נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  "ארגונים צריכים להבין שהקוד הפתוח קל לשימוש מבעבר"
3/12/2019 5:20

אדיר רון, מנהל תחום קוד פתוח למזרח התיכון, אסיה ואפריקה במיקרוסופט. צילום: נדב כהן יהונתןhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2019/12/adir2-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


"בעולם המחשוב שאנחנו מכירים כיום, בעידן של הענן הטבעי, חשוב להכיר את הכל, לנסות להיחשף גם לדברים שלא נחשפים אליהם ביום יום. אחד התחומים הרלוונטיים המרכזיים הוא הקוד הפתוח. פרויקטים של קוד פתוח קלים יותר לביצוע כיום מאשר בעבר, וחלק מהתהילה לה הוא זוכה נובע מהבנה של ארגונים מה קורה מסביב, גם אם זה לא בציר הראשי שלהם. ארגונים שטרם עשו זאת צריכים לפקוח עיניים", כך אמר אדיר רון, מנהל תחום קוד פתוח למזרח התיכון, אסיה ואפריקה במיקרוסופט.


רון פתח את כנס OpenCloud Summit 2019, שנערך היום (ג') בהאנגר 11 בנמל תל אביב, בהפקת אנשים ומחשבים. האירוע, שהתקיים זו השנה השנייה, משך אליו מאות מקצוענים - מאנשי פיתוח ועד השמה, ומיקרוסופט וקרן לינוקס סיפקו לו את החסות הראשית.



צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין


בדבריו התייחס רון לקוד פתוח בהיבטים של אסטרטגיה, חזון ומפת דרכים, בעיקר מנקודת המבט של מיקרוסופט, שביצעה בשנים האחרונות את המעבר לחברת שירותים ותוכנה, שעיקר הפעילות שלה הוא דווקא בקוד הפתוח.


"מה זה בכלל ענן פתוח? מנקודת המבט של מיקרוסופט, אנחנו מסתכלים אל תשתית הלינוקס היכן שהענן התחיל. שם הייתה הדריסה הראשונה בענן, שם נולדה ההבנה שצריך להשקיע בקוד פתוח כדי שארגונים לא יצטרכו להשקיע בכך באופן מקומי. בהתחלה, הדיון העיקרי היה איפה להריץ את הקוד הפתוח, אבל כיום אנחנו במקום אחר לחלוטין. אנחנו כבר מתעסקים במה שלמעלה, בלי לחשוב על איזה שרת מריצים, אלא איך השירותים הללו יכולים לפעול יותר טוב, וכיצד הם פועלים באופן מנוהל ובצורה מיטבית, שתעזור לארגונים להריץ את זה יותר טוב מאשר אם הם יריצו לבד", אמר.


"אחד הקשיים בשימוש בקוד פתוח הוא לעקוב אחר כל השינויים המתרחשים בו ולהבין ממה שמוצע מה אפשר לעשות באופן מיטבי מבחינת הארגון", ציין. "אנחנו לוקחים את החוכמה של הקהילה ומריצים בצורה פתוחה. מבחינתנו, ענן ציבורי, ריבוי עננים וענן היברידי זה הכל ענן פתוח. אחת המטרות הראשיות שלנו היא לא רק ברמת השימוש - שהם יהיו בקוד פתוח, אלא גם להוביל לכך שהמעבר בין שיטות הענן ובין העננים יהיה קל באותה המידה. העובדה שארגונים לכודים בענן אחד בלבד היא אחת הבעיות הקשות כיום. אנחנו רוצים להביא ארגונים להצלחה להימנע מנעילה אצל שרת מסוים".


לדברי רון, כדי לאפשר זאת, מיקרוסופט עושה התאמה של הענן לצרכי הארגון. "הדברים מתבצעים כיום בסקאלה קצת אחרת, במיוחד אחרי שרכשנו את גיטהאב. זה מאפשר לנו להעניק לכל ארגון את היכולת לבחון איך זה להריץ דברים מבוזרים באמת. יש לנו 54 אזורים בעולם - מספר שכמעט שלא נתפס, עם יותר מ-130 אזורי קצה".


להריץ את הניהול של Azure כמעט על כל ענן


במהלך דבריו התייחס רון ל-Azure Arc - כלי חדש של מיקרוסופט, שמאפשר להריץ את הניהול של Azure על כמעט כל ענן. הוא ציין כי הדבר מתאפשר "מאחר שהלב של הכלי הזה הוא קוברנטיס, שמאפשר ליצור שדרת הפעלה וניהול אחידה, ולא משנה איפה מריצים, כולל בהתקנה מקומית. זה נגרם מאחר שהכל עובד בקונטיינרים וככה אנחנו עובדים. זה עוד ביטוי לצורה שבה אנחנו חושבים על הדברים הללו - במבט קדימה ובתקווה שכל התעשייה תעשה את זה יחד אתנו. התקווה הגדולה שלי היא שבעוד שנתיים תהיה הפרדה מלאה בין השירותים לבין המקום שבו ארגונים רוצים להריץ אותם, ושיהיה מעבר קל בין השירותים הללו".


רון עמד על השינוי שמיקרוסופט עברה בשנים האחרונות. "אנחנו משתדלים שכל מה שאנחנו מריצים יפותח כמה שקרוב יותר לתקנים, ויש לנו יותר מ-10,000 עובדים בתחום הקוד הפתוח, שמטרתם לקדם את זה", אמר. "שחררנו כבר יותר מ-3,800 פרויקטים, שבאופן ברור משפיעים על התעשייה. בנוסף, יותר מ-50% מהפרויקטים שלנו רצים בקוד פתוח – וזה מהפך בולט שביצעה מיקרוסופט, כי בכל זאת, אנחנו החברה שהמציאה ופיתחה את Windows. מיקרוסופט הפכה הרבה יותר להיות חברה של קוד פתוח מאשר חברה של Windows", סיכם.


הפוסט "ארגונים צריכים להבין שהקוד הפתוח קל לשימוש מבעבר" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.