נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  האלגוריתם הישראלי שמזהה מוקדי התפרצויות זמן רב לפני שמספרי התחלואה גדלים
27/5/2020 0:17

ד"ר אורן כספי, מנהל אי ספיקת לב מתקדמת בקריה הרפואית רמב"ם וחוקר בטכניון. צילום: באדיבות הטכניוןhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2020/05/אורן-כספי-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


נגיף הקורונה אשר תקף את העולם בחודשים האחרונים הביא לגיוס טכנולוגיות ישראליות רבות במטרה להתמודד איתו. את אחד הפרויקטים המעניינים בתחום מובילים שלושה: גיל כספי, מהנדס תוכנה בבלינק (Blink) ומהטכניון, סגן אלוף ד"ר אבי שינה מחיל הרפואה בצה''ל וד"ר אורן כספי מהטכניון ורמב"ם. השלושה עובדים יחד עם מתנדבים מגופים רבים, ביהם גם יחידת Data Analytics באינטל.


ד"ר אורן כספי, רופא, מנהל אי ספיקת לב מתקדמת בקריה הרפואית רמב"ם וחוקר בטכניון אמר, כי "הפרויקט נועד לסייע להתמודד עם שתי בעיות מרכזיות שמדינת ישראל ניצבת מולן: זיהוי מוקדים שבהם קצב ההתפשטות של הנגיף מהיר, לצד זיהוי מוקדים שבהם ניתן בביטחון לחזור לשגרת החיים".


"פיתחנו אלגוריתם לטובת אנליזות מתמטיות לזיהוי קצב התפשטות המחלה במקומות שונים בעולם", אמר ד''ר כספי, "כאשר בשלב מאוד מוקדם ראינו, שהכלים שפיתחנו עזרו לנו לזהות מוקדי התפרצות בישראל. באותו זמן, העברנו בין האנשים בצוות את הממצאים של המקומות שנראו לנו 'חמים'. לאט לאט העברנו את הנתונים לגורמים במשרד הבריאות ובמשרד הביטחון. סביב זה התחלנו לפתח את הכלי הנוכחי, אשר זיהה התפרצויות זמן רב לפני שמספרי התחלואה גדלו".


"מתוך זה", אמר ד''ר כספי, "יצרנו מפות חום, אשר מקטלגות את התפשטות המחלה בצורה גרפית ויזואלית. עשינו זאת בהתחלה בישראל ואחר כך בארה"ב. עוד דבר שרצינו להבין היה מה הם המקומות הרגועים, שבהם אין התפרצות של המחלה, או התפשטות שלה - כך שאפשר להחזיר את המשק לשגרה".


"המטרה המקורית של האלגוריתם", הסביר, "הייתה לזהות את הקשר בין אקלים לקצב התפשטות המחלה. בין המדינות בעולם היה קשר מסוים בין טמפרטורה לבין התפשטות המחלה - אך הקשר הזה לא נשמר כאשר בחנו את המצב במדינה גדולה עם אקלים מגוון, דוגמת ארה"ב. בהמשך, צעדי הסגר נטרלו כמעט לחלוטין ההשפעה האקלימית. כעת אנחנו בוחנים שוב את השאלה הזאת".


"לאלגוריתם שפיתחנו", אמר סא''ל ד"ר שינה, "יכולים להיות עוד שימושים מלבד הקורונה. אנחנו משתמשים באלגוריתם גם לניתוח מגמות תפוסה בבתי חולים ולניתוח תחלואה בבתי אבות. אנחנו חושבים שלכלים שפיתחנו יש שימוש באירועים פנדמיים או אפידמיים. האלגוריתם גם יכול לעזור בניהול משברים בריאותיים נוספים שנוצר בהם עומס תחלואתי גבוה, כמו, לדוגמה, בעת מצב מלחמה".


ד"ר אורן כספי, ראש צוות הפיתוח בפרויקט, אמר כי "אנשי AWS עוזרים לנו עם תמיכה רצופה, בכל שעה, אפילו בסופי שבוע. לצד התמיכה הטכנית, הם סייעו לנו לאפיין בצורה מאוד טובה את הצרכים שלנו ולבנות את הפתרון הנכון. זה עזר לנו להרים את הפרויקט בצורה טובה ובמהירות". כספי סיים באומרו, כי "הקמת הפרויקט דרשה מהירות רבה. היינו צריכים שירותים שיעזרו לנו להתמקד בפיתוח ובבנייה של הכלי ופחות בדברים שמסביב. לכן עבדנו עם AWS Fargate ועם Amazon Elastic Container , כך שיכולנו לבצע התרחבות לצד אבטחה וניהול שרתים".


 


הפוסט האלגוריתם הישראלי שמזהה מוקדי התפרצויות זמן רב לפני שמספרי התחלואה גדלים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.