נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  הקרב על הענן מתחמם: ישראל צורפה לרשת הסיבים המהירה של מיקרוסופט
29/8/2019 2:00

הרשת של מיקרוסופט - השנייה באורכה בעולם. צילום: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... /Microsoft600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


הקרב בין החברות הרב לאומיות הגדולות על הקמת הענן המקומי בישראל עולה שלב: מיקרוסופט הודיעה אתמול (ד') כי היא מצרפת את ישראל לרשת הסיבים האופטיים העולמית, במסגרת פרויקט Microsoft Edge. מדובר ברשת שמטרתה להאיץ את התקשורת והפעילות של הלקוחות ביישומי הענן של מיקרוסופט ושמחוברות אליה 31 מדינות נבחרות. בפוסט שפרסמה החברה בבלוג שלה נכתב כי הפרויקט כולל מסלול המספק גישה מהירה, של עד 100 ג'יגה-ביט לשנייה.


המהלך הזה מרמז בבירור על כך שלמיקרוסופט יש כוונות רציניות להקים בישראל תשתית מקומית לפלטפורמת הענן שלה, אם וכאשר היא תשתתף במכרז הענן שהממשלה עומדת להוציא ותזכה בו.


מיקרוסופט מחזיקה ומתפעלת את רשת הסיבים האופטיים השנייה באורכה בעולם (לפניה רק משרד ההגנה האמריקני), שלדבריה היא "המטבע החדש של הענן". מדובר ברשת הפרטית בעלת המהירות הגבוהה ביותר בעולם, עם יותר מ-100 חוות שרתים במדינות השונות המשתתפות בה, שכוללים גישה לשירותי החברה, כגון Office365, Xbox, Dynamics וכמובן הענן שלה, Azure. הפרויקט כולל גם שימוש באפליקציות שרגישות לזמני תגובה, בינה מלאכותית ויכולות קצה ללקוחות ולצוותי הפיתוח.


מהירות הגישה לענן היא אחד החסמים המרכזיים בשימוש בפלטפורמה זו אצל מרבית החברות. החסם הזה משפיע במיוחד על פעילות של אתרי אינטרנט מסחריים המותאמים לצרכי ענן. באמצעות פריסה ותפעול של אתרי קצה גלובליים ואסטרטגיים, מיקרוסופט מאיצה את הביצועים והחוויה בעת גישה לאפליקציות, תוכן או שירותים כמו Azure ו-Office 365 ברשת הגלובלית שלה.


אילו חברות ישתתפו במכרז, בסופו של דבר?


כפי שפורסם בראשונה באנשים ומחשבים, מינהל הרכש במשרד האוצר פרסם באחרונה את העקרונות שיהוו את הבסיס למכרז הענן הממשלתי, שנקרא פרויקט נימבוס. המכרז אמור להתפרסם לקראת סוף השנה, אבל הממשלה החליטה לפרסם את עקרונותיו כבר כעת, כדי להעמיד אותם לעיון הציבור ולקבל ממנו הערות. בין החברות שאמורות להשתתף במכרז נמצאים תאגידי ענק שפועלים בתחום הענן, בהם AWS של אמזון, מיקרוסופט וגוגל.


עוד בטרם פורסם הקול הקורא, מיקרוסופט ביצעה מהלך נוסף שמחזק את ההערכה שהיא בדרך להקים תשתית ענן בישראל: היא חתמה בחודש שעבר על הסכם עם MedOne, שבמסגרתו תקים האחרונה תשתית מקומית של Azure, שתאפשר לגופים וחברות ישראליות להשתמש בשירותי הענן של הענקית מרדמונד במסגרת מקומית.


ההתעניינות של AWS באה לידי ביטוי בין היתר בכך שהיא הודיעה בתחילת החודש שהיא מרחיבה את פעילתה בישראל על ידי השקת תשתית ענן עם הפעלה מקומית, במסגרת Edge Location. גוגל - כאמור, מועמדת פוטנציאלית נוספת - לא מתייחסת לנושא, אולם לפי ההערכות, גם היא תצטרף למכרז. בינתיים, במשרד האוצר ממתינים בדריכות לתגובות הציבור לקול הקורא שפורסם, ובמיוחד ממתינים לתגובות של נציגי שלוש השחקניות הגדולות.


הפוסט הקרב על הענן מתחמם: ישראל צורפה לרשת הסיבים המהירה של מיקרוסופט הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.