נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  2019: זינוק של יותר מפי שניים בסכום האקזיטים
24/12/2019 1:37

עלייה חדה בשווי האקזיטים ב-2019. צילום אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... l-72238270600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


זינוק של יותר מפי שניים בסכום הכולל של האקזיטים של סטארט-אפים וחברות היי-טק מישראל, שגדל ב-102% לעומת 2018; כך עולה מדו"ח האקזיטים השנתי של PwC, שפורסם היום (ג'). כן נרשמה עלייה במספר העסקות, במיוחד של רכישות חברות בסך של יותר מחמישה מיליון דולר.


הנתונים שפרסמה החברה מראים כי סכום האקזיטים עמד השנה על 9.9 מיליארד דולר לעומת 4.9 מיליארד בשנה שעברה. הסכום עולה ל-22.9 מיליארד דולר אם לוקחים בחשבון עסקות שהוחרגו מהמחקר בעקבות הנפקה או רכישה קודמת - רכישת מלאנוקס על ידי אנבידיה, קניית לומניס על ידי קרן ברינג הסינית והעסקה האחרונה, שבמסגרתה הבאנה לאבס נרכשה על ידי אינטל.


בהסתכלות על העשור האחרון, ב-PwC מציינים ש-2019 הייתה השנה השלישית בטיבה מבחינת שווי העסקות, אחרי 2014 ו-2015, והשנה והטובה ביותר מבחינת המספר הכולל שלהן.


מיהם המגזרים המובילים?


הנתונים מעלים כי מגזר המחשוב והתוכנה המשיך השנה להוביל את האקזיטים, עם עסקות בסך כולל של כ-4.5 מיליארד דולר - זינוק של 92% מהשנה שעברה. מגזרים נוספים שהראו גידול מרשים היו מגזר האינטרנט (בעיקר עקב עסקת רכישת פייבר - Fiverr) ומגזר המוליכים למחצה (עסקת הבאנה לאבס). מגזר מדעי החיים היה השלישי בגודלו השנה, עם שווי עסקות כולל של 1.696 מיליארד דולר - נתון דומה לזה שנרשם בשנה שעברה.


מספר הרכישות שסכומן עולה על חמישה מיליון דולר גדל השנה ב-31% ל-80 לעומת 61 אשתקד. גם שיעור העסקות הגדולות נשאר גבוה: ב-2019 התרחשו 24 אקזיטים בסכום של יותר מ-100 מיליון דולר, שהם 30% מכלל העסקות. זאת, בהשוואה ל-17 אקזיטים בסכומים אלה, שהיוו 28% מכלל העסקות. האקזיטים בסכומים של בין 10 ל-50 מיליון דולר הובילו גם השנה – 35% מהעסקות היו בטווח סכומים זה. מגמת עלייה נרשמה גם בשווי הממוצע לעסקה, שעמד על 124 מיליון דולר - זינוק של 53%, בנטרול עסקות מוחרגות בכל אחת מהשנים הללו.


[caption id="attachment_306454" align="alignnone" width="600"]מקור: PwC מקור: PwC[/caption]


נתון נוסף מעלה כי במהלך העשור בוצעו 587 עסקות בשווי ראשוני של 70.8 מיליארד דולר. יחד עם שווי עסקות המשך, הסכום עומד על 107.8 מיליארד.


"מפגן כוח מרשים לסיום העשור"


לדברי ירון ויצנבליט, שותף היי-טק ב-PwC, "שנת 2019 מסתמנת כשנה מצוינת לתעשיית הטכנולוגיה המקומית - הן במספר העסקות והן בהיקפן. במובנים רבים, היא היוותה מפגן כוח מרשים לסיום של עשור מוצלח בכל אספקט אפשרי. שוק ההנפקות לא נותר אדיש ולאחר שנים של יובש יחסי סיפקה לנו 2019 שלוש הנפקות נאות במיוחד בנאסד"ק – של חברת הסייבר טופין, זירת המסחר המקוונת פייבר וחברת המכשור הרפואי אינמוד. בנוסף לכך, השלימו במהלך השנה החולפת 10 חברות את הליך הרישום לבורסות שונות בעולם".


הוא הוסיף כי "2019 סיפקה את מרכולתה גם בכל הקשור למועדון המיליארד - בשנים האחרונות כמעט שהורגלנו לכך שהשוק המקומי יספק לנו לפחות עסקה אחת בשנה שמונה 10 ספרות. ב-2019 דווחו לא פחות מחמש עסקות כאלה".


"ההיי-טק הישראלי נכנס לעשור החדש במלוא הכוח"


ויצנבליט התייחס גם לנתוני העשור האחרון. "הסיפור מאחורי המספרים הוא המעניין באמת", אמר. "היה זה עשור שבו ישראל המשיכה לבסס את עצמה כמקור ליצירתיות, כמקום שבו נרקמות טכנולוגיות חוצות מגזרים ו-ורטיקלים. אבל במעמקים התרחש משהו רחב יותר: שוק הטכנולוגיה המקומי השתכלל לכדי מכונת יזמים, שנתמכים ותומכים באקו-סיסטם מקצועי וממוקד. יזמים שברבות השנים בגרו והפכו להנהלות מנוסות ובעלות תעוזה, שביכולתן להצעיד קדימה חברות טכנולוגיה גלובליות, שפועלות בהצלחה בשוק העולמי. בתחילת העשור דובר על כך שאחת מחולשותיו של היזם הישראלי היא נמהרותו למכור, בעוד שבתום העשור מסתמן שהיזם הישראלי בטוח בעצמו מאי פעם ומוכן לצעוד דרך ארוכה בטרם יקבל החלטה".


"מנגד", אמר, "לא ניתן להתעלם מהעובדה שהשווי שאליו טיפסו רבות מחברות הטכנולוגיה מעלה לא מעט סימני שאלה. לכך מצטרפת מגמה שעוד מוקדם להבין את השלכותיה, שלפיה חלה ירידה דווקא בהיקף הגיוסים בסטארט-אפים בשלבים מוקדמים. מעל לכל אלה עדיין מרחפת עננת אי הוודאות לגבי המגמות העתידיות הצפויות לנו בכלכלה העולמית".


ויצנבליט סיכם באמרו כי "אין ספק שיש ביכולתו של הכוח היזמי שנוצר בישראל להוות שכבת יסוד חשובה גם בשנים הבאות ונכון להיום, קיימות יותר מתמיד חברות טכנולוגיה ישראליות חדות קרן, שמוכנות להנפקה או לאירוע משמעותי אחר. ההיי-טק הישראלי נכנס לעשור השלישי של המאה ה-21 במלוא הכוח. נקווה שמכאן הוא רק יגביר".


הפוסט 2019: זינוק של יותר מפי שניים בסכום האקזיטים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.