בלוג עדכונים: אוכל
שלום וברוכים הבאים לניוזלטר של סאנוק לחודש פברואר. החודש למדתי להכין שלוש גרסאות של מרק צפוני שלא דומה בכלל למרקים התאילנדיים המוכרים, ומנת אורז מוקפץ שלא דומה בכלל למנות האורז המוקפצות המוכרות. בנוסף, קיבלתי במתנה המון פפאיה ירוקה אז הכנתי ממנה חמוצים שיצאו ממש טעימים. רוב הסיכויים שבחודש הבא אודיע כאן על סדנאות בישול שיתקיימוThe post ניוזלטר מס' 14, פברואר 2024 first appeared on סאנוק, בלוג על א...
עדי |
| 4/2
שלום לקוראי הניוזלטר הטבעוני של פברואר. החודש תמצאו פה מרק צפוני עם הרבה ירק וטעמים שונים מאוד מהמרקים התאילנדיים המוכרים, מנת אורז מוקפץ שונה מהאורז המוקפץ שאתם מכירים ופפאיה ירוקה כבושה שהיא מעדן אמיתי. ייתכן מאוד שבחודש הבא אודיע כאן על סדנאות בישול טבעוניות שיתקיימו בישראל באפריל. הדרך הטובה ביותר לקבל הודעה על תאריכים ומיקומיםThe post ניוזלטר טבעוני מס' 14, פברואר 2024 first appeared on סאנ...
עדי |
| 3/7
בתאית המרק הזה נקרא ג'וֹֹר פּאק קָאט (จอผักกา) ויש בו משהו גאוני. חוץ ממלח, כל הטעמים בו מגיעים מדוכני הירקות. אין בו רוטבי סויה, אין MSG, אין פלפל לבן או שחור או כל אבקה או משחת תיבול אחרת. עוד דבר גאוני בו הוא הרוטב שמגישים איתו – כל כך שונה משאר הרטבים התאילנדיים! המתכון הזהThe post מרק צפוני עם עגבניות ותמרהינדי first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 5/2
למרק הצפוני ג'ור פאק קאט יש כמה גרסאות (כאן הגרסה הראשונה), וחלקן בכלל בלי בשר. הנה גרסה נוספת, אבל לא של שבט השָָאן, אז אין בה עגבניות ויש בה יותר תבלינים תאילנדיים, כמו משחת שרימפס ודיסקיות סויה מותססת – מוצר עתיר אומאמי שמיוצר בצפון תאילנד. בניגוד למרק השָאני, הגרסה הזאת לא מוגשת עם רוטב. ישThe post Jor pak kat, גרסה 2 מצפון תאילנד first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 4/2
מנה מיוחדת במינה של אורז מטוגן שלא רבים מכירים מחוץ לתאילנד. היא קיבלה את שמה כי מקרל מעורבב עם אורז הוא מאכל אהוב מאוד גם על חתולים. העיקרון פשוט וחכם: מקפיצים אורז עם מרכיבים ארומטיים כמו צ'ילי טרי, שאלוטס ודגים, ומגישים את המנה עם עוד תוספות ארומטיות וכאלה שמוסיפות קראנץ'. התוצאה היא ארוחה שלמה שהיאThe post אורז-חתולים (מוקפץ עם מקרל ותוספות) first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 4/2
כן, זה אורז מטוגן. לא, הוא לא דומה לאורז שאתם מכירים. זאת ארוחה שלמה שהיא גם סלט עשיר ורב טעמים, עם הרבה אפשרויות אילתור. החומרים ל-2 מנות אורז מוקפץ * 2 כוסות (כ-400 גרם) אורז מבושל (בתאילנד משתמשים לרוב באורז לבן, אבל אפשר להשתמש גם באורז חום. אפשר להשתמש באורז מאתמול או באורז טרי) *The post אורז מוקפץ עם תוספות first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 4/5
גרסה טבעונית למרק של שבט השאן מצפון תאילנד. השאן אוהבים מאוד עגבניות ובניגוד לתאים מחלקים אחרים של המדינה, הם כמעט לא מוסיפים סוכר לאוכל שלהם. זה לא מרק לאנשים שאוהבים אוכל "מאוזן". זה מרק לאנשים שאוהבים חמוץ (אבל אם יצא לכם יותר מדי חמוץ, הוסיפו קצת מלח ותראו ישועות). הגישו את המרק עם אורז כדיThe post מרק עלי חרדל ועגבניות (ג'וֹר פּאק קָאט) טבעוני first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 3/2
אם אתם קונים פפאיה ירוקה כדי להכין סום טם, קנו עוד אחת והכינו ממנה פפאיה כבושה. זה קראנצ'י ומרענן, והמרקם של הפרי מאוד ייחודי ולא מזכיר שום דבר אחר. המתכון שלפניכם הוא לא תאילנדי. הוא נולד במטבחי אחרי שקיבלתי במתנה כמה פפאיות שלא רציתי לזרוק. מה שנחמד בו זה שהוא לא דורש מכם להחליט אםThe post פפאיה ירוקה כבושה first appeared on סאנוק, בלוג על אוכל תאילנדי.
עדי |
| 3/2
לעיקרית פילה מדומה רך ועסיסי שמתבשל ארוכות עם רוטב עשיר, לצדו מנת תפוחי אדמה מושלמת, סלט כרובית מעולה ומרענן ולקינוח עוגיות שושנים מהממות עם מרנג
| 1 חשיפות | 3/5
רוצים לוודא שחזה העוף שאתם מכניסים לתנור ייצא ממנו לא רק עסיסי, אלא גם שחום ופריך? תמרחו אותו במיונז קודם. כן, אפילו אם הטעם של מיונז ממש לא עושה לכם את זה בדרך כלל. מה הסיפור, ולמה זה עובד כל כך טוב? כל התשובות
ולא סתם דברים טעימים, אנחנו מדברים על ארוחות של ממש. אם עד היום חשבתם שטוסטר נועד מקסימום לחימום שניצלים או לטוסטים - תחשבו שוב. לא רק שאפשר לסגור ארוחת ערב פגז, אפשר אפילו להכין מלאווח דפי אורז, חביטורטי ועוד קיצורי דרך. בקיצור, הנה פעילויות ליום השבתון
| 1 חשיפות | 3/5
עוד שבוע יוצא לדרך, ואנחנו כרגיל מתפללים שיישא איתו בשורות טובות ובינתיים מנסים לשמור על שגרה בריאה. אלה הארוחות שיעזרו לנו בזה השבוע - כולן קלות להכנה, כולן מהירות ומספקות וכולן יגרמו לבני הבית למהר לחזור אליו בסוף יום הלימודים או העבודה
תפוחי אדמה צלויים לשלמות הם תענוג שקשה למצוא לו תחליף. ומה אם נגיד לכם שפעולה קטנה ופשוטה הכוללת הקצפה זריזה של חלבונים יכולה לשדרג לכם את המנה ולהבטיח קראנץ' מושלם? נכון מאוד - מיד תקציפו ותנסו בעצמכם
| 1 חשיפות | 5/1
אחרי רצף שבתות קרות ואף גשומות, החלטנו לחגוג את מזג האוויר המתחמם שצפוי בסוף השבוע עם ארוחה חלבית: קציצות דגים, לחמניות רכות רכות, שני סלטים מושלמים וקינוח אליפות: עוגת אלפחורס עגולה ויפה
| 2 חשיפות | 2/2
קוסקוס עם עוף וירקות כמו בצהרון החלומות שלנו, שניצל תירס ביתי וכיפי או נזיד שיש בו גם עדשים וגם קציצות וכולם חברים של כולם מכל הלב? אלה שלוש ההמלצות שלנו לשבוע החדש, ולפחות שתיים מהן אנחנו הולכים להכין בעצמנו
| 1 חשיפות | 2/1
הערה: התכנים המוצגים בעמוד זה ...
התכנים המופיעים במדור זה מועברים אוטומטית מבלוגים ואתרי מידע ברשת, כל הזכויות על התכנים: כולל טקסטים, תמונות, סרטים וכל מדיה נוספת, הנם של יוצרי החומר המקורי בלבד.
אתר נט2יו אינו טוען לבעלות או לזכויות יוצרים על התכנים, אלא רק מצביע עליהם בצורה נוחה ומרוכזת, וכן מקשר אל האתר המקורי, עם המאמרים המלאים.
אם למרות האמור לעיל, נתקלת בחשש להפרת זכויות יוצרים, או שתוכן מסויים באתר אינו לרוחך, אנא דווח לנו באמצעות
טופס יצירת הקשר ונורידו בהקדם האפשרי מהאתר.