נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  אימוג'ים בבתי המשפט: ציורים תמימים או אמצעי איום והטרדה?
11/7/2019 3:46

אימוג'ים - תמימים או לא?! אילוסטרציה: BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... 6/04/emoji600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


יותר ויותר אימוג'ים מגיעים לאחרונה לאולמות בתי המשפט ומככבים במקרים משפטיים בארה"ב. שופטים ומושבעים, כך על פי הדיווחים בנדון בתקשורת, מתמודדים עם סוגיה חדשה ולא פשוטה: איך לפרש את האיורים הללו, שכולנו מרבים לשלוח זה לזה במאות מיליארדי הודעות ומסרים בכל יום.


עורכי הדין נאלצים להתווכח על המשמעויות השונות של האיורים, שקיימת הסכמה על כך שהם למעשה מעין סמלים שאנו משתמשים בהם בכדי להעביר רגשות ולציין פעולות. אבל מסתבר שהאימוג'ים המתוקים, והתמימים למראה לכאורה, הפכו לנפוצים ביותר בתביעות שעוסקות בהטרדה במקום העבודה, ואף בתיקים פליליים. לדוגמה, אם עובד או עובדת קיבלו אמוג'י של נשיקה מהבוס או הבוסית שלהם - האם זו הטרדה מינית?


על פי אריק גולדמן, פרופסור באוניברסיטת סנטה קלרה שחוקרים מטעמה מנטרים את הנושא, וששוחח עם CNN, מספר המקרים המשפטיים שבהם אימוג'ים דווחו כראיה בארצות הברית עלה מ-33 בשנת 2017 ל-53 ב-2018, וכבר כעת עומד על כמעט 50 בשנת 2019, שרק חצי ממנה כבר מאחורינו.


יש 2,823 אימוג'ים כיום, שמוכרים רשמית מטעם ה-Unicode Consortium. בפברואר השנה הודיע הארגון על תוספת מאות אימוג'ים חדשים, במה שהוא העדכון הגדול השישי של מצבור האיורים והסמלים מאז 2014 - עם תום הטמעת התוספת השנה תכלול רשימת האימוג'ים 3,053 ציורים בסך הכל.


יש מומחה אימוג'ים בקהל?


משום שעד היום לא נקבעו הנחיות משפטיות מובהקות לגבי הגישה לנושא, לעתים, שופט יכול לתאר את האמוג'י המדובר בפני מושבעים, במקום לאפשר להם לראות ולפרש אותו בעצמם. במקרים מסוימים, האימוג'ים מושמטים מהראיות הקבילות, כך אמר גולדמן.


"מישהו ששולח אמוג'י של פרצוף מחייך עם לב, שיכול להוות דרך נפוצה לומר תודה, עלול להתפרש באופן מיני", אמר סטיבן קלארק, מומחה לפלילים שצוטט ב-MSN News.


יש סיבות רבות לבלבול וללבטים - ראשית, הסמלים עשויים להופיע באופן שונה בכל מכשיר ומכשיר. בטלפונים מסוימים האמוג'י של האקדח נראה ממש כמו אקדח אמיתי, אבל באחרים הוא דומה לאקדח מים או צעצוע. בנוסף, חלק מהבעיה היא שהאימוג'ים אינם נחשבים לשפה אוניברסלית. קלארק מאמין כי המשמעות של האימוג'ים נוטה להתפתח עם הזמן, בדיוק כמו השפה. "אימוג'י של אגודל למעלה יכול להיות בעל משמעות אחרת בעוד חמש שנים", הוא טען. בנוסף, יש סמלים שהפרשנות שלהם תלוית תרבות - פרצוף הסמיילי, שהיה הראשון והתמים באיורים הללו, נתפש כסרקסטי בסין, למשל.


ייתכן שלצורך השימוש באימוג'ים כראיה במקרים משפטיים נדרש ניתוח של מומחה, הסביר קלארק. לדבריו, "אתה עשוי לראות אנשים הופכים למומחים לאמג'ים ומעידים בבית המשפט בכל רחבי הארץ על השונות של המשמעות של אמוג'ים אלה על בסיס אזורי או אבולוציוני".


עם מומחים או בלעדיהם, אין ספק שלא לעד יוכלו בתי המשפט להחריג את האימוג'ים מהאפשרות לשמש כראיה במשפטים. הנושא החדש הזה הוא חלק מהעידן הדיגיטלי, ובעתיד הלא רחוק צפויות לצוץ יחד איתו עוד ועוד סוגיות חדשות וחדשניות, ששופטים יצטרכו ללמוד ולהיערך לקראתן ובהקדם.


הפוסט אימוג'ים בבתי המשפט: ציורים תמימים או אמצעי איום והטרדה? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.