נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  "לבינה המלאכותית תהיה השפעה מכרעת על מערכת החינוך"
3/12/2019 4:09

ערן גופר, מנהל מגזר החינוך במיקרוסופט ישראל. צילום: ניב קנטורhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2019/12/eran-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


"הבינה המלאכותית היא דבר יסודי במהפכה הדיגיטלית, והיא נמצאת בכל התחומים ובכל המגזרים. היא תהיה הגורם שיבדיל בין ארגונים שיפרחו לכאלה שייעלמו. בשנים האחרונות, הרבה ארגונים לא ידעו לעשות את הטרנספורמציה ונעלמו או נעלמים ברגעים אלה. לעומת זאת, ארגונים שאימצו אותה נהנים משגשוג. בהתאם, אם מערכת החינוך תאמץ את הבינה המלאכותית, היא תשפיע עליה השפעה מכרעת - לטובה", כך אמר ערן גופר, מנהל מגזר החינוך במיקרוסופט ישראל.


גופר דיבר בכנס החינוך והטכנולוגיה השנתי Edutexpo של אנשים ומחשבים וקרן אתנה, שהתקיים היום (ג'), באולם האירועים לאגו בראשון לציון, בהשתתפות מאות מומחי חינוך וטכנולוגיה. מנחה הכנס היה יהודה קונפורטס, העורך הראשי של אנשים ומחשבים, והשנה הושם בו דגש על החינוך המיוחד. תאריך האירוע נקבע להיום מאחר שזהו יום השוויון לאנשים עם מוגבלות.



צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין


לדברי גופר, "הבינה המלאכותית תאפשר למורה להיות פרודוקטיבי יותר. תפקידו עבר מאחד שצריך לדעת הכל למאפשר לתלמידים להתקדם, ללמוד ולפרוח באמצעות היכולות הטכנולוגיות. בנוסף, הבינה המלאכותית תאפשר לתלמידים להיות יותר מעורבים ומתעניינים, כי הם ייתקלו בטכנולוגיות שהם מכירים - בהתאמה לעולם הפדגוגי. היא תביא לשיפור בהישגים הפדגוגיים".


הוא העלה את השאלה שנשאלת מאז שהטכנולוגיה בעולם החינוך התחילה להיכנס לחיינו: האם היא תחליף את המורים? לדבריו, "התשובה לכך היא: חד משמעית לא. הטכנולוגיה תהפוך, וכבר הופכת, לחלק מהפדגוגיה, והמורה חייב להוביל אותה".


למידה בעזרת מיינקראפט


גופר שיתף את שומעיו בפעילות של מיקרוסופט ישראל בעולם החינוך. "השאלה היא איך משלבים במערכת החינוך יכולות כמו ניתוח תמונה ושפה, לימודי מכונה ואינטרנט של הדברים. התשובה היא בדמוקרטיזציה של הבינה המלאכותית - בהנגשה שלה דרך הקניית מיומנויות לתלמידים ומתן האפשרות להתנסות. זאת, לצד הכשרה של המורים", אמר.


"תוך שאנחנו רואים זאת, התחלנו להציע לתלמידים וסטודנטים ארבעה מסלולים עיקריים: למידת תכנות וקוד דרך משחק, בעזרת גרסת החינוך של המשחק מיינקראפט; איתור וניתוח מידע בתחומי מדעי הרוח הדיגיטליים; רובוטיקה ואינטרנט של הדברים; ופיתוח אפליקציות והנדסת תוכנה", אמר גופר.


פרויקט נוסף שמתבצע בשיתוף מיקרוסופט ושגופר ציין אותו הוא כזה שרותם את הטכנולוגיה לעזרת הזיכרון ההיסטורי של מדינת ישראל. מדובר בפרויקט שבו משתפת החברה פעולה עם ארכיון דוד בן גוריון, ראש הממשלה הראשון של ישראל, ובמסגרתו היא מבצעת סריקות של מכתבים, מסמכים, תמונות ובעתיד הקרוב גם סרטוני וידיאו, מעלה אותם לענן שלה ומפעילה עליהם יכולות של בינה מלאכותית, כמו קריאת טקסט ו-וידיאו.


[caption id="attachment_304599" align="alignnone" width="600"]רז דרבי, מנכ"ל מפעיל. צילום: ניב קנטור רז דרבי, מנכ"ל מפעיל. צילום: ניב קנטור[/caption]


רז דרבי, מנכ"ל מפעיל, דיבר על החברה ואמר כי היא "משקיעה הרבה בטכנולוגיה בחינוך, בעיקר בתחום התלת ממד. בבתי הספר לא יודעים איך לגשת לנושא, ואנחנו מסייעים להם בכך, גורמים שהמדפסת לא תעמוד שם כפיל לבן".


אחריו עלה לבמה אורי גרויא מבית הספר הריאלי בחיפה, ששם זרקור על החדשנות במוסד החינוכי הוותיק, באמצעות הפתרונות של מפעיל. יחד עם תלמידה בכיתה ח', הוא הציג פרויקטים במקצועות כגון פיזיקה ורובוטיקה, שבוצעו בעזרת הדפסות תלת ממד. בין הפיתוחים שביצעו התלמידים היו משחק שמסביר מה זו אנרגיה קינטית וגינה חכמה, שהתוכנה משקה אותה מתי שצריך, על פי מפלס המים ומידת הלחות באדמה.


[caption id="attachment_304600" align="alignnone" width="600"]אורי גרויא, בית הספר הריאלי בחיפה. צילום: ניב קנטור אורי גרויא, בית הספר הריאלי בחיפה. צילום: ניב קנטור[/caption]


גרויא ציין כי קדם לכך תהליך של שינוי בתרבות הארגונית בבתי הספר, כדי להקל על התלמידים ובפרט על הסגל לקבל את הטמעת התלת ממד. "מדפסות תלת ממד יהיו חלק בלתי נפרד מחיינו ולכן, הן צריכות להיות חלק ממערכת החינוך. האתגר הוא איך להכניס את התלת ממד למערכת", אמר. "לא פשוט לעמוד מול מורים ולשכנע אותם שזה מה שצריך, אבל זה בהחלט אפשרי. הרעיון הוא להדגיש בפניהם שמדובר בחוויה".


ומה באשר לתלמידים? לדברי גרויא, "אנחנו מקנים להם את המיומנויות בתלת ממד בהתאם לשכבות הגיל שלהם - מהיסודי ועד לתיכון. בתהליך הזה הם לומדים לעבוד בצוותים, להשתמש במכשירי מדידה, לתכנן מראש, ליצור מוצר ולחשוב בתלת ממד. תלמידים שניגשים לבצע פרויקט שכזה, ובכלל, הם חדורי מטרה, ועל הדרך מקבלים מאתנו את הכלים להתמודד עם אתגרים עתידיים כלליים ושל המקצוע שאותו הם לומדים באופן ספציפי".


הפוסט "לבינה המלאכותית תהיה השפעה מכרעת על מערכת החינוך" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.