים לייצור בשר, דגים ומוצרים נוספים. לציוד קירור והקפאה כמו למשל, מקפיא שוכב, יש יתרונות כמו:
הטמפרטורה בתוך חדר קירור משתנה בהתאם למצב שנבחר. לדוגמה, בעת טעינת מוצר מופעל קירור אינטנסיבי. זה מאפשר להתגבר במהירות על הסף המסוכן שבו הסבירות להתפתחות חיידקים. לאחר מכן, מצב האחסון מתבצע בטמפרטורה ולחות יציבה. מידות חדר הקירור תלויות בקיבולת שלו. למפעל קטן לעיבוד בשר, דגים ומוצרים אחרים, תא קומפקטי למספר מדפי אחסון יספיק. חדר קירור זה לא תופס הרבה מקום. עבור מפעלים תעשייתיים גדולים, משתמשים בחדרי קירור גדולים יותר עם מספר מאווררים חזקים.
יחידות קירור משמשות בענפים רבים של תעשיית המזון:
עיבוד בשר. ציוד קירור נחוץ ליצירת תנאים אופטימליים לאחסון מוצרים מוגמרים למחצה, מוצרי נקניק מוגמרים, עופות, בקר וכו'. השימוש בחר קירור מאפשר להאריך את חיי המדף של המוצרים, לשמר את הצגתם לפני ההובלה לנקודות מכירה או מחסנים;
עיבוד דגים. דגים בכל צורה הם מוצר מפונק למדי. אם תנאי האחסון (מדדי טמפרטורה ולחות) אינם יציבים, הוא מאבד במהירות את המראה והטעם שלו. בנוסף דג ללא קירור תקין עלול להוות סכנה בריאותית לצרכנים;
ייצור גבינה. יחידות קירור תעשייתיות משמשות לרוב להבשלת מוצרים או אחסון ראשים מוגמרים;
בישול. ציוד קירור משמש בסופרמרקטים ובמחסנים רבים לאחסון מוצרים מוגמרים למחצה ומוצרים מוגמרים.
כמעט כל המסעדות, בתי הקפה, המאפיות עברו בהדרגה לשימוש במקררים תעשייתיים ומקפיאים שוכבים מיוחדים. בחירה זו נקבעת על פי קיבולת הציוד, אמינותו והיכולת לשמור על תנאים אופטימליים לאחסון פירות וירקות טריים, מוצרי חצי גמר בשר ודגים, מוצרי מאפה וכו'. לרכישת הציוד האמין ביותר תוכלו לעיין בקטלוג המוצרים של חברת "מילוא קירור חיפה בע"מ".
הפוסט חדר קירור- מה היתרונות שלו והיכן משתמשים בו הופיע לראשונה ב-מקומונט חיפה - קול חיפה חדשות מקומיות של חיפה.