נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  איך הסכם סחר חופשי עם אוסטרליה יסייע להיי-טק הישראלי?
29/6/2022 8:09

ישראל ואוסטרליה בודקות מזה כשנה וחצי את האפשרות לחתום על הסכם סחר חופשי ביניהן. האוסטרלים מעוניינים לחתום על הסכם עם ישראל, כמו גם עם שווייץ, נורבגיה, איסלנד וליכטנשטיין, ואצלנו רואים את היוזמה באופן חיובי, ומאמינים שהסכם שכזה יחזק וישדרג את יחסי הסחר שבין המדינות.


תהליך הבדיקה החל בדצמבר 2020 עם הודעת הממשלה האוסטרלית שהיא פותחת בו, ובאוקטובר אשתקד התקיימה פגישה וירטואלית בין שרת הכלכלה, אורנה ברביבאי, למקבילה דאז – שר הסחר, התיירות וההשקעות של אוסטרליה, דן טהאן. במהלך הפגישה אישרו הצדדים את הרצון והעניין לבחון את ההיתכנות של הסכם סחר בין המדינות.


הסכם שכזה יכול להיות בשורה להיי-טק הישראלי, ולהקל על החברות את הכניסה לשוק האוסטרלי ואת החיבור עם האקו-סיסטם המקומי. אמנם, פיזור הכנסת, שאמור לקרות הלילה (ד'), והבחירות שמדינת ישראל יוצאת אליהן יעכבו את התהליך, אבל אין סיבה להאמין שהממשלה הבאה שתקום, תהיה אשר תהיה, תעצור אותו.


לעומת זאת, באוסטרליה התקיימו בחירות בחודש שעבר, ולדברי שי זריבץ', הנספח המסחרי של ישראל במדינה, "אנחנו ממתינים לשמוע מידידינו האוסטרלים לגבי מוכנותם להתקדם בתהליך הבדיקה, מתוך כוונה לפתוח בהמשך במשא ומתן".


למה כל כך חשוב לנו הסכם סחר חופשי עם אוסטרליה? הסחר שבין שתי המדינות בקושי מגיע ל-700 מיליון דולר בשנה.

"בשנים האחרונות אנחנו עדים לצמיחה חיובית ולהתפתחות משמעותית ביחסי הסחר שבין ישראל ואוסטרליה. האוסטרלים רוצים לפתח תעשיית ידע וחדשנות טכנולוגית, להתמודד עם איומים שנובעים ממתקפות סייבר והגנת גבולותיה, ולתמוך בסקטור היזמות והחדשנות, שמסתמך על אקו-סיסטם מתקדם. הם מבינים שישראל מהווה פרטנר טבעי ומיידי לשיתוף פעולה כלכלי, טכנולוגי, מדעי ומסחרי, שיסייע לה להשיג בדיוק את זה".


שי זריבץ', הנספח המסחרי של ישראל באוסטרליה.https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2022/06/aussie-140x210.jpg 140w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

שי זריבץ', הנספח המסחרי של ישראל באוסטרליה. צילום: שלומי אמסלם


זריבץ' ציין כי "כחלק מתוכניות לבנות יכולות של חדשנות טכנולוגית, ממשלת אוסטרליה ייסדה חמישה מוקדים בינלאומיים, שנועדו לאפשר ולתמוך ביזמים מקומיים שמעוניינים להתנסות בעבודה במרכזים גלובליים שמצטיינים בחדשנות, כמו באוסטרליה, והם מצדם יתרמו לפיתוח אקו-סיסטם טכנולוגי במדינה. המרכז הראשון, שהוכרז עוד ב-2016, נמצא בחממת SoSA שבדרום תל אביב".


"משלחות אוסטרליות שונות ביקרו בשנים האחרונות בישראל וקיימו פגישות וירטואליות עם גורמים ישראליים. במסגרת זו, נציגים של חברות אוסטרליות מובילות זיהו את החדשנות והפיתוחים הטכנולוגיים הישראליים כרלוונטיים וכמנועי צמיחה עסקיים להמשך פעילותם", אמר זריבץ'.


"תופעה מעניינת במיוחד, שעשויה להביא לחיזוק משמעותי של הקשרים הכלכליים בין המדינות, היא הנפקתן של 23 חברות טכנולוגיה ישראליות בבורסה האוסטרלית. זאת, לעומת 10 חברות כאלה ב-2018", ציין. "המגמה הזו מציבה את ישראל במקום השלישי בהשוואת זהותן של מספר החברות הזרות שנסחרות בבורסה המקומית. בדומה, בשנים האחרונות ניכרת עליה משמעותית בפעילות הכלכלית בין המדינות, ומעל 20 חברות טק ישראליות פתחו נציגות ומשרדים באוסטרליה או הרחיבו את מצבת העובדים שלהן בה – בעיקר בענפי הסייבר, הפינטק, הריטייל-טק, האגרו-טק והציוד הרפואי". בין חברות הטק הישראליות, או כאלה שיש להן פעילות טכנולוגית רחבה, שכבר פועלות באוסטרליה ניתן למצוא את התעשייה האווירית, אלביט, רפאל, ברמד, נייס, ורינט, צ'ק פוינט, סייבר ג'ים, מאנדיי, N-Drip ו-DSG.


האם יש פוטנציאל להגדיל את הסחר הטכנולוגי שבין שתי המדינות?

"כן, כי בשנים האחרונות מתפתחת באוסטרליה תעשיית יזמות וחדשנות טכנולוגית, שנועדה לחזק את כלכלת המדינה, שנמצאת בעמדת נחיתות ביחס לעולם הדיגיטלי-טכנולוגי-תחרותי של ימינו. בהתאם לכך, כלכלת אוסטרליה נמצאת בשנים האחרונות בתנופה, שכוללת השקעות והקצאות משאבים ניכרים במטרה לפתח בה תרבות ותשתיות תומכות יזמות, מו"פ ואקו-סיסטם של חדשנות טכנולוגית. ממשלות מקומיות (אוסטרליה היא פדרציה שמאגדת שש מדינות ועוד 10 טריטוריות – גב"ז), חברות, עסקים ותאגידים אוסטרליים רבים רואים בישראל שותפה מרכזית. בהינתן כל אלה, אני לא צופה שינוי (לרעה – גב"ז) ביחסים המדיניים, הכלכליים-מסחריים ובקשרי ההשקעות שבין ישראל לאוסטרליה, שנסמכים על שותפות, הערכה הדדית וקהילה יהודית ציונית, מעורבת ובעלת השפעה משמעותית על הכלכלה המקומית".


איך אתה מגדיר את הפעילות של חברות אוסטרליות בישראל, מבחינת מרכזי מו"פ והשקעות?

"על אף פעילות ועניין רב של קרנות ומשקיעים מאוסטרליה בחברות סטארט-אפ ובמיזמי טכנולוגיה ישראליים, לצערי אין בארץ עדיין מרכז או פעילות מו"פ של תאגיד אוסטרלי. מה שכן, ב-2018 חברה קרן ההשקעות הישראלית ויולה לקרן ההון-סיכון האוסטרלית וואן ונצ'רס, והשיקה עמה קרן פרייבט אקוויטי משותפת בהיקף של 80 מיליון דולר, להשקעות במיזמי טכנולוגיה ופרויקטים באוסטרליה".


כמה כסף האוסטרלים השקיעו עד כה בחברות טק ישראליות?

"בשנים 2017-2020 הושקעו מעל 250 מיליון דולר אוסטרלי, שהם כ-175 מיליון דולר אמריקני, בחברות טק ובקרנות ישראליות, ומספר ההשקעות גדל מעשרות בודדות למאות. אלה נעשו על ידי משקיעים פרטיים, קרנות, גופים וזרועות השקעה של חברות אוסטרליות מובילות. סקוור פג האוסטרלית ייסדה ב-2015 קרן ייעודית להשקעות בישראל בהיקף של כ-200 מיליון דולר, ויש לה כיום נציגות קבועה בארץ, שמשקיעה מעל 150 מיליון דולר בחברות סטארט-אפ כחול לבן. בנוסף, חברות מובילות, כגון ענקית התקשורת טלסטרה והבנק הגדול במדינה, CBA, שולחות באופן תדיר נציגים שעושים סקאוטינג לסטארט-אפים ושותפויות טכנולוגיות, לרבות השקעות בחברות חדשניות".


באילו תחומים טכנולוגיים ישראל יכולה להגדיל את הייצוא שלה לאוסטרליה?

"טכנולוגיות מתקדמות בעולמות החקלאות, אבטחת הסייבר, הפינטק, הריטייל והאי-קומרס, הבינה המלאכותית, הרובוטיקה, הציוד הרפואי וטכנולוגיות מים. תחומים נוספים בעלי פוטנציאל הם טכנולוגיות לענפי האנרגיה והמכרות, והספורט-טק".


הסכם סחר חופשי יכול להעמיק את שיתופי הפעולה הכלכליים בין ישראל לאוסטרליה.https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... -Flags-Of-Isr-300x156.jpg 300w, https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... -Flags-Of-Isr-768x396.jpg 768w, https://www.pc.co.il/wp-content/upload ... -Flags-Of-Isr-290x150.jpg 290w" sizes="(max-width: 806px) 100vw, 806px" />


הפוסט איך הסכם סחר חופשי עם אוסטרליה יסייע להיי-טק הישראלי? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.