נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  על כל שאלת אבטחה – תשובה
10/6 4:15

"עולם האבטחה תמיד היה מורכב ומאתגר, אבל העבודה בתצורה היברידית, לצד המעבר מעבודה בסביבות מקומיות לסביבות מרובות עננים – הפכו את האבטחה למורכבת עוד יותר. ארגונים יכולים לצלוח את המשימה בהצלחה מרובה עם הבינה המלאכותית של מיקרוסופט", כך אמר שחר נתיב, מנהל חטיבת הצלחת לקוח (Customer Success) ב-Ness Cloud, קבוצת הענן של נס.


נתיב דיבר בוובינר שערכה קבוצת הענן של נס לפני ימים אחדים, בהשתתפות נציגים מלקוחות החברה. המפגש הווירטואלי דן ביכולות האבטחה שמעניק Copilot למשתמשים הארגוניים.


יש לציין שנתיב, ממייסדי Clouding Now, הגיע לנס ב-2018, לאחר רכישתה. לדבריו, "אנחנו מהשותפים הוותיקים של מיקרוסופט בישראל, מאז 1999 – ולא רק בעולם הרישוי, אלא שותף אינטגרציה מלא בסביבות ה-Azure, ה-365 ובעולמות אבטחת המידע".


"הכנסת יכולות AI לעולם האבטחה בסביבת מיקרוסופט", הסביר נתיב, "מאיצה את יכולות קבלת תובנות המניעות לפעולה, אולם היא לא מחליפה את מומחי האבטחה, אלא מוסיפה להם יכולות ומעצימה את כלי הגנת הסייבר שלהם. Copilot הוא פתרון חדש ועל כן, ללא ספק, יתווספו לו יכולות חדשות ומתקדמות רבות בזמן הקרוב".


תהליכי האבטחה מבוססי ה-AI ב-Copilot


נתיב תיאר את תהליכי האבטחה מבוססי ה=AI ב-Copilot: "המשתמש מגיש שאילתה, פרומפט, למערכת, וזו עושה עיבוד ראשוני ותזמור עם בניית הקשר, וכן התייחסות לרכיבים השונים שבשימושו. המנוע מעריך את השאלה ו-'מתרגם' אותה כדי לעבוד עם מנועי מודלי שפה גדולים (LLMs). או אז מתקבלת תשובה, עם היבטי אחריות ואתיקה, לטובת תשובות אמינות. המענה נבדק ומוודא תאימות למצב הקיים, ואז מציע כמה פתרונות למקצוען האבטחה, עם סקירות וסיכומים".


הוא ציטט נתוני מחקרים שביצעה הענקית מרדמונד, שלפיהם השימוש בכלי האבטחה מבוססי ה-AI שלה מביא לשיפור ביעילות ההגנה אצל משתמשים זוטרים בשיעור של 35%, ואצל בעלי הניסיון – של 7%. "לכלל המשתמשים", ציין, "רמת הדיוק תצמח ב-7% ומהירות התגובה – ב-25%".


לפי נתיב, "העבודה עם כלי ההגנה נעשית בשתי צורות: עצמאית, או בהקשר רחב יותר, כשהכלי משובץ בממשקי האבטחה. התוצאות יושגו בשתי הדרכים".


פרטים טכניים על קצה המזלג


נתיב צלל לרמה הטכנית: "בעולם ההגנה על ה-Active Directory, של ניהול המשתמשים בסיכון, מערכת Intune מנהלת את תחנות הקצה, מייצרת הטלאות וכופה מדיניות אבטחה אחודה. מתקבלת תגובה מהירה יותר לאירועים, עם יותר תשובות וידע, לצד השוואה של צרכי האמת של הארגון והחלטה מה לממש".


"בעולמות ה-Defender XDR", אמר, "מתאפשר תהליך חיקור ותגובה לאיומים באופן מודרך, עם שדרוג ליכולות האבטחה והענקת מבט על הנכסים – למול מנועי הבינה המלאכותית, כדי לקבל את תרחישי האיומים הרלוונטיים לארגון, ולממש מדיניות וחסימה חכמות. עם למידה מתמשכת, כשהמנועים פועלים לאורך זמן, ניתן לייצר מדיניות אבטחה ארגונית".


"בעולם הציות (Compliance)", ציין, "יש ממשק לפורטל ה-Purview של מייקרוסופט והלימה לרגולציות, כולל יכולות למניעת דלף מידע, הגנת המידע בענן וניהול מידע פנימי – שלא ייצא החוצה. הממשק משרת את צוותי הציות והאבטחה גם יחד".


נתיב הוסיף כי "בתחום ה-Microsoft Sentinel, ממשק ה-SIEM-SoC מנטר ומאבטח את המשאבים בענן Azure, וכן יש יכולות ניטור פעולות חיצוניות בעננים האחרים – וגם בסביבות מקומיות. יכולות המיכון לזיהוי ותגובה לאיומים מגיעות מהר יותר, עם תובנות והמלצות לפעולה".


לגבי הרישוי הוא אמר ש-"המודל מעניק רישיון אחד ארגוני לכל המשתמשים והשימוש נעשה על פי הרשאות. מומלץ להתחיל בשימוש ביחידה אחת: הרכישה היא ברמת הארגון ואין צורך בשלבים התחלתיים ביותר מיחידה אחת, שחולשת על כלל רכיבי האבטחה".


לסיכום ציין נתיב כי "Copilot for Security מעצים את יכולות המגנים בארגון. הוא מעניק תובנות מפתח, מסייע בהפרדה בין התראות אמת ורעשי שווא, ומזהה איומי סייבר בטרם הם גורמים נזק. עם בינה מלאכותית, Copilot מתזמר, מגיב, מנתח, מספק תובנות חכמות בהיקף רחב, משרטט תרחישים וכך הופך שאלות לתובנות המניעות למעשים, שמביאים לחיזוק רמת האבטחה הארגונית".


שחר נתיב, מנהל חטיבת הצלחת לקוח ב-Ness Cloud, קבוצת הענן של נס.https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2024/06/shachar-300x156.jpg 300w, https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2024/06/shachar-768x396.jpg 768w, https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2024/06/shachar-290x150.jpg 290w" sizes="(max-width: 806px) 100vw, 806px" />


הפוסט על כל שאלת אבטחה – תשובה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.