החומוס נחשב כבר לא מעט שנים למאכל הלאומי של ישראל, וכמעט כל ישראלי שתשאלו אותו יישבע בשמו. אבל לא בטוח שהוא עדיין ראוי לתואר הזה, או כמה זמן יחזיק בו. בשנים האחרונות הפלאפל עושה קאמבק היסטורי, וערב יום העצמאות זה ניכר יותר מבכל יום אחר. האוכל מקרוני הוא איטלקי / לאוסטרים בוינה שניצל טעים / והצרפתים אוכלים צפרדעים / הסינים אוכלים אורז דק ורזה / והקניבלים אוכלים זה את זה / ולנו יש פלאפל, פלאפל, פלאפל. (שיר הפלאפל. להקת איילון, 1957) "מלך הפלאפל", פינסקר תל-אביב 1958. מקור: אוסף הצילומים הלאומי, לע"מ. צלם: פריץ כהן כמו כל הדברים החשובים, זה לא קורה בין לילה, אבל בשנים האחרונות אפשר לראות התחזקות משמעותית במעמד של הפלאפל, שעושה קאמבק בדרכו לחזור להיות המאכל הלאומי. אם לשפוט לפי מה שקורה בערב יום העצמאות – השנה ובשלוש השנים הקודמות – זה כבר קרה. הבחנו בזה לראשונה בערב יום העצמאות השישים ושבעה: גילינו שהרבה יותר אנשים מחפשים מתכון לפלאפל מאשר מתכון לחומוס (כמובן, בדקנו והצלבנו נתונים מכמה מקורות). התופעה הזו ייחודית בינתיים לימים שלפני יום העצמאות – במהלך רוב השנה מספר כפול של אנשים מחפש מתכוני חומוס. אבל לקראת יום העצמאות, כשמספר האנשים שמחפשים חומוס גדל פי שלושה לערך, מספר החיפושים אחרי מתכוני פלאפל גדל פי עשרה [...]