נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  תביעה נגד הביטוח הלאומי: להכיר בירידה בשמיעה של טכנאי סאונד כ”פגיעה בעבודה”
12/7/2020 23:34

לאחר עבודה רצופה של 28 שנים עם רמקולים רבי עוצמה בדיקה קבעה כי הוא סובל מירידה בשמיעה ומטנטון


עבודתו של איש סאונד בתיאטרון, דורשת ממנו בין השאר להתקין ולבדוק את ציוד השמע, כשהוא חשוף לרף גבוה של דציבלים. איש סאונד שעשה זאת במשך 28 שנים, חש בירידה בשמיעה אולם הביטוח הלאומי סירב להכיר בכך כפגיעה בעבודה.


באמצעות עו”ד סאמי אבו ורדה מחיפה, מומחה לביטוח לאומי ונזקי גוף, הגיש טכנאי הסאונד, בשנות ה-50 לחייו, תביעה לבית הדין לעבודה בחיפה  ובה טען כי עבד כטכנאי סאונד ואיש במה בתיאטרון, חמישה ימים בשבוע  במשך כ-10 שעות מדי יום.


עו"ד סאמי אבו ורדהhttps://kol-haifa.co.il/wp-content/uploads/2020/07/עוד-סאמי-אבו-ורדה-300x227.jpg 300w, https://kol-haifa.co.il/wp-content/uploads/2020/07/עוד-סאמי-אבו-ורדה-768x582.jpg 768w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />
עו”ד סאמי אבו ורדה

                                                                                                                              


במסגרת עבודתו, הקים ופירק בכל יום את במות התיאטרון והתפאורה, התקין את ציוד השמע כולל רמקולים של 500W, מערכות סאונד ועוד והיה אחראי לתפעולם.


לאחר התקנת הציוד ובדיקתו, היה עליו להישאר בקרבת הבמה והרמקולים לאורך כל ההצגה וכך יצא שהוא נחשף לרעש מזיק במשך זמן רב וממושך מדי יום.


לדברי התביעה, רמקולי 500 וואט בעת הפעלתם, מגיעים לרף של למעלה מ- 120 דציבלים. לאורך השנים הטכנאי הרגיש בירידה בשמיעה וסבל מטינטון.


הטכנאי התלונן בפני רופא המשפחה על בעיות השמיעה. הוא נשלח לבדיקת שמיעה שהראתה כי הוא סובל מירידה בגובה 25 דציבלים דו-צדדית.


כאמור המוסד לביטוח לאומי דחה את בקשתו להכרה בירידת השמיעה כ”פגיעה בעבודה” בטענה שליקוי השמיעה שלו אינו נובע מחשיפה בעת עבודתו לרעש מזיק וכי התלונה על טינטון באה מצידו רק כ-4 חודשים לאחר סיים את עבודתו כטכנאי סאונד.


לדברי עו”ד סאמי אבו ורדה, מעיון בתיק של הביטוח לאומי לא ניתן להבין על סמך מה נדחתה תביעתו של איש הסאונד ולכן הוגשה התביעה לבית הדין להכרה בליקוי השמיעה והטינטון  כ”פגיעה בעבודה”.


הפוסט תביעה נגד הביטוח הלאומי: להכיר בירידה בשמיעה של טכנאי סאונד כ”פגיעה בעבודה” הופיע ראשון במקומונט חיפה - קול חיפה חדשות מקומיות של חיפה







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.