נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  מושג בכותרות: Heat-Free Technology
15/9/2020 5:19

כתב: יניב אמינוף, מנהל מכירות החטיבה העסקית, הדפסה וסריקה באפסון (Epson) ישראל.


מישהו זוכר את הפילם של פעם? זה שהיינו מכניסים למצלמה, מצלמים על עיוור ורצים אחר כך לחנות הצילום כדי לפתח (ועל הדרך לזרוק חצי מהתמונות שלא יצאו)? מדובר בטכנולוגיה נוספת שהקידמה דחקה לשולי הדרך. דוגמאות מהסוג הזה לא חסרות. מאבק לא פחות מעניין מתרחש בשנים האחרונות בזירה שדי רחוקה מהעין: חדרי ההדפסה, או "פינות ההדפסה", שם שוכנות אחר כבוד המדפסות המשרדיות או הארגוניות. לשם נשלחים חומרים להדפסה ולשם מגיעים כדי לאסוף את כמויות הנייר שהצטברו להן. המלחמה ב-"שדה קרב" זה היא בין שתי טכנולוגיות: זו הוותיקה יותר – הדפסת הלייזר המסורתית, עם הטונרים שצריך לנער לפני שימוש, וזו הצעירה יותר – טכנולוגיית הזרקת הדיו העסקית.


אם בעבר שלטו מדפסות הלייזר ללא עוררין בשוק העסקי, הרי שכיום נראה שהכף מתחילה לנטות לכיוון הזרקת הדיו. בזמן שמדפסות הלייזר קפאו על שמריהן, מדפסות הדיו רצו קדימה, כשחידוש רודף חידוש בתחום זה. מה גם שמדפסות בטכנולוגיית דיו הן פשוטות יותר מבחינה מכנית ממדפסות לייזר. יש להן פחות חלקים נעים והן דורשות עד ל-98% פחות תחזוקת משתמש. החלק היחיד שנע במדפסת הזרקת דיו הוא ראש ההדפסה, לעומת מדפסת הלייזר, שבה נמצאים בתנועה לפחות שישה סטים של רולרים, שלא לדבר על כך שהנייר צריך לנוע דרך מתקן "פיוזר" ורצועת הנעה. ככל שיש יותר חלקים זזים, כך עולה הסיכון לתקיעה).


אבל, כך נראה, טכנולוגיה אחרת היא זו שמשכנעת מנהלי רכש ברחבי העולם לעבור לכיוון הזרקת הדיו, ואליה מצטרפת מילת קסם אחת: קיימות (Sustainability). בעסקים ובארגונים, כחלק מתפיסת העולם והתרבות הארגונית, התווספה לה השמירה על הטבע ומשאביו, ובנקודה זו מדפסת הלייזר הפסידה את הבכורה. הסיבה: טכנולוגיה חדשה שפיתחה אפסון – Heat-Free. איך זה עובד? פשוט: בעוד מדפסת הלייזר המסורתית חייבת חימום טרם הדפסה, הפיתוח של אפסון ותהליך שזכה לשם Piezo ejection מאפשרים את הזרקת הדיו ללא כל חימום, אלא באמצעות לחץ שמופעל ולמעשה "יורה" את טיפות הדיו הזעירות דרך ראש ההדפסה.


יניב אמינוף, מנהל מכירות החטיבה העסקית, הדפסה וסריקה באפסון ישראל. צילום: יח"צhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... /epson-yaniv-aminof-2.jpg 600w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />

יניב אמינוף, מנהל מכירות החטיבה העסקית, הדפסה וסריקה באפסון ישראל. צילום: יח"צ


פיתוחים משמעותיים נוספים, שגם בהם השקיעה אפסון מיליוני דולרים, הם טכנולוגיות ראש ההדפסה PrecisionCore ו-Micro Piezo. הפיתוחים הללו בוצעו על בסיס הידע שנובע מהתמחותה של החברה במיקרו-מכנו-אלקטרוניקה. החיבור מאפשר לראש ההדפסה לשחרר טיפות דיו סופר זעירות, זהות בגודל ובצורה (בניגוד לחימום בלייזר, שיוצר בועות אוויר). בכל שנייה יורה "נחיר" הדפסה 40 אלף טיפות – נתון שתורם למהירות ההדפסה ולדיוקה. הטכנולוגיה גם מאפשרת לראש ההדפסה לייצר טיפות בגדלים משתנים, לפי סוג ההדפסה, וכך ניתן לקבל מעברים חלקים וטבעיים יותר מצבע לצבע. ולא פחות חשוב: ראשי ההדפסה אינם מתכלים.


מהם היתרונות בטכנולוגיה נטולת החום?


יש לטכנולוגיית ה-Heat-Free יתרונות גדולים: ראשית, היא שומרת על מהירות ההדפסה. ביציאת המדפסת ממצב "מנוחה" או עם הדלקתה, היא מוכנה מיד להדפסה הראשונה. אין צורך להמתין לסיומו של הליך החימום שקורה במדפסות הלייזר. המשמעות: מי שמדפיס חוסך לעצמו ולעסק הרבה מאוד זמן המתנה מצטבר.


יתרון נוסף הוא בכך שטכנולוגיית ה-Heat-Free מביאה לכך שהמדפסת צורכת פחות אנרגיה (חשמל) מטכנולוגיית מדפסות הלייזר, שכן, כאמור, אין צורך בחימום. התוצאה: פחות צריכת חשמל. אם לסבר את האוזן, מדפסת Epson WF-C20590 שבליבה טכנולוגיית Heat-Free משתמשת בעד פחות 85% אנרגיה מאשר מדפסת לייזר A3 צבעונית.


מדפסת ללא חימום. טכנולוגיית ה-Heat-Free של אפסוןhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2020/09/מתחמם-לא-מתחמם-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הפוסט מושג בכותרות: Heat-Free Technology הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.