נט2יו - איכות ברשת משנת 2004

חדשות ואקטואליה::מאמרים

14/12/2015 14:32 אוכלים לשובע
תחושת שובע במהלך תהליך הרזיה היא קריטית ליכולת שלנו להתמיד בתהליך. מחקרים מוכיחים שתחושת השובע שלנו אינה מושפעת רק מכמות המזון הנאכלת. לכמות החלבונים בארוחה, לכמות הסיבים, לאיכות הפחמימות או הסוכרים ולנפח הארוחה השפעה מובהקת על תחושת השובע. במאמר זה נתייחס למספר שאלות מפתח בנוגעות לאכילה לשובע...
| 1 חשיפות | 2/28
מאמרים בנושא הרזיה | תגובות (0) | למעלה : למטה

14/12/2015 14:32 סידן- רכיב הדיאטות הסודי
לא חסרות סיבות חשובות לצרוך כמות נאותה של סידן – מניעת אוסטיאופורוזיס, גדילה נאותה בילדים, מניעת סרטן המעי הגס ועוד. עתה, מצטרפת לאלו סיבה חשובה נוספת – שמירה על משקל תקין, מניעת השמנה ו/או ירידה יעילה במשקל והפחתת השומן בגוף...
| 1 חשיפות | 2/25
מאמרים בנושא הרזיה | תגובות (0) | למעלה : למטה

14/12/2015 14:32 הכל על שמן זית
כולם יודעים ששמן זית הוא בעל תכונות בריאותיות משובחות, אך האם כל שמן זית הוא כזה? האם יש סוגים של שמן זית טובים יותר או פחות מאחרים? במאמר זה נסקור כיצד איך מזהים שמן זית טוב, איך זה קשור לשיטת ההפקה שלו וכמה הוא אמור לעלות...
| 2 חשיפות | 3/20
מאמרים בנושא תזונה | תגובות (0) | למעלה : למטה

14/12/2015 14:32 טיפים לתזונת נשים בגיל המעבר
תקופת גיל המעבר מתרחשת בערך בשנות ה- 40-50 לחיי האשה ומתאפיינת בהפסקת הווסת. מבחינה פיזיולוגית חלה ירידה הדרגתית ברמות האסטרוגן והפרוגסטרון וכתוצאה מכך חלים שינויים בווסת המתבטאים במחזור לא סדיר עד להפסקת הווסת בכלל (מנופאוזה). מומלץ כי התזונה לגיל המעבר תהיה ברובה...
| 5 חשיפות | 3/24
מאמרים בנושא תזונה | תגובות (0) | למעלה : למטה

14/12/2015 14:32 החסרונות התזונתיים של קמח לבן
קמח לבן נחשב לפחמימה ריקה עם ערך תזונתי נמוך. העמילן עתיר קלוריות ומשמש כאנרגיה זמינה המתפרקת בקלות, נספגת לדם ומעלה את רמות הסוכר בצורה חדה. התוצאה המיידית היא תחושת שובע וערנות אך עם צניחת הסוכר מרגישים חולשה, סחרחורות ובעיקר רעב גדול הגורם לאכילה מרובה...
| 2 חשיפות | 3/24
מאמרים בנושא תזונה | תגובות (0) | למעלה : למטה

14/12/2015 14:32 מאכלי ראש השנה וסגולותיהם
בערב ראש השנה נוהגים לאכול מאכלים מיוחדים, לכל מאכל מאפיין המתקשר באופן סמלי לשנה החדשה הבאה עלינו לטובה. בעדות מסוימות נוהגים שלא להעלות על שולחן החג מאכלים חמוצים, מרים וחריפים ומצד שני מרבים באכילת מאכלים מתוקים לשם התחלת השנה החדשה ברגל ימין. במאמר זה נציין 7 מאכלים נבחרים אשר יעלו על שלחן החג במרבית עדות ישראל וכן נעמוד על סגולותיהם...
| 10 חשיפות | 2/20
מאמרים בנושא תזונה | תגובות (0) | למעלה : למטה

14/12/2015 14:32 זמן העיכול של המזונות השונים
ידוע כי אכילה היא אחת מתענוגות החיים. אך האם אתם יודעים כמה זמן לוקח לעכל כל אחד מהמזונות הנכנסים לפיכם? בהמשך יפורטו סוגי מזונות שונים והערכה של הזמן שהם שוהים בקיבה (יש לכך השפעה ישירה על תחושת הרעב והשובע שלנו)...
| 7 חשיפות | 2/27
מאמרים בנושא תזונה | תגובות (0) | למעלה : למטה

14/12/2015 14:32 להכות בברזל
חסר בברזל (אנמיה) הינו החסר התזונתי הנפוץ ביותר בארץ ובעולם, וזאת בעיקר בשל הקושי לקבל דרך המזון את כמות הברזל היומית המומלצת. כאשר יש חוסר בברזל, התאים אינם מקבלים מספיק חמצן והדבר מתבטא בעייפות, חולשה, בעיות ריכוז, כאבי ראש, סחרחורות, תחושת נימול באצבעות הידיים והרגליים ואף לתופעת "פיקה"- נטייה לאכול מאכלים כמו חול וקרח...
| 4 חשיפות | 2/26
מאמרים בנושא תזונה | תגובות (0) | למעלה : למטה

14/12/2015 14:32 טיפים של תזונה לשיפור הביצועים הספורטיביים
תפריט תזונה לא מאוזן מהווה גורם סיכון למחלות רבות, כגון: השמנת יתר, סוגים מסוימים של סרטן, מחלות לב ועוד. בין אם אתה ספורטאי תחרותי או ספורטאי חובב, אחד האמצעים החשובים ביותר לשיפור הביצועים הספורטיביים הוא תפריט תזונה מאוזן...
| 4 חשיפות | 3/27
מאמרים בנושא תזונה | תגובות (0) | למעלה : למטה

14/12/2015 14:32 יוצאים קבוע
עצירות הינה בעיית העיכול הנפוצה ביותר והמדוברת פחות. הדבר מעיד על הקשר בין העצירות הרגשית לעצירות הפיסית.רבים מנסים להתמודד עם הבעיה לבד ובחשאי, יתכן בשל המבוכה או הבושה. חשוב לטפל בבעיה בדרך הנכונה והבריאה ולא להתמכר לשיקויי פלא ומקסמי שווא, אשר מקלים על הבעיה בטווח הקצר אך עלולים לגרום לסיבוכים ובעיות בריאותיות בטווח הארוך.
| 3 חשיפות | 2/19
מאמרים בנושא תזונה | תגובות (0) | למעלה : למטה

14/12/2015 14:32 לחץ גורר לחץ
לחץ הדם הוא הלחץ המופעל על ידי נוזל הדם על דפנות כלי הדם. הלחץ הנמדד כאשר הלב מתכווץ ומזרים דם אל העורקים נקרא לחץ דם סיסטולי (הערך הגבוה), והלחץ הנמדד כאשר הלב מתמלא בזמן מנוחה נקרא לחץ דם דיאסטולי (הערך הנמוך). לחץ הדם אינו קבוע, הוא מושפע מגורמים רבים ולכן עשוי להשתנות במשך היום...
| 3 חשיפות | 3/43
מאמרים בנושא תזונה | תגובות (0) | למעלה : למטה

14/12/2015 14:32 חלבונים ואימון - שאלות ותשובות
בין כל הדיווחים של בעד ונגד צריכת חלבונים מוגברת, הבטחות המשווקים של תוספי החלבון השונים והשמועות והמיתוסים שאתם שומעים בחדר הכושר, קשה מאוד להבין מה נכון, מה פחות נכון ומה לא נכון בכל הקשור לצריכת חלבונים והאימון הגופני לסוגיו. במאמר זה, נפריד בין העובדות הנכונות לבין מה שאינו נכון או מוגזם בכל הקשור לחלבון, בעזרת סדרת שאלות ותשובות...
| 4 חשיפות | 3/31
מאמרים בנושא תזונה | תגובות (0) | למעלה : למטה

14/12/2015 14:32 על מינרלים, ויטמינים ומה שביניהם
רבות נכתב ונאמר על חשיבותה של תזונה מאוזנת הכוללת אספקה מספקת ושוטפת של אבות המזון (פחמימות, חלבונים, שומנים, ויטמינים ומינרלים). במאמר זה אסקור את המקורות הטבעיים (מזונות ולא אבקות וקפסולות למיניהם) והתפקיד של כל אחד מאבות מזון אלו...
| 3 חשיפות | 2/27
מאמרים בנושא תזונה | תגובות (0) | למעלה : למטה

14/12/2015 14:32 לאכול או לא לאכול כולסטרול? כתבה עם ביצים
כמה ביצים מותר לאכול? וכמה שומן רווי? ומה עם הכולסטרול? האיסור הישן והמוכר על אכילת ביצים ממשיך ללוות את כולנו, למרות שכבר מזמן אין לו כל אחיזה מדעית במציאות...
| 2 חשיפות | 3/33
מאמרים בנושא תזונה | תגובות (0) | למעלה : למטה

14/12/2015 14:32 אוכלים ירקות בדרך לבריאות טובה יותר
אלפי מחקרים מוכיחים- צריכת ירקות מגנה מפני מחלות שונות ותורמת לשמירה על הבריאות ואיכות החיים. המחקרים מוצאים קשרים הדוקים בין צריכת ירקות לבין הפחתת הסיכון לתחלואה ולתמותה מהמחלות הכרוניות השכיחות ביותר: סרטן, מחלת לב, אירוע מוחי, סוכרת, קטרקט, אוסטיאופורוזיס ועוד...
| 5 חשיפות | 2/23
מאמרים בנושא תזונה | תגובות (0) | למעלה : למטה



 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.