נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  כבוד לתעשייה: ארבע חברות ישראליות הפכו ל-"חדי קרן" ב-2019
31/12/2019 5:50

ארבעה חדי קרן ישראליים. אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... r-235291372-1-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


142 חברות חדשות נכנסו לרשימת "חדי הקרן" (חברות ששוויין עומד על מיליארד דולר או יותר) של Crunchbase לשנת 2019. בין המצטרפות החדשות לרשימה, שכוללת בסך הכל 538 חברות עולמיות, נכללות ארבע חברות ישראליות: מאנדיי, איירון סורס, ריסקיפיד ולייטריקסמאנדיי נמצאת אף בין החברות הישראליות ששוויין מוערך ביותר משני מיליארד דולר, יחד עם לנדה דיגיטל פרינטינג ואינפינידט. קומו ואורקם כבר נמצאות ברשימה משנים עברו, עם שווי של כמיליארד דולר לכל אחת מהן.


עם זאת, את ההישג המרשים ביותר במפרט החדש רשמו חברות מארצות הברית - 78 חדי קרן חדשים שמוצאם במדינה צצו בשנת 2019, 11 יותר מאשר בשנת 2018. בסין לעומת זאת דווקא נרשמה האטה משמעותית השנה ורק 22 חדי קרן חדשים חדרו לטבלה, לעומת 58 ב-2018. אחרי ארה"ב וסין נמצאות גרמניה וברזיל - לכל אחת מהן חמישה חדי קרן חדשים השנה, וזהו שיא לשתי המדינות. כאמור, אומת הסטארט-אפ ישראל, כמו גם הודו ובריטניה - הצליחו כל אחת להביא אל העולם ארבעה חדי קרן חדשים השנה.


החברות הישראליות החדשות ברשימה


מאנדיי מייצרת מוצר לניהול פרויקטים, שתכליתו היא לשפר את העבודה בצוות הפרויקט. היא נוסדה ב-2012 על ידי רועי מן, המנכ"ל, וערן זינמן, סמנכ"ל הטכנולוגיות. עד היום הושקעו בה 235 מיליון דולר.


איירון סורס נוסדה ב-2010 על ידי מספר אנשי היי-טק: ארנון הריש, המשמש כנשיא החברה; אייל, איתי ורועי מילרד; גיל שוהם; נתנאל שדמי; עומר קפלן; תמיר כרמי; ותומר בר זאב, המנכ"ל. החברה מציעה כלי אנליטיקה לחברות דיגיטליות ולכאלה שנמצאות בתחום המובייל, ועד כה הושקעו בה 555 מיליון דולר.


ריסקיפיד, כשמה כן היא, עוסקת בתחום הסייבר: היא מציעה פתרון למניעת הונאות לחברות אי-קומרס. החברה, שעד כה גייסה קרוב ל-230 מיליון דולר, הוקמה ב-2012 על ידי אסף פלדמן, סמנכ"ל הטכנולוגיות, ועידו גל, המנכ"ל.


לייטריקס, שגייסה עד כה 205 מיליון דולר, מציעה מערכת לעריכה מתקדמת של תמונות ו-וידיאו. החברה נוסדה על ידי חמישה: עמית זינגר, איתי צידון, ניר פוצ'טר, ירון אינגר, המשמש כסמנכ"ל הטכנולוגיות, וזאב פרבמן, המנכ"ל.


הנדירות פחתה - המושג נותר


הביטוי "חד קרן" נטבע בשנת 2013 על ידי איילין לי, יזמת הון סיכון, שבחרה את החיה המיתית כדי לייצג את הנדירות הסטטיסטית של מיזמים כה מצליחים. כיום, בחלוף שבע שנים בלבד, הנדירות הזו כבר פחות תקפה, כפי שניתן להבין מהמאגר של Crunchbase, אבל המושג - נישאר.


אם בוחנים את תחומי השוק הדומיננטיים להצלחות הפיננסיות הללו - במפרט חדי הקרן החדשים גייסו חברות תחבורה/הובלה את המימון הגבוה ביותר - 7.2 מיליארד דולר - ואחריהן חברות שמעניקות שירותים פיננסיים.


הסקטורים עם המספר הגדול ביותר של חברות ברשימה של 2019 הם שירותים פיננסיים (21), מסחר וקניות (18), נתונים ואנליטיקה (14), תוכנה כשירות (11), הובלה ותחבורה (11), ושירותי בריאות (10).


חמשת חדי הקרן החדשים המוערכים ביותר כיום כוללים את קבוצת אובר לטכנולוגיות מתקדמות, המפתחת מכוניות אוטונומיות ונהיגה עצמית (7.3 מיליארד דולר); ג'יי.די. בריאות - פלטפורמת סחר אלקטרוני לוויטמינים ותוספי מזון (7 מיליארד דולר); דטה-בריקס, המתוארת כ"פלטפורמה המסייעת ללקוחותיה לאחד את האנליטיקה שלהם בין עסקים, מדעי נתונים והנדסת נתונים" (6.2 מיליארד דולר); קלאוד-קיצ'נס, חברת נדל"ן המספקת מטבחים חכמים למסעדות העוסקות במשלוחים, שהוקמה על ידי מנכ"ל אובר לשעבר, טראוויס קלאניק (5 מיליארד דולר); וריביאן, חברת טכנולוגיות רכב המתמקדת בניידות וקיימות (5 מיליארד דולר).


חמש מהחברות שהפכו לחד-קרן בשנת 2019 גם הנפיקו לראשונה (IPO) השנה. היו אלה 10X Genomics, המספקת פלטפורמת גנומיקה (3.7 מיליארד דולר); ויר ביוטכנולוגיה, החוקרת מחלות זיהומיות (1.7 מיליארד דולר); The RealReal, המתמחה במשלוחי יוקרה (1.7 מיליארד דולר); קנאן קריאייטיב, חברת בלוקצ'יין (1.4 מיליארד דולר); והלט קטליסט, חברת טכנולוגיה המקשרת בין נתוני שירותי בריאות (1.3 מיליארד דולר).


הפוסט כבוד לתעשייה: ארבע חברות ישראליות הפכו ל-"חדי קרן" ב-2019 הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.