נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  "בתוך עשור – שיטות ההצפנה הנהוגות כיום לא יגנו מפריצות"
29/8/2019 4:07

חוקר במעבדת מחקר של יבמ עובד על IBM Q Experience. צילום: יח"צhttps://www.pc.co.il/wp-content/upload ... afe84fdc_z600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


"בקצב ההתקדמות הנוכחי בתחום המחשוב הקוונטי, אנחנו צופים כי נתונים המוגנים בשיטות ההצפנה הא-סימטריות, הנהוגות כיום, עלולים להפוך ללא מוגנים בתוך בין 10 ל-30 השנים הבאות. גורמים עוינים יכולים לקצור כבר כיום נתונים גולמיים, לאחסן אותם ולפענחם בעתיד בעזרת מחשב קוונטי חזק דיו. בעוד שהתעשייה עדיין בוחנת תקני הצפנה לעידן הפוסט קוונטי, ישנם ארגונים שמחזיקים בנתונים בעלי אורך חיי מדף ארוכים, שכבר צריכים להתחיל להיערך", כך אמרו חוקרי יבמ.


בכנס Post-Quantum Cryptography Standardization השני, שנערך באחרונה על ידי המכון האמריקני הלאומי לתקינה וטכנולוגיה (NIST), הודיעו חוקרי הענק הכחול על צעד משמעותי לשמירת רמת האבטחה של הנתונים והפרטיות - גם בעידן המחשוב הקוונטי. בשנה הבאה החברה תספק "שירותי הצפנה בטוחים מפני מחשוב קוונטי" בענן הציבורי שלה. השירותים ממנפים עשרות שנים של מחקר קריפטוגרפי, על מנת להגן על נתונים נייחים ועל אלה שנמצאים במעבר לעידן הקוונטי.


יבמ העמידה בפעם הראשונה את מחשבי הקוונטים לרשות המפתחים על הענן הציבורי שלה במאי 2016, כחלק מפלטפורמת IBM Q Experience. עד היום ביצעו משתמשים יותר מ-28 מיליון ניסויים והדמיות על הפלטפורמה, ופרסמו יותר מ-180 עבודות מחקר.


[caption id="attachment_298321" align="alignnone" width="600"]חוקרת ב-IBM Research במעבדה. צילום: יח"צ חוקרת במעבדת מחקר של יבמ. צילום: יח"צ[/caption]


קריסטלים אלגבריים


מחשוב קוונטי הוא צורת מחשוב המנצלת את תופעות מכניקת הקוונטים, כדי לפתור סוגים מסוימים של בעיות שאינן ניתנות לפתרון במחשבים קלאסיים. "היתרון הקוונטי" מתרחש כשמחשבים קוונטיים משיגים את המחשבים הקלאסיים של ימינו. ככל שהמערכות הקוונטיות יהיו בעלות עוצמה רבה יותר, הן ישפיעו גם על אבטחת המידע ויצרו הזדמנויות לשיפור אבטחת הנתונים באתר ובענן.


"פיתחנו אלגוריתמים קריפטוגרפיים, שנועדו להיות עמידים בפני איומי הפריצה הפוטנציאליים שמאפיינים את המחשבים בעידן הקוונטי", אמר ואדים ליושקבסקי, קריפטוגרף במעבדת מחקר של יבמ. "האלגוריתמים הם חלק מחבילת הצפנה מבוססת שריג שאנחנו מכנים Crystals, שמבוססים על מידת הקושי של בעיות מתמטיות שנחקרות כבר מאז שנות ה-80' ועד כה לא הוכנעו תחת כל מתקפת אלגוריתמים, קלאסית או קוונטית. זו הסיבה שהאלגוריתמים שלנו כתובים בקוד פתוח והעברנו אותם ל-NIST לתקינה".


את Crystals (ר''ת Cryptographic Suite for Algebraic Lattices) מפתחת יבמ בשיתוף אוניברסיטת ENS בליון, צרפת, אוניברסיטת רוהר בבוכום, גרמניה, והמכון הלאומי של הולנד למחקר מתמטיקה ומדעי המחשב. החבילה מבוססת על שני עקרונות קריפטוגרפיים, שעמידים בפני מחשוב קוונטי: קייבר - מנגנון מאובטח שעוטף מפתחות הצפנה, ודילית'יום - אלגוריתם מאובטח של חתימה דיגיטלית. יבמ בדקה את Crystals בהצלחה על אבטיפוס של כונן גיבוי מגנטי מסוג IBM TS1160, תוך שימוש בקייבר ובלית'יום, בצירוף הצפנת AES-256 סימטרית. האלגוריתמים החדשים מוטמעים בקושחה של כונן הגיבוי המגנטי.


הפוסט "בתוך עשור – שיטות ההצפנה הנהוגות כיום לא יגנו מפריצות" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.