נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  מתחילת המלחמה: 4,000 מתקפות סייבר נגד אוקראינה
19/11 8:17

קרוב ל-4,000 מתקפות סייבר הופעלו נגד אוקראינה בין ינואר 2022, סמוך לפתיחת המלחמה שרוסיה מנהלת נגדה, לספטמבר 2023 – כך אמר בסוף השבוע גרהם סטיל, עוזר שר האוצר האמריקני למוסדות פיננסיים.


סטיל דיבר ב-"ועידה לסיכון סייבר קטסטרופלי ותגובת ביטוח פדרלית פוטנציאלית", שנערכה בניו יורק. הוא אמר שהנתון משקף עלייה של פי שלושה בהיקף מתקפות סייבר נגד אוקראינה, בהשוואה לתקופה שלפני המלחמה.


לדבריו, בשבועות שלאחר פלישת רוסיה לאוקראינה, שחקני סייבר בחסות המדינה הרוסית ערכו גל של מתקפות נגד תשתיות אוקראיניות, לרבות כמה מתקפות נגד ישויות במגזר השירותים הפיננסיים. עם זאת, הוסיף, "פעילות הסייבר בהקשר של הסכסוך בין רוסיה לאוקראינה לא מוגבלת לשחקנים ממשלתיים. שחקני סייבר שאינם ממלכתיים (משמע, קבוצות שאינן קבוצות האקרים שפועלות בשליחות ובגיבוי מדינות לאום – י"ה) משני צדי הסכסוך תקפו מגוון רחב של ארגונים, כולל במגזר השירותים הפיננסיים. אלא שאלה היו מתקפות לא מתוחכמות יחסית, מסוג DDoS – מתקפות מניעת שירות מבוזרות".


סטיל ציין שרוסיה תיאמה מתקפות סייבר הרסניות ומשבשות, שכוונו לאוקראינה. חלק מהמתקפות, שהיו ממוקדות, נועדו לשם חדירה לרשתות ולאחריהן עריכת ריגול במדינות שנחשבות כבנות בריתה של אוקראינה. לדבריו, לצד מתקפות הסייבר נערכו גם מבצעי השפעה בסייבר, שנועדו לשנות את דעת הקהל.


ביוני השנה, קבוצת האקטיביסטים פרו-רוסית בשם NoName057(16) תקפה את המגזר הפיננסי של אוקראינה. בתוך ארבעה ימים, בנקים אוקראינים היוו מטרות לשלל מתקפות סייבר ממוקדות של הקבוצה. בין המוסדות שהותקפו ניתן למנות את הבנק הבינלאומי האוקראיני הראשון (PUMB), בנק החיסכון הלאומי של אוקראינה (אושצ'דבנק), בנק קרדיט אגריקול ובנק יוניברסל.


יש לציין שבמאי השנה, אוקראינה הצטרפה באופן רשמי למרכז המצוינות להגנת הסייבר של נאט"ו (CCDCOE).


מתקפות הסייבר נגד אוקראינה - מרוסיה, אבל לא רק.https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2022/05/רוסיה-אוקראינה-300x156.jpg 300w, https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2022/05/רוסיה-אוקראינה-768x396.jpg 768w, https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2022/05/רוסיה-אוקראינה-290x150.jpg 290w" sizes="(max-width: 806px) 100vw, 806px" />


הפוסט מתחילת המלחמה: 4,000 מתקפות סייבר נגד אוקראינה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.