נט2יו - איכות ברשת משנת 2004
  האם מחשב שסייע לחללית אפולו להגיע לירח יכול לכרות ביטקוין?
10/7/2019 5:55

כריית ביטקוין. אילוסטרציה: BackyardProductions/BigStockhttps://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2018/01/coin600-300x210.jpg 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />


מחשב הניווט ששולב בחלליות בתוכנית אפולו של נאס"א - הפרויקט שהוביל בסופו של דבר לנחיתה על ניל ארמסטרונג על פני הירח עצמו - נחשב בזמנו לפלא מיוחד במינו, כי הוא שקל קצת פחות מ-32 קילוגרם בלבד, וזה בעידן שבו רוב מחשבי העל עדיין תפסו חדרים שלמים, בדרך כלל. עכשיו מתברר שהוא יכול לעשות דבר נוסף - לכרות מטבעות ביטקוין.


צוות של היסטוריוני מיחשוב חקר את אחד ממחשבי הניווט המקוריים מפרויקט אפולו, ואחד מהחוקרים, קן שיריף, החליט לבדוק האם אפשר להשתמש בו כדי לכרות מטבעות וירטואליים - וכאמור, הוא גם הצליח. רק שכמובן שהוא לא יכול היה להתמודד עם עוצמות המיחשוב הקיימות כיום שוק.


נכון להיום, כדי שבלוק ישתלב בבלוקצ'יין, ויוכר כתוספת לסך הביטקוין, ערך אלגוריתם הגיבוב שלו צריך להתחיל עם מספר מינימלי של 18 אפסים, וכדי למצוא בלוק מתאים יש בדרך כלל צורך ב-10 בחזקת 22 ניסיונות.


המכונות שמשמשות כיום לצורך כריית ביטקוין יכולות לבצע כמה טריוליוני חישובים בשנייה, בעוד שהמכונה שמבוססת על מחשב הניווט שבדק שיריף יכולה לבצע חישוב אחד בכל 10 שניות.


[caption id="attachment_191593" align="alignnone" width="600"]הנחיתה על הירח הנחיתה על הירח[/caption]


"המחשב כל כך איטי שיש צורך במיליארד פעמים כפול הגיל של היקום כדי להצליח לכרות בהצלחה בלוק ביטקוין יחיד", הוא כתב.


אחת הסיבות לאיטיות החישוב היא הדרך שבה המערכות מבצעות את החישובים - במחשב מודרני חישוב אלוגריתם הגיבוב מבוצע באמצעות הרבה פעולות של 32 ביט. אבל מחשב הניווט יודע להשתמש ב-15 ביט בלבד, כך ששיריף היה צריך לחלק כל פעולה לשלושה חלקים בגודל של 4 ביט, ופעמיים 14 ביט, וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון את כמות זיכרון ה-RAM הזמינה למחשב משנות ה-1960.


 


הפוסט האם מחשב שסייע לחללית אפולו להגיע לירח יכול לכרות ביטקוין? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות







האחריות על התגובות למאמרים השונים חלה על שולחיהן. הנהלת האתר אינה אחראית על תוכנן.
שליחת תגובה
חוקי שליחת תגובות*
תגובות חברי האתר מאושרות אוטומטית
כותרת*
_CM_USER*
_CM_EMAIL*
_CM_URL*
הודעה*
קוד אבטחה*

 הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...

התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד. אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים. אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.
×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר:

  • אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
  • תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
  • מבנה קבוע ואחיד לנושאים, תתי הנושאים והדפים באתר.
  • האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו כרום, פיירפוקס ואופרה)
  • האתר מותאם לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
  • לאובייקטים הגרפיים באתר יש חלופה טקסטואלית (alt).
  • האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר וכן בלחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה הנגללת בצד האתר ונפתחת בלחיצה על הסמלון של כסא הגלגלים.
  • הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר להיכן הם מקשרים.
    לחיצה על הכפתור המתאים בערכת ההנגשה שבצד האתר, מסמנת את כל קישורי האתר בקו תחתון.
  • אנימציות ותכנים מהבהבים: הכפתור המתאים לכך בערכת ההנגשה שבצד האתר , מאפשר להסתיר בלחיצה אחת את כל התכנים באתר הכוללים היבהובים או תכנים המכילים תנועה מהירה (אנימציות, טקסט נע).
  • למתקשי ראיה: מתקשי הראיה שבנינו יכולים להעזר בשני כפתורים הנמצאים בערכת ההנגשה בצדו הימני של האתר, האחד מסב את האתר כולו לגוונים של שחור ולבן, השני מעביר את האתר כולו למצב של ניגודיות גבוהה.